Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво каркасних будинків в Україні в питаннях і відповідях

Каркасне будівництво відносно молодий напрямок в малоєтажном будівництві в Україні. Як воно розвивається? Які його особливості та переваги? Читайте про це в нашій статті. На запитання відповідає Микола Кудіненка, директор компанії Профікаркас.

1. Наскільки популярно зараз будівництво каркасних будинків?

  • Понад 70% населення багатьох розвинених країн живуть в будинках, зведених за каркасною технологією (за статистикою Асоціації дерев'яного каркасного будівництва Великобританії).
  • Тільки в Швеції більше 80% приватних будинків будується по каркасно-панельній технології, в США і Канаді - ще більше, близько 90%, в Шотландії - 75% припадає на будівництво каркасних котеджів.
  • в Великобританії У 2007 році 54400 будинків було побудовано за каркасною технологією, при цьому частка каркасних будинків в Англії збільшується дуже швидко протягом останніх 15 років.
  • В Україні, за нашими оцінками, каркасні будинок складають 15-20% від загальної кількості котеджів, побудованих за іншими технологіями.

2. Які види каркасного будівництва існують сьогодні в Україні? Дім із дерев'яною структурою можна класифікувати за типом збірки:

- на місці. Каркас будинку, його наповнення та обшивка зводяться відразу на будмайданчику.

- панелями. Панелі стін створюються на заводі і потім транспортуються на будмайданчик. На місці ці панелі з'єднуються в єдине ціле, після чого проводяться інші види робіт, які не були зроблені на заводі. Панелі можуть бути великими або дрібними - являти собою всю стіну цілком або ж її фрагмент. За наповненню панелі також діляться на відкриті і закриті.

- модулями. Модуль представляє собою повністю готову стіну, яку виготовляють на заводі, з усіма елементами внутрішньої і зовнішньої обробки, яку можна там виконати. На місці зведення їх залишається тільки з'єднати між собою.

Останній вид каркасного будівництва поки в Україні не представлений, це наступний етап його розвитку.

Компанія Профікаркас виробляє панельні каркасні будинки. На заводі виробляються закриті панелі всієї стіни, які на ділянці забудови збираються в будинок, готовий для внутрішньої і зовнішньої обробки. Завдяки автоматизованому процесу заводської збірки наші стінові панелі в точності відповідають проекту, виконуються з мінімальним ризиком помилок, в правильних кліматичних умовах.

Сьогодні на Україні 85% каркасних будинків з мінеральною ватою будуються на ділянці, в окремих випадках за допомогою відкритих заводських панелей. Будівництво на ділянці не може, на жаль, гарантувати точного дотримання технологічних вимог, яке забезпечує заводська збірка закритих панелей. А для того щоб каркасний будинок був якісним і комфортним дотримання всіх вимог вкрай важливо.

Каркасні будинки можна також класифікувати за типом наповнювача стіни. Це можуть бути: пінопласт, кам'яна / базальтова вата, ековата, а також інші (стружка, льон, інше).
Компанія Профікаркас в якості наповнювача каркаса використовує мінеральну вату Rockwool. Детальніше з її властивостями ви можете ознайомитися, подивившись це відео:.

На сьогоднішній день в Україні немає єдиної чіткої схеми (або декількох схем) збірки каркасних будинків якій би дотримувалися всі виробники. Будинок може збиратися і повністю на ділянці бригадою будівельників від каркаса до труби, і повністю створюватися на заводі, і тільки з'єднаються на ділянці в єдине ціле. І в тому і в іншому випадку це каркасно-панельний будинок. Кожен виробник може запропонувати вам свій, проміжний, варіант між цими крайніми технологіями. Тому виділити переважаючі технології складання можна умовно:
- це північноамериканські (канадські). На заводі виробляються окремі панелі майбутнього будинку. Після цього вони транспортуються на будівельний майданчик, на місце остаточного складання котеджу. Тут же відбуваються і всі наступні етапи будівництва будинку: остаточне складання, монтаж комунікацій, установка гідроізоляції і теплоізоляції, монтаж систем енергозабезпечення та вентиляції, внутрішня обробка, фасадні роботи, установка дверей і вікон. Тобто велика частина робіт проводиться на самій ділянці.
- європейські (німецькі). За цією технологією велика частина робіт проводиться на заводі, а безпосередньо на ділянці вже майже готові елементи з'єднуються в єдине ціле, і проводяться заключні етапи будівництва із зовнішньої і внутрішньої обробки будинку. Ця технологія вимагає більш суворого ставлення до вибору матеріалів і якості робіт. Саме за цією технологією працює компанія Профікаркас.

Саме за цією технологією працює компанія Профікаркас

Сьогодні найпоширеніший варіант, через дешевизну, - будинки побудований з невеликих SIP-панелей, дерев'яний каркас з наповнювачем з пінополістиролу, в Україні його ще називають канадський будинок. Хоча в розвинених країнах Європи та Америки так вже майже не будують.

3. Як відрізняються між собою каркасні технології будівництва за ціною? Що дорожче, а що дешевше і чому?
На ціну впливає більшою мірою не стільки технологія будівництва, скільки якість використовуваних матеріалів: в першу чергу якість деревини, якість матеріалу утеплювача і його кількість.
Компанія Профікаркас використовує для своїх будинків тільки високоякісний сертифіковані матеріали.

4. Як відбувається зведення каркасних будинків (основні принципи)? краще 1 раз побачити, ніж 100 разів почути. Це технологія має багато своїх особливостей, які неможливо грамотно розкрити в одному абзаці. Ми пропонуємо вам зайти на наш сайт і переглянути відео, яке демонструє процес зведення будинку: http://profikarkas.com.ua/article/1-montaj-doma#.U8kzZvl_tyU. Сам каркас зводитися за 3-5 днів

5. У чому переваги і недоліки каркасного будівництва?

  • Каркасно-щитовий будинок може обійтися в будівництві дешевше на 20-25% - перевір ці дані у Колі, ніж будинок, зведений за цим же проектом, але з традиційних матеріалів (бруса, цегли, або газобетону).
  • Час, витрачений кваліфікованими фахівцями на виконання різних робіт в каркасно-щитових будинках, буде в кілька разів менше, ніж в будинках з інших матеріалів, а значить, їх послуги обійдуться забудовникові дешевше.
  • Дерев'яні каркасні будинки, на відміну від кам'яних, бетонних або традиційних дерев'яних будинків, вимагають менш потужні фундаменти, що також позитивно позначиться на ціні каркасного будинку. Більш того менш потужних фундамент «корисніше» для екології: він викличе значно меншу деформацію ґрунтів під підставою фундаменту, навряд чи вплине на режим ґрунтових вод в районі забудови.
  • Відчутна економія на опаленні будинку. Каркасно-щитові будинки значно краще зберігають тепло в будинку (взимку, і прохолоду влітку), ніж цегляні будинки або будинку з газобетону. Господарю потрібно в 3-4 рази менше енергії щоб зігріти будинок - перевір ці дані у Колі, ніж для котеджів з цегли, піно або газоблоків.
  • Швидкі терміни будівництва. Будівництво каркасних будинків "під ключ" (будинок в який можна завозити меблі і жітьв ньому) займає до 5 місяців. Каркасний будинок не дає усадки стін, тому оздоблювальні роботи можна виконувати відразу після будівництва стін.
  • Компанія "Профікаркас" дає гарантію 10 років на всі свої роботи з будівництва каркасного будинку, хоча такий будинок може прослужити свої власникам більше 100 років.
  • Є можливість перебудовувати і надбудовувати каркасні будинки, збільшувати житлову площу, при цьому нікуди не переїжджаючи.
  • Будівництво каркасного будинку можна з успіхом проводити районах, віддалених від інфраструктури.
  • Будинки з дерева є найбільш екологічними і корисними для здоров'я. Основний конструктивний матеріал - це деревина, екологічно чистий, поновлюваний ресурс.

    Основний конструктивний матеріал - це деревина, екологічно чистий, поновлюваний ресурс


  • Каркасно-панельний будинок розрахований на експлуатацію в самих різних кліматичних зонах. Його конструкція легко витримує перепади температури від +60 до -60 ° C. При цьому, в самому будинку мешканці будуть почувати себе комфортно завдяки надійній теплоізоляції. Саме тому дерев'яні каркасні будинки вже давно стали популярні в країнах з різним кліматом, особливо холодним: Канаді і північній Європі. Вони здатні витримати сильний ураганний вітер до 250 км. / Год., Високі навантаження рясних снігопадів.
  • Каркасний будинок - найбільш підходящий варіант для сейсмонебезпечних регіонів. Саме тому в Японії близько 90% будинків будують за каркасною технологією.
  • Для того щоб дерев'яний каркасний будинок був якісним, довговічним, теплим і комфортним він повинен бути зведений із суворим дотриманням всіх технологічних вимог! Незалежно від того збирається будинок на ділянці або будується на заводі. Їх порушення якраз і призводить до втрати теплоізоляційних, звукоізоляційних, гідроізоляційних властивостей будинку з часом. Саме недобросовісні виробники каркасних будинків, які нехтують суворим контролем якості, псують репутацію каркасного будівництва на Україні. Як наслідок їх роботи, з'являються недовговічні, крихкі, гучні, холодні (жаркі), пожежонебезпечні каркасні будинки.
  • В Україні, на жаль, немає достатньо тривалого досвіду зведення каркасних будинків, який має Європа і Північна Америка, тому і немає ще довіри до цієї технології. І навпаки, є досвід будівництва "фінських будиночків" та інших найдешевших варіантів каркасних будинків ще з радянських часів, які дали нашим громадянам дуже спотворене і неправильне уявлення про цей тип будов. Це також суттєва перешкода в використанні каркасних технологій.

6. Розкажіть, будь ласка, про технології канадського будинку. Наскільки популярні зараз каркасні будинки за канадською технологією в Україні і як давно вони з'явилися у нас? Чим пояснюється інтерес до них сьогодні? На Україні під канадським будинком розуміють каркасний будинок, з використанням sip-панелей. Це чисто умовне, народна назва. Насправді серед канадців це не найпопулярніша технологія будівництва будинків на сьогоднішній день. Будинки з sip-панелей ми вже згадували вище, привертають увагу в першу чергу своєю ціною. Ми будуємо за німецькою технологією.

7. Чи є які-небудь будівельні норми і вимоги до каркасному будівництву? В Україні каркасне будівництво регулюється загальними Будівельними нормами і правилами (СНіП), а також СНиП для дерев'яних конструкцій. Спеціальні норми саме для каркасних технологій на сьогоднішній день не розроблено. Всі проекти за якими будує компанія Профікаркас виконані з урахуванням діючих СНиП.


Як воно розвивається?
Які його особливості та переваги?
1. Наскільки популярно зараз будівництво каркасних будинків?
2. Які види каркасного будівництва існують сьогодні в Україні?
3. Як відрізняються між собою каркасні технології будівництва за ціною?
Що дорожче, а що дешевше і чому?
4. Як відбувається зведення каркасних будинків (основні принципи)?
5. У чому переваги і недоліки каркасного будівництва?
Наскільки популярні зараз каркасні будинки за канадською технологією в Україні і як давно вони з'явилися у нас?
Чим пояснюється інтерес до них сьогодні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама