Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

«Розумні люди надзвичайно рідко бувають щасливі». Ернест Хемінгуей

Ернест Хемінгуей був одним з тих людей, які все життя свідомо грають в рулетку зі смертью

Ернест Хемінгуей був одним з тих людей, які все життя свідомо грають в рулетку зі смертью.Охотілся на левів в Африці, брав участь в трьох війнах, виходив на невеликому катері в штормовий океан. Він любив багатьох жінок і був любимо ними, міцно випивав, смачно лаявся, не раз бував біт в вуличних бійках.

В останні роки письменник страждав від багатьох захворювань, став дратівливим і нервовим. Він запевняв, що за ним стежать агенти ФБР, але ніхто йому не вірив. З цієї причини його відправили в психіатричну лікарню для лікування електрошоком від маніакально-депресивного синдрому. Такий діагноз поставили йому лікарі. Перебуваючи в лікарні, Ернест продовжував стверджувати, коли дзвонив своїм друзям, що у нього в палаті встановлено жучки і прослуховується телефон.

Після 13 процедур електрошоку, які були припинені за рішучого вимозі самого Хемінгуея, він втратив можливість займатися творчістю і впав в постійну депресію. «Ці лікарі, що робили мені електрошок, письменників не розуміють ... Нехай би все психіатри повчилися писати художні твори, щоб зрозуміти, що значить бути письменником ... який був сенс у тому, щоб руйнувати мій мозок і прати мою пам'ять, яка представляє собою мій капітал , і викидати мене на узбіччя життя? », - говорив Хемінгуей.

Через кілька днів через після виписки з клініки Майо, 2 липня 1961 року, що Ернест Хемінгуей застрелився з улюбленого рушниці, не залишивши передсмертної записки.

Через 50 років ФБР розповість страшну правду про те, що дійсно стеження мала місце, і в психіатричній клініці були встановлені жучки, оскільки влада вважала підозрілою поведінка Хемінгуея на Кубі.

Читайте також: " Божевільний геній Гі де Мопассан ".

Читайте також:    Божевільний геній Гі де Мопассан

Якщо дозволяти собі жартувати, люди не сприймають тебе всерйоз. І ці самі люди не розуміють, що є багато, чого не можна витримати, якщо не жартувати.

Жодна життєва перемога не затьмарить собою поразку в любові.

Немає людини більш самотнього, ніж той, хто пережив кохану.

Кращий спосіб дізнатися, чи можете ви довіряти комусь, - це довіряти йому.

Людині потрібно два роки, щоб навчитися говорити, і п'ятдесят, щоб навчитися мовчати.

Робота - це головне в житті. Від усіх неприємностей, від усіх бід можна знайти одне позбавлення - в роботі.

Той, хто гамує дух свій, сильніше того, хто підкорює міста.

Всі люди діляться на дві категорії: ті, з якими легко, і так же легко без них, і ті, з якими складно, але неможливо без них.

Що заважає письменнику? Випивка, жінки, гроші і честолюбство. А також відсутність випивки, жінок, грошей і честолюбства.

Велике оману - про мудрість старих. Старі не мудрі. Вони тільки обережні.

Цінність нашого життя визначається не по тому, як ми перемагаємо, а по тому, як програємо.

Жінку втрачаєш так само, як свій батальйон: через помилки в розрахунках, наказу, який нездійсненний, і немислимо тяжких умов. І ще через свого свинства.

Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це сталося з вами, і так воно завжди при вас і залишиться: добре чи погане, захоплення, печалі і жалю, люди і місця, і яка була погода .

В житті не так уже й важко влаштовуватися, коли нема чого втрачати.

Коли люди стільки мужності приносять у цей світ, світ повинен убити їх, щоб зламати, і тому він їх і вбиває. Світ ламає кожного, і багато хто потім тільки міцніше на зламі. Але тих, хто не хоче зламатися, він вбиває. Він вбиває найдобріших, і самих ніжних, і найхоробріших без розбору. А якщо ти ні те, ні інше, ні третє, можеш бути впевнений, що і тебе вб'ють, тільки без особливого поспіху.

Світ - гарне місце, і за нього варто битися, і мені дуже не хочеться його покидати.

Кий був сенс у тому, щоб руйнувати мій мозок і прати мою пам'ять, яка представляє собою мій капітал , і викидати мене на узбіччя життя?
Що заважає письменнику?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама