Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити підлогу в лазні зі зливом - найпростіший варіант, види дерев'яних і бетонних підлог зі зливом в каркасної лазні, як настелити і залити підлогу

  1. Найпростіший варіант зливу
  2. види
  3. Як залити підлоги?
  4. Відео

Не має ніякого значення яких габаритів була збудована лазня, необхідно подбати про те, щоб стічні води виводилися з приміщення. Перш ніж створювати підлогу зі зливом в лазні, необхідно проконсультуватися у будівельних фахівців. Тільки так можна буде уникнути в майбутньому переробки всієї системи в цілому. Читайте огляд видів печей для лазні на цій сторінці . Не має ніякого значення яких габаритів була збудована лазня, необхідно подбати про те, щоб стічні води виводилися з приміщення

На фото показано пристрій зливу в лазні

Увага і правильний підхід стануть гарантом довговічною служби стін і підстави споруди. До всього іншого тільки грамотно влаштований підлогу зможе запобігти утворенню грибка, гнилі і неприємного запаху. Саме з цієї причини неймовірно важливо виконати проведення каналізації.

Втілити задумане в життя можна двома основними способами:

  • Перший варіант передбачає влаштування дренажу;
  • Другий варіант передбачає влаштування системи відведення так, щоб вона підводилася до центральної каналізації.

Дренажна система повинна виконуватися з особливою ретельністю, не варто робити знижку на простоту конструкції. Адже фактично води будуть потрапляти в дренаж самопливом.

З цієї причини необхідно влаштовувати підлоги в лазні досить щільні і з невеликим ухилом. Також можна вмонтувати в підлогу відвідне отвір. Під ним можна встановлювати жолоб з металу або азбесту.

Порада! Багато досвідчені фахівці говорять про те, що влаштовувати жолоб можна між приміщенням, де буде проводитися обмивання, і парної. Щоб це втілити в життя потрібно буде всього лише трохи підняти перегородки.

Саме так вода буде стікати по похилій в жолоб і виводиться безпосередньо в каналізацію або дренажний колодязь. У більшості випадків колодязі даного типу влаштовують недалеко від будівлі. Габаритні розміри дренажу буде залежати від кількості людей, одноразово беруть баню.

Найпростіший варіант зливу

Найдемократичнішим і простим варіантом влаштування підлоги зі зливом в лазні може стати яма з «септиком», виконаним з автомобільних покришок. Тільки варто пам'ятати про те, що влаштовувати таку яму слід віддалік від будови. Сполучною ланкою між лазнею і ямою для стічних вод стане система з труб. Читайте інструкцію з утеплення підлоги в лазні .

Зробити все це можна власними силами, тільки варто все ретельно прорахувати.

види

Сьогодні лазні можуть вибудовуватися з різного будівельного матеріалу: із залізобетонних плит, з цегли, дерева або бруса. Отже, і підлоги будуть мати різне виконання. Читайте огляд виробників печей для лазні .

Два основних види підлог, що користуються найбільшою популярністю у населення, є:

  • дерев'яні підлоги в лазні зі зливом - цей варіант є досить міцним і надійним, але не дивлячись на це дерев'яні підлоги мають безліч недоліків. Вони піддаються гниттю і сильно намокають. Вода стікає вниз по щілинах між дошками;
  • бетонну підлогу зі зливом в лазні - цей вид підлоги для лазні відрізняється довговічністю і високою міцністю. Також слід зазначити, що такі підлоги влаштувати може далеко не кожен, тому ка потрібно дотримати нахил поверхні і зробити її абсолютно рівною. При заливці бетонної підлоги необхідно використовувати добавки, які впливають на гідроізоляційні якості покриття.

На фото процес гідроізоляції підлоги зі зливом в лазні

Що ж стосується пристрою зливу води в каркасної лазні, то тут ідеальним варіантом стануть дерев'яні підлоги знімного типу. Це коли всі елементи можна просто винести на вулицю для просушки.

Як залити підлоги?

Полам в лазні потрібно приділяти особливу увагу. Провести їх настил можна декількома методами. Перший варіант виконується досить просто - підлоги укладаються на дерев'яні лаги без фіксації на цвяхи, при цьому необхідно дотримати зазори в п'ять міліметрів між усіма елементами статі. Цей варіант можна вважати ідеальним, тому як в разі чого можна буде просто винести всі елементи конструкції підлоги на вулицю для просушки. Ознайомитися з інструкцією як зробити утеплення лазні можна тут .

У тому випадку, якщо перший варіант на думку банщиків буде незручним і вельми копіткою, слід скористатися другим варіантом. Можна виконати капітальні підлоги, які будуть відрізнятися особливою міцністю. Цей варіант має на увазі дотримання особливого нахилу, а під системою статі влаштовується прилад, який відповідає за збір води і розподіл його в приймачі.
При всьому при цьому варто пам'ятати про вентиляцію приміщення. Наявність вентиляції є обов'язковим елементом будь-якої лазні. Виконувати стояк можна як з азбесту, так і з металу. Він потім ставиться на сливі. Діаметр зливної системи не може бути менше десяти сантиметрів. На «верхівку» системи встановлюють ковпак.

Через деякий час систему дренажу потрібно буде чистити, як і саму систему стоку. Вона виконується в кілька етапів. На першому етапі стічні води відокремлюються від вапняного осаду. На другому етапі проводиться біологічне очищення через систему фільтрів. В якості природного фільтра може виступати грунт.

У тому випадку, якщо відвідування лазні буде відбуватися досить-таки рідко і одноразово буде використовувати приміщення не більше 4-5 людей, то варто влаштувати саму примітивну систему відведення води.

Буде достатнім використовувати найдоступніший, так званий бюджетний варіант - це пристрій в підставі споруди ями під мийні відділи. Що ж стосується стін, то їх бажано викласти цеглою або покрити рідким склом.

Якщо кількість людей, одночасно відвідують баню перевищити 6-10 чоловік, то слід влаштувати більш складну конструкцію. Потрібно буде прокласти трубу і тільки після вивести її в дренаж або центральну каналізацію. Огляд видів фундаменту стовпчастого для лазні тут: http://banya-gid.ru/stroitelstvo/fundament/obzor-vidov-fundamenta-stolbchatogo-dlya-bani.html .

На даний момент великою популярністю серед любителів попаритися в лазні користуються економічно-екологічними чистими системи. До таких, як правило, відносять колодязі, оснащені фільтрами біологічного характеру, і септики-відстійники.

Відео

Дивіться на відео рекомендації як організувати злив води в лазні:

У таких системах відбувається природне відстоювання води. По закінченню часу вода буде розподілятися по всьому прилеглому ділянці. Осів на дні відстійника мул стане «будинком» для мікроорганізмів. Вони відмінно себе почувають в лужному розчині стоків і харчуються тим, що там міститься. Самі по собі вони займаються очищенням води. Монтаж септика необхідно проводити тільки в ділянках зниженого типу.

Як залити підлоги?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама