Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Автоматика для воріт своїми руками: схема установки

  1. Необхідні матеріали та обладнання
  2. Установка монтажного підстави
  3. Установка зубчастої рейки
  4. установка вимикачів
  5. підключення електроприводу
  6. установка фотоелементів

Установка автоматики для воріт своїми руками

Оцініть цей пост

Зараз багато людей не обмежуються однією лише установкою орних, відкотів або ж підйомних воріт при облаштуванні свого житла. Досить часто встановлюється автоматика для воріт своїми руками - вона дозволяє зробити керування ними набагато зручнішим. Як правило, для установки автоматики відкатних або підйомних воріт запрошуються фахівці. Однак їх виклик в більшості випадків коштує чималих грошей. Якщо ви хочете заощадити, можете спробувати зробити установку автоматики своїми руками. Схема роботи є цілком доступною і зрозумілою для пересічного користувача. Потрібно лише вникнути в процес робіт і запастися всім необхідним.

Установка автоматики для воріт своїми руками   Оцініть цей пост   Зараз багато людей не обмежуються однією лише установкою орних, відкотів або ж підйомних воріт при облаштуванні свого житла

Автоматика для воріт схема установки

Також слід пам'ятати про один важливий нюанс: багато користувачів помилково вважають, що встановлена ​​на ворота автоматика зможе усунути проблему їх поганого відкриття і закриття через провисання і інших чинників. Це не так! Якщо ви вирішили встановити автоматику, то перед цим повинні переконатися в тому, що ваші ворота легко і вільно відкриваються і закриваються. В іншому випадку наявність автоматики лише посилить проблему.

Необхідні матеріали та обладнання

Щоб розпочати інсталяцію автоматики для відкатних або розпашних воріт своїми руками, вам потрібно переконатися в тому, що всі компоненти пристрою і необхідні для монтажу прилади знаходяться при вас і в справному стані. Комплект автоматики для відкатних або розпашних воріт, як правило, включає:

  1. Привід (або ж електропривод).
  2. Зубчасту рейку.
  3. Засіб для дистанційного керування пристроєм.
  4. Фотоелементи, які будуть забезпечувати необхідну безпеку.
  5. Сигнальний світильник.

Інструменти для монтажу автоматики воріт

Якщо говорити про обладнання та витратних матеріалах, то під час робіт ви просто не зможете обійтися без:

  • Апарату для контактного зварювання.
  • Дрилі з комплектом різнокаліберних свердел для роботи з металом.
  • Провід з перетином 2 на півтора або 2 на 2 міліметри (призначений для забезпечення харчування електроприводу).
  • Проводів з перетинами 0,5 міліметра на 4 міліметри і 0,5 міліметра на 2 міліметри (призначені для забезпечення харчування фотоелементів).
  • Провід на 220 вольт і перетином 0,5 міліметра на 2 міліметри для підключення сигнального світильника.

Всі перераховані вище витратні матеріали та інструменти не можна віднести до категорії дорогих або недоступних. Їх можна без проблем придбати в будь-якому будівельному магазині. Якщо ж ви встановлювали ворота своїми руками, то з великою ймовірністю вони вже є у вас.

Установка монтажного підстави

Схема установки монтажного підстави досить проста. Для початку вам потрібно буде вибрати місце, на якому буде встановлений привід. Для цього буде потрібно взяти монтажне підстава (завжди включається в набір для монтажу автоматики) і помістити його на електроприводі. Після цього - встановити швелер між колісними коліями (бажано так, щоб він розміщувався максимально близько до отвору воріт). Після цього дуже важливо правильно підібрати місце розташування.

Після цього дуже важливо правильно підібрати місце розташування

Установка монтажного підстави і прокладка кабельного каналу воріт

З цією метою слід відновити робочий стан встановлюється пристрою. Зробити це досить просто - вам потрібно лише взяти зубчасту річку і монтувати її на шестерню так, щоб вона перебувала рівно посередині. При необхідності можна посунути привід в будь-яку сторону.

Вибравши і розкресливши місце для установки, потрібно максимально точно розмістити там монтажне підставу і приварити його за допомогою апарату для контактного зварювання. Робити це потрібно по всьому периметру вироби.

Може виникнути ситуація, в якій потрібно буде підняти електропривод. Для цього знадобляться залишки профільних труб (дуже часто залишаються надлишки цього матеріалу після установки воріт своїми руками). Їх потрібно розмістити по периметру пристрою і також приварити. Розмір цих самих труб (може бути 40 на 20, 50 на 50 або 60 на 30) краще підбирати виходячи з висоти, на яку потрібно піднімати привід.

Коли ви переконаєтеся в тому, що монтажне підставу міцно приварено до швелеру по всьому периметру, до нього можна почати прикріплювати привід. Робиться це за допомогою спеціальних шурупів (входять в набір для установки автоматики).

Установка зубчастої рейки

Металева зубчаста рейка воріт

Схема установки зубчастої рейки своїми руками також досить проста. Для початку вам потрібно по максимуму відкрити ворота. Після цього рівно по центру шестерні повинна бути встановлена ​​зубчаста рейка. Поки вона знаходиться в такій позиції. Потрібно буде приварити її елементи кріплення до труби зовнішнього каркаса. Після цього - протягнути ворота за межі зони дії встановленої рейки і повторити весь вищеописаний процес. При цьому стик між фрагментами рейки повинен бути по максимуму непомітним. Після того як вся зубчаста рейка буде встановлена ​​на своє робоче місце. Всі її елементи кріплення краще для більшої надійності приварити повторно. Крім того, між шестерінкою і рейкою потрібно буде залишити щілину товщиною в 1 міліметр. Для цього вам потрібно буде трохи викрутити болтики на висувній рейці.

установка вимикачів

У яких випадках ви найчастіше купуєте новий телефон?

Відразу, як тільки виходить нова модель 34 (1.51%)

Коли поточного модель зовсім застаріє морально і фізично 577 (25.69%)

Тільки коли старий зламається / загубиться +1272 (56.63%)

Коли виходить модель, яка вже значно відрізняється від моєї виконуваних функцій 307 (13.67%)

Інша 56 (2.49%)

Схема монтажу кінцевих вимикачів відкатних або розпашних воріт своїми руками виглядає наступним чином. Кінцеві вмикачі розставляються на зубчастої рейки в потрібному порядку і необхідної послідовності. Після цього закріплюються там за допомогою звичайного шурупа.

Однак тут є один нюанс. Кінцеві вимикачі класифікуються на 2 категорії: магнітні і механічні. При цьому принцип їх дії, схема установки своїми руками і особливості функціонування можуть відрізнятися.

Кріплення кінцевих вимикачів на зубчастої рейки

Кінцеві вимикачі магнітного типу можуть похвалитися максимальним рівнем надійності. Встановивши їх своїми руками, ви будете впевнені в тому, що автоматика відкатних або розпашних воріт буде нормально функціонувати в будь-яких метеорологічних умовах. Принцип їх дії базується на властивостях магніту. 2 різнополярних магніти встановлюються по різні боки від рейки. Під час того як привід буде проходити між ними, влаштування буде подаватися відповідний сигнал.

При установці пари магнітів найкраще розставляти їх не дуже далеко один від одного. Перевірити правильність монтажу дуже просто: якщо після того як кінцевик пройшов між магнітами, привід зупинився, це свідчить про повну справність пристрою. В іншому випадку магніти можна просто поміняти один з одним місцями.

Принцип дії механічних вимикачів набагато простіше, ніж магнітних. Тут все просто: конструкція приводу має на увазі наявність спеціальної пружини. Вона буде деформуватися під час того, як привід буде проходити поруч з перешкодою. Це, в свою чергу, призведе до його зупинки.

підключення електроприводу

Схема підключення приводу своїми руками досить докладно описана в інструкції по його експлуатації. ACL підключається на фазу, а ACN - на нуль.

ACL підключається на фазу, а ACN - на нуль

Типова схема силових і сигнальних ліній автоматики воріт

Після цього слід в обов'язковому порядку провести тестування пристрою. Якщо ви натиснете на відповідну кнопку на пульті дистанційного керування воріт, то вони будуть рухатися, проте не до упору. Щоб налаштувати нормальний цикл відкривання-закривання, кнопку Р1 потрібно буде утримувати протягом 3 секунд. Тоді запуститься механізм повноцінного закривання і відкривання стулок.

Найкраще проводити тестування перед установкою фотоелементів.

установка фотоелементів

Принцип дії фотоелементів полягає в тому, що між ними завжди проходить промінь світла: один з елементів його приймає, а інший випромінює. Поки світлова зв'язок між фотоелементами зберігається, автоматика функціонує в своєму звичайному режимі. Якщо ж між фотоелементами несподівано з'являється якийсь бар'єр (це може бути що завгодно: від автомобіля до домашнього вихованця), стулки воріт тут же починають переміщатися назад.

Зараз фотоелементи встановлюються завжди в місцях розташування відкатних або розпашних воріт. Вони забезпечують необхідний рівень безпеки. Само собою, монтаж двох фотоелементів потребує значно менше сил, часу і коштів, ніж виправлення вм'ятин і рихтування автомобіля.

Схема підключення фотоелементів воріт

Способів і принципів установки фотоелементів для двостулкових чи воріт може бути безліч. Вибирати спосіб слід виходячи з обставин: як розташовані ворота, наскільки якісно обладнаний під'їзд до них, скільки є вільного місця поруч з воротами і т. Д. Для фотоелементів купуються спеціальні стовпчики або платформочкі - їх можна без проблем знайти в будь-якому магазині в великих кількостях.

Кріпляться фотографічні елементи за допомогою самих звичайних болтів. Крім того, вам будуть потрібні 2 кабелю: з перетином 0,5 міліметра на 4 міліметри (для випромінює фотоелемента) та перетином 0,5 міліметра на 2 міліметри (для приймаючого фотоелемента). Схема підключення фотоелементів своїми руками виглядає наступним чином:

  • контакт "мінус" приєднується до лівого контакту АС24-V на контрольному блоці;
  • "Плюс" - до правого АС24-V;
  • "НС" - до "ГНД";
  • "АУТ" - до "ФОТО».

Разом з фотоелементами також можна підключити сигнальний світильник. Схема його установки своїми руками гранично проста. А її реалізація не займе у вас багато часу. Зате відтепер інші учасники дорожнього руху будуть проінформовані про те, що ваш транспортний засіб виїжджає на вулицю.

Автор, фахівець в сфері IT і нових технологій.

Здобув вищу освіту за спеціальністю Фундаментальна інформатика та інформаційні технології в Московському державному університеті імені М.В. Ломоносова. Після цього став експертом у відомому інтернет-виданні. Через деякий час, вирішив спробувати писати статті самостійно. Веде популярний блог на Ютубі і ділиться цікавою інформацією зі світу технологій.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама