Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити кут з стельового плінтуса - варіанти облаштування, докладний фото + відео

  1. Варіанти пристрою кутів для плінтусів на стелі
  2. Облаштування кута для плінтуса за допомогою стусла
  3. Як розпиляти плінтус для створення кута?
  4. Монтаж кута плінтуса для стелі вручну

Не секрет, що завершальною стадією обробки поверхні стін і стелі є установка стельового плінтуса. Так як в кріпленні цільної планки на рівну поверхню особливої ​​складності немає, то питання щодо того, як зробити кут з стельового плінтуса, слід розглянути докладніше, оскільки монтаж саме такого типу найчастіше викликає певні труднощі. Проте, сучасні карнизи на стелю з поліуретану пінополістиролу не так вже й складно поєднувати в кути, так як працювати з ними зручно, а вага їх є зовсім не більшим.

Тому важливо розібратися з тим, як зробити кут з стельового плінтуса внутрішнього і зовнішнього пристрою таким чином, щоб він виглядав гармонійно і виділявся на монтируемой поверхні будь-якими дефектами.

Тому важливо розібратися з тим, як зробити кут з стельового плінтуса внутрішнього і зовнішнього пристрою таким чином, щоб він виглядав гармонійно і виділявся на монтируемой поверхні будь-якими дефектами

Варіанти пристрою кутів для плінтусів на стелі

Не варто забувати, що в різних приміщеннях можуть бути не тільки внутрішні, а й зовнішні кути, пристрій яких часто і викликає деякі труднощі.

Але виконати їх установку цілком реально, і для цього рекомендується слідувати одному з двох нижче перерахованих способів:

  • перший варіант передбачає установку особливої ​​фурнітури, застосування якої дозволяє уникнути розрізання матеріалу. Такі кутові деталі для плінтуса представлені як внутрішніми, так і зовнішніми куточками, які фіксуються в кутках кімнати. Саме такі куточки і служать місцем кріплення торців планок плінтуса. Такий спосіб пристрою є нескладним і цілком під силу людині, навіть не має спеціальних навичок подібної роботи;
  • другий варіант передбачає підрізування плінтусних країв з дотриманням певного кута, який здатний буде забезпечити планок плінтуса надійне і щільне з'єднання один з одним.

Розрізання матеріалу в такому випадку може виконуватися за допомогою двох способів:

  1. Із застосуванням стусла (особливий шаблонний інструмент, застосовуваний у будівництві).
  2. Ручним чином по заздалегідь виконаної розмітці.

Облаштування кута для плінтуса за допомогою стусла

Цей інструмент широко застосовується для розрізання різних за складом і структурі матеріалів, які повинні бути встановлені строго під прямим кутом. Незважаючи на можливі зовнішні відмінності того чи іншого стусла, його призначення є одним і тим же.

На сучасному ринку матеріалів для будівництва існують і такі зразки стусла, на яких за допомогою ручного регулювання можна коригувати кут розрізання (детальніше: "Як правильно обрізати стельові плінтуса в кутах"). Так чи інакше, стандартний вид цього інструменту є лоток з дерева, оснащений вертикально вирізаними прорізами в стінках для вставки в них ножівки. За допомогою стусла матеріал можна обрізати під кутом як в 45, так і в 90 градусів. Якщо немає можливості придбати подібний інструмент, то при бажанні його можна сконструювати і власноруч.

Існує ускладнений варіант стусла, який передбачає можливість створення кута плінтуса для стелі. Інструмент являє собою пластмасовий лоток з тими ж прорізами для ножівки, що і у звичайного. Однак відмінність в тому, що крім кутів в 45 і 90 градусів за допомогою такого стусла можна створити, наприклад, кут в 60 градусів. Більш того, матеріал можна розпилювати не тільки вертикально, але й з дотриманням нахилу пиляльного полотна на 45 градусів.

Досвідчені фахівці, як правило, застосовують стусло разом з механізмом повороту, за допомогою якого ножівка може бути зафіксована практично під будь-яким кутом щодо монтируемой деталі. Так, перші два інструменти підійдуть для приміщень з кутами тільки в 90 градусів, а за допомогою третього варіанту можна облаштувати будь-який кут незалежно від його величини.

Як розпиляти плінтус для створення кута?

Якщо кути приміщення є прямими, тобто рівні 90 градусам, то облаштувати їх для установки стельових плінтусів можна за наступним принципом:

  1. Відразу в стусло потрібно вставити одну плінтусного планку, а потім вставити ножівку для металу в отвір для розрізу під кутом в 45 градусів і виконати розрізання.
  2. Після цього в стусло потрібно вставити другу планку, яка повинна з'єднуватися з першої, і виконати її розрізання за тим же принципом, але вже в протилежному першому отворі стусла.

Необхідно пам'ятати, що, поєднуючи частини плінтуса, необхідно отримати виключно прямий кут. Якщо так і вийшло, це означає, що монтаж виконаний правильно, отже, далі можна приступати до кріплення планок плінтуса на стеля .

Не варто також забувати, що облаштування внутрішнього і зовнішнього кута є двома принципово різними заходами.

Так, щоб змонтувати зовнішній кут, необхідно виконати наступні дії:

  1. Ліву від кута планку плінтуса потрібно прикласти до ближньої стінки стусла внутрішньою стороною вгору. Ножівка повинна входити в ближній лівий і дальній правий пази.
  2. Праву від кута планку слід облаштувати в стусле за тим же принципом з тією лише різницею, що ножівка повинна входити в далеке ліве і ближнє праве отвори.

Для облаштування внутрішнього кута плінтус потрібно розрізати за наступною схемою:

  1. Вмонтовувану зліва від кута планку потрібно прикласти до ближньої зі сторін стусла знову ж внутрішньою стороною вгору. Ножівку необхідно вставляти в ближнє праве і далеке лівий отвір.
  2. Праву від кута частина плінтуса необхідно розмістити в стусле так само, але ножівка при цьому повинна бути вставлена ​​в дальній правий і ближній лівий пази.

Як підрізати стельовий плінтус, докладний відео:

Монтаж кута плінтуса для стелі вручну

Щоб розібратися з тим, як облаштувати кут на плінтусі для стелі без застосування стусла, важливо пам'ятати, що такий спосіб має на увазі обов'язкове виконання розмітки, по якій і буде виконуватися наступне розрізання матеріалу. Як підручних засобів необхідно буде скористатися лінійкою, куточком і канцелярським ножем.

Ручний метод монтажу кута для стельового плінтуса передбачає виконання таких заходів:

  1. Спочатку потрібно виміряти кут кімнати. Для цього куточок необхідно прикласти до поверхні стелі в кутовому відсіку. Важливо, щоб цей параметр дорівнював 90 градусам. Якщо показник є більшим чи меншим, це може означати лише те, що кути не є рівними, і забезпечити приміщення якісної установкою кутів для плінтуса буде набагато складніше.
  2. До поверхні плінтуса під кутом в 45 градусів слід докласти лінійку і за допомогою ножа відрізати зайвий елемент матеріалу. Якщо міцність плінтуса є високою (наприклад, плінтус з дерева), то спочатку можна просто провести лінію за допомогою олівця, а вже потім розрізати плінтус за допомогою електричного лобзика або ножівки.
  • До початку фіксації плінтуса в кутах необхідно перевірити, наскільки правильно виконано розріз. Для цього можна просто прикласти матеріал до ділянки подальшого монтажу.
  • У тому випадку, якщо кут не є прямим, потрібно буде ретельно виміряти його градус, а після розділити цей показник на два. Отриманий результат і буде необхідним кутом для розмітки місць розрізання плінтуса. Наприклад, якщо градус кута дорівнює 80, то показник кутів для розрізання стельового плінтуса буде дорівнює 40 градусам.

Перш, ніж приступати до наклеювання плінтуса на стельову поверхню, потрібно буде ще раз виконати ретельну перевірку того, як виконано з'єднання, щоб убезпечити себе від можливих нестиковок безпосередньо під час фіксації планок плінтуса (прочитайте: "Як стикувати стельовий плінтус в кутах"). При виникненні будь-яких питань щодо такого монтажу завжди можна звернутися за допомогою до фахівців, які часто можуть надати докладні відео всього процесу роботи, а також фото всіх етапів облаштування і вже готових варіантів плінтусів на стелі.

Як розпиляти плінтус для створення кута?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама