Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стілець драбина ІКЕА і своїми руками: як зробити по фото і креслення розкладний дерев'яний трансформер

  1. Трансформер для кухні від IKEA
  2. Початок роботи над стільцем своїми руками
  3. Підготовка деталей і порядок складання
  4. фінішна обробка
  5. Ще один варіант драбини

Багатофункціональна меблі стане практичним доповненням кухонного гарнітура. Одним з таких корисних предметів можна назвати стілець-драбину. Трансформер має безліч варіацій. Цікаві моделі IKEA, нескладний варіант можна виконати і своїми руками. Буде потрібно попередньо подивитися фото, потім підготувати креслення і слідувати нижчевикладених рекомендацій по збірці.
Багатофункціональна меблі стане практичним доповненням кухонного гарнітура

Трансформер з дерева підійде до будь-якого інтер'єру

Трансформер для кухні від IKEA

Виріб з Ікеа

Наявність на кухні зручного табурета зі сходами від IKEA полегшить доступ до розміщених на верхніх полицях предметів. Представлено кілька варіантів, з яких можна вибрати найбільш відповідний особистих вподобань і дизайну інтер'єру. Можна придбати дерев'яний трансформер від IKEA з покриттям морилкою. Є і модель в чорному кольорі. Доступний варіант з необробленої деревини, який можна оформити за своїм бажанням.

Табурет-трансформер від IKEA підійде не тільки для використання на кухні. Він може знадобитися для різних побутових потреб. За рахунок дизайну драбину легко перенести в потрібне місце. Табурет має два ступені. Розкладний трансформер виробника обладнаний трьома перекладинами.

Початок роботи над стільцем своїми руками

На першому етапі необхідно підготувати креслення деталей, з яких потім буде збиратися стілецьмдрабина своїми руками. Як матеріал, як правило, вибирають деревину. Її нескладно обробляти. Як видно на верхньому фото, трансформер з дерева легко вписується в загальний інтер'єр.

Що слід заготовити:

  • меблевий щит;
  • електролобзик і дриль;
  • комплект свердел;
  • машинку для шліфування;
  • фрезер;
  • саморізи;
  • столярний клей;
  • лак для фінальної обробки.

Перед тим як приступати до випилювання контурів боковин, рекомендується виконати фаски для кріплення кожного ступеня.

Підготовка деталей і порядок складання

креслення трансформера

Коли креслення готовий, його за допомогою скотча або іншим зручним способом закріплюють на дерев'яній заготівлі. Користуючись
відповідним по діаметру свердлом і електролобзиком, спочатку вирізують внутрішній контур деталі. Потім переходять до зовнішнього. Закінчивши працювати з першої заготівлею, переходять до наступної: фіксують на ній креслення і вирізують по контурах.

У результаті повинно вийти дві пари боковин: дві деталі більшого розміру для самого стільця і ​​дві деталі меншого розміру для секції з нижніми сходами. Торці готових деталей необхідно добре відшліфувати. За допомогою фрезера усувають гострі краї елементів.

Такий захід запобіжить сколювання решт при великому навантаженні.

Дотримуючись того ж порядку, залишається виготовити спинку і ступені вироби. Боковини з'єднують попарно, фіксуючи на саморезах спинку і окремі поперечини. На фото можна відзначити, що при трансформації стільця в драбину сидіння також буде виступати в якості ступені. Залишається з'єднати між собою сегменти конструкції. Для цього використовують підходить за розмірами рояльну петлю.

фінішна обробка

Коли стілецьмдрабина своїми руками готовий, залишається відшліфувати поверхню і нанести захисний склад. Шліфування повинна виконуватися ретельно, щоб всі деталі були гладкими на дотик. Перед тим, як приступати до фарбування, рекомендується виконати шар латексної грунтовки, після чого зашпаклювати капелюшки саморезов. Як варіант, іноді їх закривають дерев'яними пробками під колір вироби. Потім можна нанести два шари фарби бажаного відтінку.

Потім можна нанести два шари фарби бажаного відтінку

Саморобний табурет-трансформер

На фото представлені й інші способи виготовлення драбини-трансформера своїми руками. Нескладно виконати модель у формі табурета. Серед елементів конструкції:

  • чотири ступені на тятивах;
  • опорний сегмент, на якому ступені відсутні;
  • сидіння;
  • з'єднувальні бруски.

Для найбільш якісного складання рекомендується спочатку зібрати виріб на шкантах і перевірити сумісність усіх елементів. Потім дерев'яний трансформер розбирають, при необхідності підганяють деталі і збирають начисто зі столярним клеєм.

Потім дерев'яний трансформер розбирають, при необхідності підганяють деталі і збирають начисто зі столярним клеєм

Виріб можна покрити кольоровим лаком в тон інших меблів

Ще один варіант драбини

Інший варіант являє собою дерев'яний табурет і висувною сегмент. Коли конструкція знаходиться в складеному стані, він знаходиться безпосередньо під сидінням. При необхідності можна легко перетворити зручний стілець на такого ж функціональну драбину - 3 ступенів повинно вистачати для легкого доступу до антресолям і т.д.

Щоб виріб вийшло стійким, необхідно зафіксувати ніжки під кутом в 10 градусів. Для цього торці деталей паралельно підпилюють під відповідним кутом. Аналогічний скіс знадобиться виконати у планок, на яких фіксується сидіння.

Табурет-драбина - це зручний і функціональний предмет меблів. Можна придбати готовий виріб або виготовити таку драбинку по фото своїми руками. Залиште коментар до матеріалу і поділіться власними знахідками і корисними рекомендаціями по облаштуванню дерев'яної драбини.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама