Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Оздоблення деревом бетонних сходів своїми руками

  1. Підготовка поверхні і вирівнювання ступенів
  2. Вибір породи дерева
  3. Матеріали і інструменти
  4. Основні етапи роботи
  5. заключні роботи

На відміну від керамічної плитки та ламінату, деревина зберігає тепло взимку, а влітку дарує прохолоду. Саме тому обробка деревом бетонних сходів користується сьогодні найбільшою популярністю. Однак, для її здійснення, необхідно не тільки правильно підібрати породу дерева, а й вивчити всі нюанси технології обшивки.

Однак, для її здійснення, необхідно не тільки правильно підібрати породу дерева, а й вивчити всі нюанси технології обшивки

Підготовка поверхні і вирівнювання ступенів

Обшивка деревом проводиться тільки по ідеально вирівняною поверхні. В іншому випадку, при ходьбі, що прогинаються під вагою людини дошки, будуть скрипіти, а згодом почнуть деформуватися.

Найчастіше сходинки бетонних сходів відрізняються по висоті, через що мешканці будинку постійно спотикаються об них. Щоб цього не відбувалося, перед початком обшивки, ступені необхідно вирівняти таким чином, щоб різниця у висоті була не більше 5-10 мм. Виняток становить перша сходинка - вона може відрізнятися від інших.

Найпростішим і найшвидшим способом вирівнювання є заливка самовирівнюється сумішшю. При великих перепадах в висоті (більше 1 см) готується опалубка з дощок або ДВП, в яку акуратно виливається підготовлений розчин. При бажанні ступені можна вирівняти і звичайної піщано-цементною сумішшю з додатковим армуванням.

Вивчайте, що якщо ви збільшуєте висоту одного ступеня, то тут же «звужує» іншу. Тому перед роботою, необхідно зробити виміри. Щоб не помилитися, за допомогою лазерного рівня, відзначте на стіні початок і кінець драбини. Отриманий відрізок необхідно розділити на загальну кількість ступенів і прокреслити через отримані точки лінії, що ведуть до кожного ступеня.

Також для вирівнювання можна використовувати фанеру або бруси, які монтуються всередині конструкції і виконують роль лаг. Вони прикручуються до бетону дюбель-цвяхами.

Щоб бруси не вбирає вологу з бетону, їх попередньо обробляють ґрунтовкою або оліфою, і висушують. При монтажі, розташування брусів і фанери обов'язково вивіряється будівельним рівнем.

Порада! Якщо для обробки бетонних сходів деревом вирішено використовувати клеєну дошку, вона повинна бути повністю просушена і мати однорідну структуру.

Вибір породи дерева

Сходи часто знаходиться в холі або вітальні, тому вона тут же приковує увагу. Тому до вибору дерева для її обробки слід підходити з особливою ретельністю. Його відтінок і фактура повинні поєднуватися із загальним інтер'єром, кольором меблів, підлоги і стін. Для того, щоб сходи прослужила якомога довше, вибирайте саме зносостійке дерево без тріщин і сучків, наприклад:

  • Дуб цінується дизайнерами за добротність і солідність. Їм обробляють вітальні і передпокої в різних стилях (класика, кантрі, романтичний і інші). Відтінки дуба можуть варіюватися від світло-жовтого до бордового або бурого.
  • Ясень виглядає менш солідно, ніж дуб, проте його зносостійкість значно вище. Це дерево відрізняється дуже світлою деревиною, тому воно буде ідеально поєднуватися з простим інтер'єром в стилі лофт.
  • Бук володіє елегантною текстурою і більш насиченим, ніж у ясеня, кольором з жовтуватим відтінком. Гармонійно виглядає з ламінатом схожих тонів;
  • Ялинові пиломатеріали менш дорогі, але досить зносостійкі, відрізняються біло-жовтим, з невеликою «розовінкой», відтінком. До недоліків цього матеріалу можна віднести низьку вологостійкість і наявність сучків, тому підбирати такі дошки слід особливо ретельно.
  • Модрина не поступається за щільністю дубу, але виглядає менш привабливо, зате володіє хорошою водостійкістю і стійкістю до гниття. Колір деревини червоно-коричневий.

Колір деревини червоно-коричневий

М'яку сосну і липу краще не використовувати для обробки бетонних сходів деревом своїми руками. Ці матеріали швидко зношуються, тому вам доведеться виконувати «реконструкцію» сходового отвору набагато частіше.

Дерево слід купувати з 10-15 відсотковим запасом на обрізку. Для розрахунку необхідної кількості матеріалу заміряють довжину проступи і множать на кількість щаблів. Таким же чином підраховують і матеріал, необхідний для монтажу сходинок.

Порада! Для обшивки сходів необхідно підібрати дошку товщиною від 30 мм - тонша, швидко зламається.

Матеріали і інструменти

Якщо ви вирішили обшити бетонні сходи деревом своїми руками, вам знадобляться:

  • електродриль;
  • ручна пила або лобзик;
  • рулетка;
  • свердла по дереву;
  • перфоратор;
  • шуруповерт;
  • будівельний рівень;
  • шліфмашинка для видалення дрібних нерівностей;
  • схил.

Основні етапи роботи

Всі роботи по обшивці сходи необхідно виконувати вже після закінчення ремонту на 2 поверсі, щоб не подряпати м'яку дерев'яну поверхню:

  1. Так як бетон набирає міцність досить довго, обшивка бетонних сходів деревом виконується через місяць після заливки сходових прорізів. Стільки ж часу доведеться вичікувати і після вирівнювання за допомогою стяжки або цементного розчину.
  2. Щоб дерево прийняло необхідну форму, йому потрібно дати «акліматизуватися» в приміщенні не менше доби.
  3. Вся, обробляється поверхню, ретельно очищається від пилу і бруду.
  4. Перед обробкою деревом, під дошки на монтажну піну укладається фанера, яка буде вбирати зайву вологу з бетону. Для сходинок фанерні підкладки не роблять.
  5. Обшивка сходів може бути як часткової (з кріпленнями тільки проступей - верхній частині сходинок, розташованих горизонтально), так і повною.
  6. З картону або тонкого пластику готуємо шаблон під розкроювання за формою ступенів бетонних сходів. Так як розмір наших сходинок може трохи відрізнятися, перед розпилом дерева такий шаблон обов'язково слід звіряти з кожною сходинкою.
  7. Спочатку кріпиться дошка для подступенка. В її торець необхідно вкрутити три болта. Потім їх капелюшки зрізаються, і дошка поєднується з бетонною поверхнею для того, щоб можна було відзначити, де необхідно просвердлити отвори. Щоб подступенок тримався міцніше, все отвори заповнюються епоксидною смолою.
  8. Для вставки бічній частині подступенка, в ступені вирізається спеціальний паз.
  9. Для зручності складання кожну з деталей необхідно пронумерувати.
  10. Кріпити деталі на клей небажано - при ходьбі, з'єднання може пошкодитися. Краще використовувати в якості кріплень саморізи. Щоб їх капелюшки не заважали при ходьбі, їх поглиблюють в дерево на 0,5 мм і закривають Чопик (невеликими стрижнями за розміром отвори). Надалі кожен дерев'яний Чопик стісується по висоті.
  11. Кути ступенів стираються досить швидко, тому в цих місцях можна вставити г-подібні металеві профілі.
  12. Стики між дошками маскують спеціальною шпаклівкою по дереву, підібраною в тон.

заключні роботи

На заключному етапі монтуються перила. Вже готову збірну конструкцію можна придбати в будівельному магазині. Балясини (стійки перил), так само, як і стовпи, «одягаються» на вмонтовані в бетон анкера і фіксуються шурупами-шпильками. Для надійності, кожна шпилька «садиться» на клей.

Якщо ви вмієте працювати з деревом, перила можете виготовити і своїми руками. Стандартна відстань між балясинами повинно складати близько 15-22 см. Якщо в будинку живуть маленькі діти, яку можна трохи скоротити.

Дуже оригінально виглядають сходовий марш, оброблений кованим металом, хромом або склом.

Тепер ви знаєте, як обшити бетонні сходи деревом. Можна приступати до роботи.

Post Views: 20

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама