Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Діммер для світлодіодних ламп - можливості підключення, деталі, обмеження

Наші клієнти часто задаються питанням, вірніше декількома питаннями, що стосуються діммірованія світлодіодних ламп Наші клієнти часто задаються питанням, вірніше декількома питаннями, що стосуються діммірованія світлодіодних ламп. Про те, що таке диммер і діммірованіе ми докладно розповіли в одній з наших перших статей. В іншій нашій статті ми розповіли, що не всі світлодіодні лампи піддаються діммірованіе - докладніше читайте тут .

Завдання цієї статті - розібратися чи можна дімміровать світлодіодні лампи, в технічних даних яких не зазначено така можливість. Також багатьох наших відвідувачів цікавить, чи можна використовувати для діммірованія світлодіодних ламп диммер, який вже встановлений для керування лампами розжарювання. Постараємося докладно відповісти на ці два цікавих питання.

Як відомо, в якості побутових джерел світла сьогодні використовуються в основному три типи джерел: нитка розжарення, лімінесцентний джерело і світлодіоди. Найпростіше справа йде з лампами, реалізованими з використанням нитки розжарювання. Всі 100% ламп розжарювання піддаються діммірованіе.

Лампи побудовані на люмінесцентному принципі світіння - можуть дімміроваться в разі, якщо драйвер лампи спеціально був розроблений з урахуванням можливості діммірованія. Люмінесцентні лампи мають особливість діммірованія, яка полягає в тому, що діммірованіе люмінесцентної лампи неможливо у всьому діапазоні яскравості світіння лампи. Приблизно на рівні яскравості 15-30% від номінальної (в залежності від типу), люмінесцентна лампа повністю гасне. Це пов'язано з особливістю роботи люмінесцентних ламп, в яких ініціатором світла є іонізовані пари ртуті, а для іонізації парів ртуті потрібно створити дугового розряд, потужність якого неможливо плавно зменшувати нижче певного порогу.

Світлодіодні лампи поділяються на дві групи: дімміруемие і недімміруемие. Здатність до діммірованіе залежить, як і у люмінесцентних ламп, від конструкції драйвера лампи. Але на відміну від люмінесцентних ламп, світлодіодні лампи дозволяють управляти яскравістю дуже плавно, аж до самого мінімуму - 1% від номінальної яскравості.

Чи можна дімміровать світлодіодні лампи, в технічних даних яких не зазначено така можливість? Ні. На жаль, якщо лампа не була розроблена з урахуванням функції діммірованія, то без глибокого втручання в її конструкцію управляти яскравістю такої лампи не вийде. Чому? Розглянемо більш докладно принцип харчування діодів, встановлених в світлодіодним лампі. Світлодіод, це електронний компонент, який має дві електричні характеристики, що забезпечують його роботу: напруга живлення, і струм, що протікає через світлодіод. Напруга живлення світлодіода - це постійна характеристика, а ось напруга, яка подається світлодіод - може змінюватися, і як наслідок змінюється його яскравість.

Драйвери, які застосовують в недімміруемих світлодіодних лампах, виконують єдине завдання: забезпечити номінальну напругу і оптимальний і незмінний струм для кожного світлодіода за умови, що вхідна напруга живлення може відрізнятися від 220 В Драйвери, які застосовують в недімміруемих світлодіодних лампах, виконують єдине завдання: забезпечити номінальну напругу і оптимальний і незмінний струм для кожного світлодіода за умови, що вхідна напруга живлення може відрізнятися від 220 В. Драйвер же дімміруемой світлодіодної лампи більш складний пристрій, так як необхідно ще виконувати діммірованіе. Діммірованіе в світлодіодних лампах зазвичай забезпечується шляхом широтно-імпульсного модулювання. Струм, яким живлять світлодіоди - квазі-постійний, тобто складається з прямокутних імпульсів високої частоти. Регулюючи ширину цих імпульсів, можна змінювати середню величину протікає через діод струму, відповідно, яскравість світлодіода також змінюється.

Але як завжди бувають винятки. І винятком є ​​гранично дешеві світлодіодні лампи китайських виробників, які ДУЖЕ сильно економлять на конструкції лампи. Якщо бути точним, то в дешевих світлодіодних лампах як драйвер застосовують найпростіший діодний міст, часто без захисту від перевантажень, і / або падінь напруги. Саме це і дозволяє даними лампам «випадково» виконувати функцію діммірованія. Але потрібно розуміти, що надійність роботи таких сильно спрощених світлодіодних ламп, а також їх ефективність украй низькі і нестабільні. Для таких ламп можна з упевненістю сказати, що якщо світлодіодний модуль лампи споживає 5 Вт, то втрати в блоці живлення складуть не менше 2-3 Вт, і загальне споживання такої лампи буде вже 7-8 Вт.

Чи можна використовувати для діммірованія світлодіодних ламп диммер, який вже встановлений для керування лампами розжарювання? Так, відповідь на це питання - позитивний. З високою ймовірністю, що світлодіодна лампа буде дімміроваться з використанням звичайного підсвічування для ламп розжарювання (галогенових ламп). У більшості випадків проблем не виникає.

У більшості випадків проблем не виникає

Чи можна дімміровать світлодіодні лампи, в технічних даних яких не зазначено така можливість?
Чому?
Чи можна використовувати для діммірованія світлодіодних ламп диммер, який вже встановлений для керування лампами розжарювання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама