Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вигрібна яма з цегли своїми руками: переваги і недоліки (фото і відео)

  1. Переваги та недоліки цегляної вигрібної ями Центральна каналізація - безсумнівно, благо сучасного...
  2. Облаштування вигрібної ями

Переваги та недоліки цегляної вигрібної ями

Центральна каналізація - безсумнівно, благо сучасного світу. Але благо не завжди доступне. На дачній ділянці або в приватному секторі проведення такої системи каналізації може бути не завжди доступним або економічно недоцільним. Але це зовсім не означає, що доведеться відмовитися від комфорту. На допомогу прийде вигрібна яма з цегли. Це практичний і надійний спосіб забезпечити зручності без підключення до центральної каналізації.

Це практичний і надійний спосіб забезпечити зручності без підключення до центральної каналізації

Для створення довговічної конструкції слід вибирати червоний або глиняну цеглу.

Організація вигрібної ями - найпоширеніший спосіб локальної каналізації. Він відрізняється надзвичайною простотою і легкістю виконання. Всі нечистоти і стічні води з кухні, ванни або туалету стікають по трубах в накопичувач - цегляну яму, розташовану на вашій ділянці. У міру наповнення вона очищається власними силами або за допомогою асенізаторів. При грамотному підході зливна яма прослужить багато років.

До переваг цегляної вигрібної ями слід віднести екологічність. Всі нечистоти ефективно очищаються септиками самостійно або вивозяться на спеціальні зливні станції асенізаторські машинами. Грунт в ямі не забруднюється, так як всі невеликі обсяги від господарської діяльності очищаються природним чином за допомогою живуть в землі бактерій. Дане положення актуально тільки для невеликих обсягів, до 1 кубометра.

Цегляна вигрібна яма легко монтується, спорудити її здатний навіть початківець будівельник.

Цегла вигрібної ями знаходяться під землею, вони приховані від очей, тому не має великого значення рівність кладки. Безсумнівним достоїнством є і незалежність від типу грунту або рівня грунтових вод.

Але зливна яма володіє і недоліками, такими як можливість появи неприємних запахів. Тому вигрібну яму треба регулярно чистити і використовувати спеціальні препарати для прискорення розкладання відходів. Під постійним і тривалому впливом води цегляна кладка перетворюється в глину, тому термін її служби складає близько 15 років без ремонту. Якщо в процесі експлуатації замінювати цеглини бетонними вставками, термін служби вигрібної ями може досягати і 50 років. Постійний виклик асенізаторів є ще одним недоліком ям. В середньому фахівці приїжджають 1-2 рази в тиждень, інакше зливна яма може замулитися, що призведе до великих зусиллям і втрати часу на її очищення.

Будівництво вигрібної ями

Вибирайте місце так, щоб до ями змогла під'їхати ассенізаторская машина, яка відрізняється значними габаритами.

Якщо, зваживши всі за і проти, ви все ж зважилися будувати вигрібну яму з цегли, слід дотримуватися певної процедури. По-перше, важливим є вибір місця. Вигрібна яма, згідно з діючими санітарними нормами, не може розташовуватися ближче, ніж за 5 м до житлових будівель та 2 м до паркану. Крім того, зливна яма повинна розміщуватися нижче рівня джерела питної води і якнайдалі від нього. Недотримання цих норм може призвести не тільки до штрафів з боку контролюючих органів, а й до ризику зараження води, а з нею і тварин, і людей. Крім того, забезпечте можливість під'їзду до вигрібній ямі асенізаторської техніки на відстані ближче ніж 4 м, інакше не вистачить довжини шланга. Для побудови цегляної вигрібної ями вам знадобляться:

  • Штикова лопата з довгим і звичайним живцями;
  • Совкова лопата з довгим держаком і спеціальними бортиками;
  • рулетка;
  • Кілочки для огорожі і розмітки;
  • сходи;
  • кельму;
  • Будівельний рівень;
  • Відра.

Циліндрична форма резервуара вважається найбільш стійкою до переміщень грунту, а значить, менше ризик руйнування стін.

Важливим є визначення розмірів накопичувача. Його глибина не може перевищувати 3 м, інакше виникнуть труднощі з відкачуванням. Ширина вигрібної ями зазвичай становить 1 м. Обов'язковою конструкційної особливістю накопичувача є значний ухил дна в сторону передбачуваного люка. Риття котловану - найбільш трудомістка частина, її можна полегшити, найнявши спеціальну техніку на кшталт екскаватора. Верхній родючий шар грунту можна використовувати на садовій ділянці. Обов'язково залиште приблизно 1,5 кубометра землі для того, щоб засипати перекриття і забезпечити захист від промерзання.

На дно котловану укладається піщана подушка завтовшки 10-15 см, зверху заливається стільки ж бетону і стяжка (до 4 см) з цементу і піску. Можна використовувати готову залізобетонну плиту, розмістивши її під кутом 45 градусів. Вигрібну яму найчастіше роблять квадратної або прямокутної. Зведення стін відбувається кладкою в півцеглини або чверть цегли в шаховому порядку на піщано-цементний розчин. Найкраще перев'язувати кожен 4-ий і тичковий ряди міцним цементним розчином. Загальна товщина перекладань становить 12 см, а кладки - 25 см.

Облаштування вигрібної ями

Для зменшення водонепроникності цегли і продовження терміну служби вигрібної ями стіни покриваються шаром гідроізоляції - бітумною мастикою або модифікованим бітумом. Вона наноситься тільки на суху цегляну поверхню. Перекриття - ще один важливий нюанс в будівництві. Для забезпечення надійності вигрібна яма повинна перекриватися з усіх боків не менше ніж на 50 см. Як перекриттів використовують залізобетонні плити або щільно укладені колоди. На цьому ж етапі визначається місце для люка (отвір з діаметром близько 70 см). Люк служить не тільки для відкачування нечистот, а й для виходу метану - вибухонебезпечного газу, що утворюється в результаті хімічних реакцій розкладання органічних відходів.

Зверху перекриття накриваються гідроізоляційним матеріалом (поліетиленом, руберойдом) і закидаються грунтом, шлаком або м'якою глиною. Товщина шару - 30-40 см. Щоб уникнути замерзання взимку і неприємних запахів влітку, кришку люка роблять подвійний. Одна йде врівень із землею, інша - на рівні перекриття. Вільний простір заповнюється шлаком, пінопластом, мінеральною ватою або керамзитом. Верхній люк повинен бути повністю водонепроникним. Створення цегляної вигрібної ями - зовсім не складне завдання, виконання якої принесе на ваш заміський ділянку комфорт і зручності цивілізації з мінімумом зусиль. Не забувайте систематично очищати вигрібну яму, і вона прослужить вам багато років.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама