Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

жасмин

Вічнозелені чагарники з сімейства маслинові. Виростають в теплому поясі обох півкуль, включаючи субтропіки.

!!! Не слід плутати його з чагарником бузок, який в Росії часто неправильно називають жасмином

жасмин

«Цариця ночі», саме так величають жасмин на сході. Шанують квітка з часів глибокої давнини. Ще греки поклонялися запашного куща з білими квітами, який вважали творінням рук богині Афіни Паллади. А ось батьківщиною жасмину є Аравія. Ймовірно там і зародилася легенда про ангела, який зійшов з небес на землю, щоб зробити життя людей кращим і перетворився в кущ жасмину. Вірити чи не вірити легенді залежить лише від вас, але запах жасмину здатний принести заспокоєння і надає благотворну дію на нервову систему.

На Сході жасмин - символ палкого кохання, тому їм прикрашають весілля, з нього роблять прикраси. В Індонезії жасмин індійський або самбак- символ нації, а в Пакистані - жасмин білий або чамбелі (так його називають пакистанці). У Росії себе зарекомендували два види: невисокий чагарник жасмин жовтий і білий жасмин (або справжній) - лазить чагарник. Всього ж у світі налічують 198 видів цього запашного рослини. Жасмин кімнатний можна з легкістю вирощувати в домашніх умовах. Кімнатний жасмин - це кучерява ліана, яка цвіте влітку.


кімнатний жасмин

Серед кімнатних видів жасмину має сенс звернути увагу на:

Жасмин Самбак (Sambac) У нього великі білі махрові цветкі.Цветет в будь-який час року (але частіше з березня по вересень), постепеннопріобретая червонуватий відтінок. Вони мають сильний аромат, але опадаютчерез добу.
Жасмин голоквітковий (Diflorum) - широко відомий як чагарник, але добре себе зарекомендував і як домашнє рослина. Йому потрібні високі ємності.

Мадагаскарський жасмин (Stephanotisfloribunda) - ліана з великими білими цветамі.Очень популярна в горшкові цветоводстве.Но підступна - сік викликає роздратування якщо потрапляє в очі або на шкіру.

Жасмин багатоквітковий (Jasminumpolyanthum) - цвіте навесні. Ліану покриває велику кількість білих квітів, чий аромат значно перевершує своїх родичів. Примітно, що в бутоні квіти мають рожевий відтінок.


Догляд за домашніми сортами жасмину

Освітлення. Длякомнатних сортів жасмину слід вибрати підвіконня в східній або південно-східній частині квартири.

Температура Взимку - 12-16 ° C, так квітка краще відпочине. В інший час температура кімнатна.

Вологість повітря. При сухому повітрі жасмин домашній слід обприскувати, уникаючи попадання на квітки.

Полив. Полив повинен бути рясним відстояною, злегка підкисленою лимоном, але виключно навесні і летом.Зімой только1-2 рази в тиждень.

Підживлення. Підгодовувати слід раз в 2 тижні (чергуючи органічні та мінеральні добрива) тільки з весни до осені.

Пересадка. У весняну пору пересаджують молоді рослини, робити це слід щорічно. З 3-х років - раз в 2-3 года.Почваподойдетрихлая, трохи кисла, суміш листової, глинисто-дернової, торфу і піску (рівні частини), на дно емкостіслой керамзиту.

Яку форму надати і як правильно обрізати? Як правілопрідаютформу ліани, для неї в горщику зміцнюються опори у вигляді полуокружностей.Чтоби ліана росла краще необхідно Прищепа верхівки у молодих пагонів, а от довгі батоги слід на третину обрізати. Робити це рекомендується навесні. Самбак слід обрізати тричі за год.Можно сформувати рослина в стилі бонсай. Для цього підійде жасмин голоквітковий.

Хто шкодить жасмину і чим хворіє? Вразливий для червоного павутинного кліща, попелиці та білокрилки.

Жасмин содовий або бузок

Дуже популярне у садівників рослина за свою витривалість (може рости в будь-яких умовах). До якості грунту невибагливий. Любить сонце, тому в саду йому треба підшукати сонячне місце, але важливо не перестаратися. Садові жасмини відносять до листопадним пряморастущіе чагарниках. Вони можуть бути карликовими (до 70 см), середніми і великими (до 6 метрів). Листя у садового жасмину яйцевидної форми завдовжки 2-7 см. У квітки може бути насичений солодкуватий аромат, а може і не бути запаху зовсім. Цвіте недовго - два-три тижні, за винятком голоквітковий. Гарний для облаштування живоплоту (особливо голоквітковий).

Чим корисний жасмін.Запах жасмінаубірает стрес і зменшує агресію. Квітки употребляютпрі приготуванні їжі, ліків та косметікі.Жасміновий чай -отлічнийафродізіак. Завдяки жасмину повітря в приміщенні насититься іонами.

Серед садового жасмину особливо виділяються:

«Йелоухілл». Цей 2 метровий чагарник з прямими пагонами. Листя має форму видовжену, в процесі росту змінюють колір від жовтого до зелено-жовтого. Квіти білосніжні, махрові. Цвіте в кінці червня - початку липня. Цвітіння рясне.

«Сноубель» - висотойдо 1,5 метрів.

Бузок махровий - сорт морозостійкий, любить вологу і сонячне світло.

Жасмин зимовий або голоквітковий - цвісти починає в кінці зими і продовжує цвітіння протягом всієї весни. Квіточки незвичайні - яєчно-желтие.Без опориобразует широкі низькі кущі, пагони легко пускають коріння, За ці якості його застосовують як почвопокривні культуру. Цей жасмин Легкоєв бистроукрасіт стіни, балкони, арки або тераси.

Суничний - кущ доростає до 1,5-2,0м. Його відрізняють кремово-белиецветкі з тончайшімземлянічним ароматом.


Догляд за садовим жасмином

Найголовніше: розташувати на сонці; добре удобрювати грунт; добитися хорошого зволоження.

Посадка. Грунт добре зволожена, складається з суміші листової землі, перегною, піску. Час для посадки з 10 вересня по 10 жовтня. Глибина не менше 50 см, відстань між саджанцями від 0,5 до 1,5 м. Для живоплоту відстань краще зменшити 0,5 - 0,8м.Сразу полити (1-2 відра води).

Догляд. Щоб крона стала красивою і симетричною, потрібно після посадки обрізати слабкі гілочки, а основні вкоротити. На третій рік дощенту обрізаємо старі стебла.

Підживлення .Через рік кущ потрібно підгодувати мінеральними добривами. На 2 куща знадобиться 30 г суперфосфату, 15 г сечовини, 15 г сірчистого калію і 10 літрів води (добриво додаємо тільки в грунт) .Коли закінчиться цвітіння, землю під жасмином прісипатьдревесной золою.

Полив. Під час цвітіння (червень-липень) кущі слід поливати кожен деньіз розрахунку 20-30 літрів води на кущ.

Хвороби. Головний і практично єдиний ворог жасмину - попелиця.

Де купити жасмин в СПб

Якщо ви ще не зробили свій вибір, зверніться до наших консультантів. Вони порекомендують жасмин, який повністю відповідатиме вашим запитам. Розкажуть, як правильно за ним доглядати, допоможуть підібрати докладний відео.

У нас найбільший асортимент рослин, відмінну якість і кращі ціни.

Ми цінуємо наших клієнтів, тому здійснюємо доставку по СПб і Ленінградської області в день замовлення, за умови, що замовлення зроблено до 16 годин, а рослина є в наявності. Але якщо замовлення оформлене пізніше, вас теж не втомить очікування.

Зробіть замовлення просто зараз, оточіть себе і близьких гармонічною атмосферою, яку створить для вас жасмин.

Яку форму надати і як правильно обрізати?
Хто шкодить жасмину і чим хворіє?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама