Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сезам - відкрийся! Чарівні властивості кунжуту

Де і як росте кунжут

Багато, хто любить використовувати кунжут як приправу, навіть не здогадуються, де він росте і як виглядає сама рослина. Кунжут досягає 3 м у висоту і цвіте протягом всього одного дня. А після цього в пазухах листків визрівають коробочки-стручки з насінням. Батьківщиною кунжуту вважають Індію, але в Європу його насіння потрапили з Персії. Це теплолюбна рослина, тому в країнах з помірним кліматом в дикому вигляді його не зустрінеш.

Корисні властивості

Крім корисних мікроелементів (кальцію, цинку, антиоксидантів, лінолевої кислоти) і вітамінів, в кунжуті міститься знижує рівень холестерину в крові речовина - сезамін. Сприяє цьому і входить до складу кунжуту бета-ситостерин. Антиоксиданти підтримують імунітет і перешкоджають розвитку багатьох хвороб, в тому числі й онкологічних.

Фітин є чудовим регулятором мінерального балансу в організмі, тобто безпосередньо впливає на стан нігтів і волосся. А ще сезам використовують при дієтичному харчуванні, хоча, як і всі насіння і горіхи, він досить калорійний (570 ккал). Якщо, добре розжувати, з'їсти трохи кунжуту, відчуття голоду притупляється.

Кому кунжут не корисний

Тим, хто володіє підвищеним згортанням крові і схильністю до утворення тромбів, кунжут їсти не варто. Чи не корисні ці насіння і всім, що страждають на сечокам'яну хворобу. Здорові люди можуть їсти кунжут без побоювання, але варто обмежити його споживання 2-3 чайними ложками в день.

Здорові люди можуть їсти кунжут без побоювання, але варто обмежити його споживання 2-3 чайними ложками в день

Як краще зберегти кунжут

Антиоксиданти, що входять до складу кунжуту, дозволяють його маслу зберігається довго. Але саме насіння псуються досить швидко, особливо білий за кольором очищений кунжут. Тому купуючи його, не потрібно набирати цей продукт «про запас», багато. При покупці звертають увагу, щоб кунжут був абсолютно сухим, легко пересипався і не видавав неприємних запахів. А щоб насіння не прогірклим, їх необхідно зберігати в щільно закритій баночці, в холодильнику.

застосування

Господині традиційно використовують кунжут в випічці, як паніровці і як чудову добавку для перших і других страв. Однак, далеко не всі знають, що корисні властивості цього продукту пропадають при довгому нагріванні. У традиційних булочках і пирогах, обсипаних насінням до випікання, а також в тушкованих блюдах, які піддавали тривалій тепловій обробці, користі в кунжуті абсолютно не залишається. Тільки декоративний зовнішній вигляд!

Але якщо кунжут нагрівати нетривалий час, його смакові якості тільки покращаться. Щоб отримати приємно пахне горіхами продукт, насіння прогрівають на сковороді, закритою кришкою. Тільки робити це потрібно швидко - протягом однієї, максимум двох хвилин. Нагріте кунжут - відмінна добавка до самих різних блюд - тушкованої квасолі і овочам, крем-супів, смузі і фруктових салатів.

Ваш «Смак & Колір»

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама