Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати дренажний насос для колодязя

  1. Основні види колодязних насосів
  2. Вибираємо погружной колодязний насос
  3. 1. Стаціонарний колодязний насос відцентрового типу
  4. 2. Занурювальне криничне насосне обладнання відцентрового типу з поплавковою автоматикою
  5. 3. Дренажні колодязні насоси
  6. 4. Занурювальне насосне обладнання вібраційного типу
  7. Поверхневе насосне обладнання для колодязів
  8. 1. Поверхневі вихрові колодязні насоси
  9. 2. Насосні станції
  10. Відео - дренажний насос для колодязя

Як вибрати дренажний насос для колодязя

Як вибрати дренажний насос для колодязя

Як вибрати дренажний насос для колодязя

Якщо на вашій присадибній ділянці є дренажний колодязь , То в будинку обов'язково має бути присутнім таке корисне обладнання, як дренажний насос.

Основні види колодязних насосів

Зміст статті

Всі насоси, що використовується в цілях перекачування води з колодязів, можна умовно поділити на дві великі групи:

  • заглибні, які забирають рідина зі дна;
  • поверхневі, які качають рідину з поверхні води.

Перед тим, як зупинитися на конкретній моделі, уважно вивчіть фактори, що впливають на процес вибору насоса.

  1. Оцініть параметра вашого колодязя. Ключовим з них є дебет води - кількість рідини, яке може бути відкачано з колодязя в одиницю часу. Не потрібно купувати насос з дуже великою потужністю для використання його в колодязі з невеликим обсягом наявної води.
  2. Оцініть параметри придбаного насоса. Конкретні моделі колодязних насосів можуть піднімати воду тільки з певної глибини. З дуже глибоким заляганням водоносного шару впорається не кожне обладнання
  3. Оцініть, в якому режимі повинен працювати ваш насос. Чи буде це цілорічне, епізодичне або виключно сезонне використання.
  4. Розрахуйте, яка кількість води вам необхідно буде піднімати з колодязя щодня (для побутового використання, для поливу, і так далі).

В рамках поняття «колодязні насоси» до придбання пропонується дуже великий асортимент обладнання. Всі їх можна поділити на групи за основними характеристиками.

Можливо, Вас зацікавить інформація- установка дренажного насоса

Вибираємо погружной колодязний насос

Це найбільша група асортименту колодязних насосів. Їх основною відмінною рисою є те, що їх корпус при роботі залишається цілком опущеним в товщу води. Навколишнє вода охолоджує працює електричний двигун насоса. Дану модифікацію насосів можна використовувати як при відкачці води з колодязів, так і в водозабірних свердловинах. Розглянемо типи заглибних насосів.

1. Стаціонарний колодязний насос відцентрового типу

Такі пристрої зазвичай застосовуються для підйому рідини з колодязів з низьким рівнем води. Їх можна застосовувати як для роботи виключно в теплий сезон, так і цілий рік.

Однак початкової сферою застосування погружного відцентрового колодязного насосного обладнання є відкачування води з свердловин. Застосування їх в колодязях можливо за умови наявності захисту від «сухого ходу» - автоматичної зупинки пристрою при відсутності рідини.

Можливо, Вас зацікавить інформація про те, як вибрати дренажний насос для каналізації

Щоб повністю використовувати всі переваги погружного відцентрового насоса, його необхідно встановлювати в глибоких колодязях з значним запасом води. В ході використання він розміщується на деякій відстані від дна. Колодязь повинен досить швидко наповнюватися водою, щоб погружной відцентровий насос не працював вхолосту.

Ознайомтеся з головними характеристиками колодязного заглибного насосного обладнання відцентрового типу.

Зверніть особливу увагу на глибину колодязя, з якої насосні пристрої зможуть підняти воду (в стовпці «натиск») і на дебет колодязя (повинен перевершувати значення в стовпці «продуктивність»).

Деякі з представлених моделей, ( «Гарант», «Водолій») мають автоматичне вимикання при перегріві. Але часта спрацювання автоматики веде до підвищеного зносу деталей обладнання.

Але часта спрацювання автоматики веде до підвищеного зносу деталей обладнання

Занурювальне криничне відцентрове насосне обладнання

2. Занурювальне криничне насосне обладнання відцентрового типу з поплавковою автоматикою

Такі насосні пристрої вже можна використовувати для відкачування та використання в колодязях із середніми глибинами залягання води. Також як і попередня модель, це обладнання підходить для епізодичного сезонного застосування або для використання цілий рік.

Суть даних пристроїв полягає в наявності вузла автоматики, який відключає насосне обладнання при зниженні рівня води. Використання автоматики не дозволяє пристрою працювати вхолосту і запобігає надмірний знос його вузлів.

На ринку представлені наступні основні моделі заглибних насосів з поплавковою автоматикою. У лінійці є насоси вітчизняного і зарубіжного виробництва, що володіють подібними характеристиками.

У лінійці є насоси вітчизняного і зарубіжного виробництва, що володіють подібними характеристиками

Насоси з вимикачем поплавця

3. Дренажні колодязні насоси

Такий тип обладнання призначений для підйому рідини з колодязів з неглибоким рівнем води. Ці насоси менш чутливі до якості рідини, що перекачується (в ній можуть бути присутніми тверді частинки). Такі пристрої не призначені для постійної роботи, а включаються епізодично, при необхідності.

Такі пристрої не призначені для постійної роботи, а включаються епізодично, при необхідності

Спуск насосного пристрою в колодязну шахту тросом

Таким чином, якщо вам не потрібно постійної відкачування рідини з колодязя, то ви цілком можете використовувати дренажний насосний пристрій для організації водопостачання. Низька чутливість до якості води дозволить вам відкачувати воду з колодязів з порівняно низьким рівнем рідини, з вмістом мулу або піску. Такі насоси, як правило, мають більш низький показник напору, ніж попередні моделі.

Дренажні колодязні насоси

Монтаж дренажного насоса не представляє жодної проблеми, досить просто помістити пристрій у воді і підключити його до електромережі. Дренажні колодязні насоси ідеально підходять для організації тимчасового постачання водою. Їх можна перевозити з собою, встановлювати і включати в міру необхідності.

Очищення криниці дренажним насосним пристроєм

4. Занурювальне насосне обладнання вібраційного типу

Даний тип насосного обладнання може застосовуватися для відкачування води з колодязів з невеликої та середньої глибиною. Вібраційні насоси мають можливість перекачувати воду з сторонніми включеннями. Такі насосні пристрої можна використовувати цілий рік або тимчасово.

Якщо на вашій ділянці розташований неглибокий колодязь, то має сенс використовувати занурювальний вібраційний насос. Їх напірних характеристик буде достатньо для того, щоб забезпечити ділянку водою. Як встановити фекальні насоси , Ви можете прочитати в нашій статті.

Дані насоси можуть мати верхній і нижній паркан. При використанні верхнього забору відкачувана вода буде максимально чистою. До того ж, конструкція верхнього забору передбачає занурення насоса у воду, що забезпечує стабільне охолодження електричного двигуна. При використанні насосів з нижнім забором рідини, ви зможете максимально використовувати весь обсяг колодязної води.

При використанні насосів з нижнім забором рідини, ви зможете максимально використовувати весь обсяг колодязної води

Занурювальні колодязні вібраційні насоси

Незважаючи на те, що такі насоси можуть працювати і при відносно погану якість води, перекачування рідини з сторонніми включеннями істотно знижує термін їх служби. Для збільшення періоду експлуатації вібраційних насосів рекомендується використовувати спеціалізовані фільтри, вмонтовуються на вхідний патрубок пристрою.

Поверхневе насосне обладнання для колодязів

Види поверхневого насосного обладнання:

  • поверхневе криничне насосне обладнання вихрового типу (може комплектуватися спеціальними вузлами автоматики);
  • насосні станції (має в своїй комплектації насос, гідравлічний акумулятор, блок автоматичного включення і манометр).

Такі пристрої використовуються зазвичай в теплу пору року, при плюсовій температурі. У зимовий час обладнання поверхневого типу застосовується в опалювальному приміщенні. У тому випадку, якщо ви зацікавлені в цілодобовому водопостачанні, вам доведеться розмістити вхідний патрубок насоса нижче рівня поверхні рідини, щоб запобігти промерзання. При цьому вузол забору води і трубопровід її подачі повинні бути досить утеплені. Це питання вирішується за допомогою заглиблення труб в землю і використанням теплоізоляції.

1. Поверхневі вихрові колодязні насоси

Даний вид насосного обладнання застосовується для відкачування води з колодязів з порівняно невеликої глибини і зазвичай використовується виключно для організації тимчасового водопостачання.

Поверхневі вихрові насосні агрегати можуть застосовуватися для обслуговування колодязів. Якщо порівнювати їх з насосними станціями, то головною відмінністю стане відсутність гідроакумулятора (відкачка води відбувається безпосередньо в водопостачальну магістраль). Зазвичай такі пристрої застосовуються для організації поливу сільськогосподарських культур на присадибних ділянках, поливу рослин в теплицях і закачування води для технічного використання (миття або прання). Однак, насоси такого типу дуже чутливі до чистоти води, так що використовувати їх в забруднених колодязях не рекомендується.

Для забезпечення безперебійної роботи вихрового колодязного насоса його можна укомплектувати гідроакумулятором. В цьому випадку ви отримуєте в своє розпорядження повноцінну насосну станцію.

В цьому випадку ви отримуєте в своє розпорядження повноцінну насосну станцію

Вихрові колодязні насоси

2. Насосні станції

Даний тип насосного обладнання застосовується для відкачування води з колодязів великої глибини і може використовувати протягом усього року або тільки в теплий сезон.

Гідроакумулятор і блок автоматики роблять таке обладнання досить зручним для постійного використання у водопостачанні. Насосна станція знаходиться не в самому колодязі, а за його межами, так що ви завжди зможете отримати до неї доступ для профілактичного огляду і ремонту.

Як і при виборі будь-якого насосного обладнання, при оцінці ефективності моделей насосних станцій слід звернути увагу на продуктивність, напір і потужність. Напірним станціям властива така важлива характеристика, як висота всмоктування, - відстань по вертикалі від точки прийому води до вхідного патрубка обладнання. Основна частина моделей, представлені на ринку, мають характеристику «висота всмоктування» не вище 9 метрів, що дозволяє їх використовувати виключно для обслуговування неглибоких колодязів.

Основна частина моделей, представлені на ринку, мають характеристику «висота всмоктування» не вище 9 метрів, що дозволяє їх використовувати виключно для обслуговування неглибоких колодязів

Насосні станції, модельний ряд

Отже, для відкачування води з криниць на вашій присадибній ділянці можна використовувати кілька типів насосного обладнання. Кожен з них має певний набір характеристик, які повинні відповідати характеристикам вашого колодязя і вашим побажанням.

Відео - дренажний насос для колодязя

Спуск насосного пристрою в колодязну шахту тросом

Спуск насосного пристрою в колодязну шахту тросом

Занурювальне криничне відцентрове насосне обладнання

Занурювальне криничне відцентрове насосне обладнання

Занурювальні колодязні вібраційні насоси

Занурювальні колодязні вібраційні насоси

Очищення криниці дренажним насосним пристроєм

Очищення криниці дренажним насосним пристроєм

Насоси з вимикачем поплавця

Насоси з вимикачем поплавця

Насосні станції, модельний ряд

Насосні станції, модельний ряд

Як вибрати дренажний насос для колодязя

Як вибрати дренажний насос для колодязя

Дренажні колодязні насоси

Дренажні колодязні насоси

Вихрові колодязні насоси

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама