Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим підгодувати огірки в період плодоношення для збільшення врожаю

  1. Підживлення огірків: види добрив
  2. Мінеральні добрива
  3. азотні добрива
  4. фосфорні добрива
  5. Калійні добрива
  6. Комплексні мінеральні добрива
  7. органічні добрива
  8. коров'як
  9. курячий послід
  10. Кінський гній
  11. деревна зола
  12. компост
  13. сапропель
  14. хлібний настій
  15. трав'яний настій
  16. пріле сіно
  17. цибулиння
  18. дріжджі
  19. Народні засоби
  20. Борна кислота
  21. Харчова сода
  22. Біологічні стимулятори росту
  23. Етамон
  24. гумин
  25. Сілк
  26. здоровий сад
  27. азотового
  28. Біоспектр
  29. Гумат калію
  30. біогумат
  31. Калійвіт
  32. Сіліплант
  33. Феровіт
  34. цитов

Для кожного дачника пора плодоношення огірків - найгарячіша, так як треба не тільки встигати знімати зеленці, а й подбати про підгодівлі рослин. Додаткове харчування сприяє збільшенню врожаю, поліпшення смаку огірочків, головне знати - чим підгодувати і як правильно застосовувати добрива.
Для кожного дачника пора плодоношення огірків - найгарячіша, так як треба не тільки встигати знімати зеленці, а й подбати про підгодівлі рослин

Підживлення огірків: види добрив

Для збільшення врожайності культури застосовують різні види добрив:

  • мінеральні (як прості сполуки, так і комплексні склади);
  • органічні;
  • біостимулятори.

За сезон рослини «годують» 3-4 рази, дотримуючись норм добрив, строки внесення. Третя і четверта підгодівлі припадають на початок формування зеленцов, а також на стадію піку плодоношення. Поливають під корінь, поєднуючи з поливами, також огіркам показані позакореневе підживлення по листю. Обприскування ефективні в похмуру погоду, коли рослинам недостатньо сонця і засвоєння поживних речовин через кореневу систему утруднено.

Після висадки огірків на постійне місце підгодовують рослини не раніше ніж через 10-12 днів. Дають мінеральні добрива (бажано комплексні), органіку. На цій стадії культура потребує азоті, але якщо грунт заправлена ​​досить, то з підживленням не старайтеся.

На стадії появи квіток огірків потрібні фосфор, калій, в меншій кількості азот. Застосовують органіку, комплекси мінеральних добрив, деревну золу.

З початку віддачі плодів зменшують дозу азоту, збільшують обсяги калію. Рекомендується чергувати обприскування з поливами під корінь, витримуючи інтервали між підживленням не менше 10 днів.

Для продовження плодоношення огірочки «годують» настоєм трави, коров'яком, обприскують молочною сироваткою, настоєм лушпиння цибулі, сечовиною.

Мінеральні добрива

З групи добрив неорганічної природи для підгодівлі огірків застосовують прості (складаються з однієї діючої речовини) і складні (декілька елементів) склади.

азотні добрива

Важливі для культури добрива, які сприяють швидкому зростанню зеленої маси, зміцненню рослин.

Карбамід (сечовина)

Висококонцентроване добриво (44% азоту), що вноситься на різних етапах вегетації городніх культур. Використовують в рідкому і сухому вигляді.

Для огірків готують склад, змішуючи в відрі води:

  • 40 грамів сечовини;
  • 40 грамів суперфосфату.

Поливають під корінь. Для позакореневого обробки склад буде інший:

  • відро води (10 літрів);
  • дві столові ложки добрива.

Увага! Обприскують огірки вранці або ближче до вечора, щоб уникнути опіків листя сонячними променями.

Внесення сечовини покращує якість зеленцов.

Аміачна селітра

Аміачна селітра

Добриво містить азот - близько 35%, застосовується для кореневого підживлення. Вносять селітру перед посадкою огірків (розсипаючи порошок), потім поєднують з поливами. Перший раз підгодовують огірочки через 12-14 днів після висадки розсади, потім кожні 10 днів.

Для приготування розчину на п'ять літрів води беруть 5 грамів порошку добрива. Під кожен кущ виливають по 0,5 літрів.

натрієва селітра

Як одиночне добриво в підгодівлі не застосовується, кращий результат дають суміші з калійними і фосфорними добавками.

У складі добрива - до 15% азоту.

Не використовується на чорноземних грунтах, для тепличних огірків. Приготування робочого розчину: на десятилітрове відро води розводять столову ложку натрієвої селітри.

сульфат амонію

сульфат амонію

Чи не таке популярне як сечовина або аміачна селітра добриво, але також застосовується при вирощуванні огірків. Особливість сульфату амонію: азот представлений іонами амонію, що швидко втрачають рухливість в грунті. Тому добавка не випаровується у вигляді газу, не вимивається при опадах з грунту, повністю засвоюється кореневою системою рослин.

Сульфат амонію викликає окислення грунту, тому бажано вносити його з вапном або крейдою. На квадратний метр розсипають 40 грамів гранул або порошку.

фосфорні добрива

На відміну від томатів, огірки не так вимогливі до фосфору, але він повинен бути в грунті постійно. Завдяки цьому елементу швидше розвиваються коренева система, а також наземні частини рослини, формуються квітки, зав'язі, зеленці. Збільшується період плодоношення, рослини менше хворіють, зеленці набувають насичений смак і аромат.

суперфосфат

На ділянці для підгодівлі дачники використовують простий (20% фосфору) і подвійний (32-47%) суперфосфат. Грунт містить близько 1% фосфору, тому при культивуванні огірків потрібно вносити підживлення.

Випускається у вигляді:

  • порошку;
  • гранул.

Бажано вносити на грунту з нейтральною і лужним показником pH, на кислих грунтах попередньо вносять доломітове борошно або вапно-гідратного.

Для підгодівлі розводять у відрі води 20 грамів суперфосфату (подвійного) і 15 грамів сірчанокислого калію. Поливають кущики під корінь, підготовленого розчину вистачить на 15 рослин.

На стадії плодоношення ефективно позакореневе обприскування:

  • в десяти літрах гарячої води розмішують 35 грамів суперфосфату;
  • залишають розчин на добу;
  • проціджують, відокремлюючи осад;
  • обприскують готовим розчином огірочки.

За літо досить 2-3 кореневих підгодівель.

фосфоритне борошно

На кислих грунтах хороший результат виходить при внесенні фосфоритного борошна. Добавка випускається у формі білого порошку, містить до 19% фосфору, велика кількість (33-35%) кальцію.

Вносять при перекопуванні, закладаючи в грунт по 40 грамів кошти на один квадратний метр площі грядок.

монофосфат калію

Завдяки витриманому балансу калію і фосфору в складі, добриво сприяє виробленню імунітету у рослин, стійкості до знижених температур, підвищенні врожайності культури.

Тепличні огірки поливають розчином монофосфата 2-3 рази за сезон, для рослин під відкритим небом кількість збільшують до 4-5 разів. Внесення складу поєднують з поливом.

Робочий розчин: на відро води розводять 15 грамів добрива, кількості вистачає для поливу 3-4 кущів у фазі плодоношення.

Увага! Розчин готують безпосередньо перед внесенням добрива, намагаючись повністю використовувати склад для посадок.

Рекомендується поливати огірки монофосфатом в комплексі з органікою або аміачною селітрою.

Калійні добрива

Калій - важливий елемент живлення огірочків, що сприяє утворенню зав'язі, формування плодів. При дефіциті калію зеленці втрачають смак, стають водянистими, з гіркотою.

сульфат калію

У складі добрива - 46% калію, такого потрібного огіркам, тому підживлення потрібна саме в період плодоношення. Вважається найкращою мінеральною добавкою для городніх культур, які відчувають нестачу калію, так як не містить шкідливих домішок (хлору, натрію).

Для поливу під корінь готують розчини:

  • на початку формування зав'язі - на відро води беруть чайну ложку сульфату калію, стільки ж суперфосфату, 200 грамів коров'яку, всі компоненти ретельно розмішують, поливають рослини;
  • в розпал віддачі плодів потрібен інший розчин - на 10-ти літрове відро води беруть 20 грамів калімаг, по 10 грамів сечовини і сульфату калію, додають 30-40 грамів деревної золи.

Також сульфат калію вносять навесні, при підготовці грядок під огірки, по 15 грамів на кожен квадратний метр.

калієва селітра

У складі - азот і калій, два елементи, життєво необхідних для огірків. Важливо, що добриво не містить токсичний хлор.

Удобрюють розчином: на 15 літрів води розводять 25 грамів добрива, поливають під корінь. Кількості вистачає для внесення під 15 кущів.

калимагнезия

калимагнезия

Рекомендується для внесення під огірки, що ростуть на піщаних, торф'яних, супіщаних, підзолистих грунтах. Містить в складі:

  • сірку (17%);
  • магній (10%);
  • калій (30%).

Випускається в гранульованому вигляді різної фракції, відтінок гранул варіюється в залежності від складу елементів. Рожевий калимаг містить більше калію, червоний - калію і магнію, жовтий - сірки.

Увага! Надлишок калію протипоказаний огіркам, тому при внесенні калімаг під цю культуру строго дотримуються дозування.

Застосовують для продовження періоду плодоношення огірків, обприскуючи по листю робочим складом. Готують так: на відро теплої води беруть столову ложку (з гіркою) порошку калимагнезии, розмішують до повного розчинення.

Комплексні мінеральні добрива

Крім простих, для внесення під овочі застосовують комплексні добрива, в складі яких міститься кілька поживних елементів. Для огірків підходять:

  • нітрофоска;
  • аммофоскі;
  • діаммофоска.

У гранулах добавок містяться всі складові певного добрива, що позбавляє дачника від розрахунків, необхідних при змішуванні різних складів.

нітрофоска

Основні елементи, що входять до складу:

  • азот;
  • калій;
  • фосфор.

Склад варіюється, для огірків рекомендується купувати нітрофоску з рівними частками процентного співвідношення елементів.

Під огірки підгодівлю вносять до цвітіння, розчиняючи у відрі води (10 літрів) 35 грамів речовини. Також бажано додавати нітрофоску в грунт при перекопуванні весною гряди, де планується висадити огірочки. Норма: 25 грамів на один квадратний метр.

аммофоскі

аммофоскі

Використання аммофоскі позитивно впливає на кількість зав'язей, смак плодів, а також збільшення терміну зберігання зеленцов в свіжому вигляді.

Випускається в гранульованому вигляді, містить в складі:

  • азот (15%);
  • фосфор (15%);
  • калій (15%);
  • сірку (14%);
  • магній (0,5%);
  • кальцій (0,5%).

Для огірків аммофоскі вносять при перекопуванні грядок (навесні), при висадці розсади (по одній чайній ложці в лунку).

В період утворення зав'язі і початку плодоношення рекомендується полити рослини розчином: на 10 літрів води беруть 3 столових ложки добрива. Норма: літр під кожне доросле рослина.

Діамофоска

Діамофоска

Випускається в гранулах, склад:

  • азот;
  • фосфор;
  • калій.

Концентрація різна: 10:26:26 або 9:25:25. Діамофоска застосовується на всіх типах грунтів, вважається найбезпечнішим з мінеральних добрив.

Під огірки вносять, поєднуючи з золою, компостом або коров'яком. Особливо результативно внесення діаммофоска під огірки, що ростуть в теплицях. В укриттях для підвищення врожайності культури потрібно створювати підвищену вологість, що загрожує появою грибкових інфекцій. Застосування діаммофоска мінімізує виникнення хвороб, в той же час не порушується комфортний для рослин мікроклімат.

На замітку! Добриво погано розчиняється у воді, тому кращий спосіб внесення: додавання гранул при підготовці грядок (по 1,5 столових ложок на квадратний метр), в лунки (по половинці чайної ложки).

У період плодоношення огірочків діаммофоска не застосовують.

органічні добрива

Група речовин, одержуваних із залишків тваринного і рослинного походження. При розкладанні виділяються корисні для рослин елементи живлення, який бере участь в процесі фотосинтезу діоксид вуглецю.

коров'як

Містить у великій кількості азот, фосфор, калій, ряд мікроелементів, будучи одним з найпопулярніших органічних добрив. Для підгодівлі придатний перепрілий коров'як, свіжий застосовують тільки восени, вносячи в грунт при перекопуванні.

Чистий гній укладають в бочки, ями, спеціальні ларі, перекладаючи його з травою або соломою. В процесі перепревания, а потім, при змішуванні з водою, бродіння, в добриві гинуть небезпечні для рослин патогени.

Приготування і застосування

Приготування і застосування

Коров'як розводять водою 1: 5, залишають на 4-5 днів для вибражіванія. Потім проціджують, розбавляють водою ще раз 1: 5 і поливають огірки. Норма: 10 літрів підгодівлі на один квадратний метр. Вносять органіку через 12-14 днів після висадки розсади, потім роблять ще 2-3 підживлення, чергуючи з мінеральними добривами.

курячий послід

Добриво тваринного походження, рекомендується застосовувати з іншими видами органіки (компост, перегній, торф). Найціннішим вважається послід від курок, вирощуваних у вольєрах, на дворі, так як в ньому більше корисних для рослин елементів.

Приготування і застосування

Послід розбавляють водою (1: 5), виставляють на бродіння на 5 днів. Потім склад розводять водою 1:20, поливають огірочки 2-3 рази за літо. Інтервал - два тижні.

На замітку! Курячий послід - висококонцентрований добриво, при підгодівлі рослин дотримуються пропорції, поливають під корінь, щоб не обпекти стебла і листя.

Покупної курячий послід (в пакетах) розводять і використовують відповідно до інструкції.

Кінський гній

Ефективне добриво, що містить більше поживних речовин, ніж коров'як. Вносять при підготовці грядок навесні, (тільки перепрілий гній), у вигляді кореневих добавок (1-2 рази за літо).

Приготування і застосування

Спочатку роблять рідину, розводячи водою (1: 5), залишають, як коров'як, для бродіння на кілька днів. Потім розводять ще раз 1:10, поливають кожен кущик.

деревна зола

Цінне і доступне органічне добриво, що містить у великій кількості калій, магній, інші поживні елементи. Для підгодівлі підходить зола, що залишилася від спалювання дерев'яних дров, рослинних залишків. Чи не придатна зола від пластикових пляшок, пофарбованих дощок, спалювання іншого брухту.

Приготування і застосування

Добриво застосовують на всіх етапах росту огірків: вносять в грунт, перекопуючи гряди, в лунки під кожен кущик при посадці, в період появи квіток, формування плодів.

склади:

  • золу розводять в гарячій воді: на 10 літрів беруть 0,5 літра просіяного попелу, перемішують, після охолодження обприскують складом кущі на грядках, в теплицях;
  • для поливу розчиняють 1-1,5 склянки золи на відро, настоюють добу, на квадратний метр витрачають по 5 літрів.

Золою корисно опудрювальні кущики, мульчувати грунт навколо стебла рослин. Це відлякує шкідників (особливо слимаків), зводить до мінімуму ризик виникнення грибків, цвілі.

компост

Являє собою перегнилі залишки трави, харчових відходів, паперу, ганчір'я та іншого сміття. Для підготовки компосту потрібно не менше 6-8 місяців, тільки після повного перепревания відходів і перетворення їх в пухку субстанцію компост дозволяється застосовувати на городі.
Приготування і застосування
Для огірків компост корисний в якості мульчі, також його застосовують при створенні «теплих» грядок. Вносять навесні в грунт, закладаючи в траншеї. Практикують вирощування культури на компості в бочках, баках, відрах.

сапропель

Мало використовується городниками, але ефективне добриво з групи органіки, що добувається з дна водойм. Являє собою річковий або озерний мул, що містить у великих кількостях природні стимулятори росту, азот і фосфор, гумус, різні ферменти, корисні для городніх культур.

Іл покращує структуру ґрунту, збагачує бідні грунти, оздоровлює землю. Рослини краще приживаються, збільшуються терміни плодоношення, підвищується врожайність.

Приготування і застосування

Вносять як коров'як, навесні, приблизно по 2-3 кг на один квадратний метр. При використанні покупного добрива (в таблетках, гранулах) вносять відповідно до інструкції.

хлібний настій

Збагачує грунт, сприяє поліпшенню смакових якостей зеленцов. Хліб готують заздалегідь, залишаючи житні шматочки і підсушуючи їх в духовці або печі. Бажано використовувати житні кірки і м'якуш, хоча допускаються і пшеничні сухарі.

Приготування і застосування

У каструлю або бак на 1/3 закладають сухарики, заливають їх водою, укладають гніт і залишають на 8-10днів для бродіння. Потім склад проціджують, м'якуш прибирають в компост, отриманий настій розбавляють водою 1:10 і поливають огірочки. Терміни: коли підуть квітки, в період освіти подів.

трав'яний настій

Популярним в силу своєї доступності та ефективності став трав'яний настій, який використовується на будь-якому етапі вирощування культури. Придатні будь-які бур'яни, але найкраще використовувати:

  • кропиву;
  • живокіст;
  • кульбаба;
  • лопух.

Добриво універсальне, може бути застосовано для поливів, обприскувань.

Приготування і застосування

У бачок закладають на 2/3 траву, доливають водою до самого верху, герметично закривають. Бочку або бак виставляють в тепле, віддалене від будинку і ділянки місце, так як при бродінні трава виділяє специфічний запах.

На замітку! Бажано використовувати для приготування настою неметалеві баки і бочки, щоб уникнути окислення.

Рекомендується час від часу помішувати складу. Через 10-12 днів настій готовий, його розбавляють водою 1:10 і поливають посадки. Під кущ - 1 літр. Графік поливів трав'яним настоєм: раз на два тижні.

пріле сіно

Для зміцнення імунітету огіркових рослин, продовження періоду плодоношення ефективне використання настою сіна. Вносять в період появи перших квіток, в стадії формування зеленцов.

Приготування і застосування

У відро або бак укладають на третину сіно, заливають окропом і залишають на 4-5 днів. Сіно упревать, на поверхні настою утворюється плівка. Потім траву прибирають в компост, настій розбавляють водою 1: 5 і поливають огірки.

цибулиння

У числі органічних добавок, що застосовуються на ділянці, добре зарекомендувала себе лушпиння звичайного ріпчастої цибулі. Використовують в будь-який час в якості захисного засобу від шкідників, грибкових інфекцій, зміцнення імунітету.

Приготування і застосування

Літр цибулиння висипають у відро, доливають гарячою водою і повільно доводять до кипіння на вогні. Потім склад остуджують, проціджують, розбавляють 1: 3 водою і підживлюють рослини.

дріжджі

Корисна добавка для огірків, що сприяє зростанню рослин, поліпшенню структури грунту, захисту від шкідливих мікроорганізмів. Застосовують 1-2 рази за літо, на початку вегетації, а потім на початку утворення плодів.

Приготування і застосування

Сирі дріжджі (100 грамів) розводять в п'яти літрах теплої води, додаються 4-5 ложок цукри. Перемішують, вітрімують настій 5-7 днів. Потім додають воду, пропорції 1: 5, перемішують, поливають під кущ. Для дорослих рослин - по літру, для молодих кущиків досить буде 0,4-0,5 літрів настою.

Народні засоби

Непогані результати дає застосування борної кислоти, харчової соди.

Борна кислота

Сприяє збільшенню кількості огірковим зав'язей, поліпшенню смакових якостей плодів. Бажано обприскувати посадки, розташовані на грунтах з нейтральною реакцією кислотності.

Приготування и! Застосування

На п'ять літрів води беруть чайну ложку препарату, акуратно розмішують, обприскують кущі.

Харчова сода

Сода є профілактичним засобом від виникнення інфекцій, захистом від нападу шкідників.

Приготування и! Застосування

У відрі теплої води розчиняють пачку соди, перемішують, вносять по 1 літру під кущ. Інтервали між підживленням - два тижні.

Для обприскувань розчин готують інакше: на відро води розводять 5 ложок соди, додають 200 грамів стружки мила, перемішують.

Біологічні стимулятори росту

Для підвищення врожайності огірків рекомендується використовувати на городі спеціальні біостимулятори росту. Вибір великий, тому потрібно вивчити склади, призначення, особливості, а вже потім застосовувати на ділянці.

Препарати застосовують для посадок в закритому грунті, що ростуть на грядках. При правильному використанні прискорюється розвиток рослин, поліпшується смак, товарність плодів, знижується частка шкідливих речовин.

Етамон

Новий біостимулятор, рекомендується для всіх городніх культур. Сприяє активізації росту кореневої системи, зміцнює імунітет.

Приготування и! Застосування

Для обприскувань на літр води використовують 10 мг препарату.

гумин

Препарат містить:

  • азот;
  • калій;
  • фосфор;
  • гумати натрію;
  • більше 80 мікроелементів.

Випускається у вигляді пасти, фасування - по 100 грамів.

Підвищує врожайність, прискорює дозрівання плодів, захищає від несприятливих факторів.

Приготування и! Застосування

Замочують насіння огірків перед посівом: дві краплі препарату на 100 мл води. Для поливу в період віддачі врожаю готують розчин: 15 мл на відро води (10 літрів). Поливають під корінь раз в 14-16 днів.

Сілк

Природний стимулятор росту рослин, застосовують для підвищення врожайності, захисту огірків від грибкових, бактеріальних і вірусних інфекцій.

Випускається у вигляді емульсії, містить екстракт хвої, спеціальний прилипач.

Приготування и! Застосування

У трьох літрах води розчиняють 0,5 мл біостимулятора. Обприскують рослини до цвітіння в суху погоду, 1-2 рази.

здоровий сад

Біостимулятор, що сприяє підвищенню імунітету, стійкості до борошнистої роси, що захищає від шкідників.

Застосовуючи Здоровий сад, отримують високі врожаї смачних плодів, у огірочків відсутні порожнечі, немає гіркоти.

Випускається в гранулах, фасування - в пластикових баночках по 15 грамів.

Приготування и! Застосування

Для поливу в відрі води розчиняють 20 гранул препарату. Норма: літр робочого розчину на 1 квадратний метр. Періодичність - раз в 14-16 днів.

азотового

Препарат містить корисні бактерії Azotobacter chroococcum, що сприяють росту і розвитку рослин, оздоровлення грунту, підвищенню показників врожайності, поліпшення смаку огірків.

Випускається в рідкій формі, в пластикових флаконах.

На замітку! Рекомендується для більшого ефекту застосовувати препарат в суміші з Калійвітом або Фосфатовітом.

Приготування и! Застосування

Розчин готують безпосередньо перед поливом: на відро води розводять 20 мл препарату. Такого обсягу вистачає для поливу 50-60 кущів огірків. Досить однієї підгодівлі в період формування зав'язі.

Біоспектр

В основі продукту - витяжка тропічної рослини юки. Застосовується для підвищення врожайності городніх культур.

Форма випуску - пластикові флакони по 250 і 500 мл.

Приготування и! Застосування

Розводять 20 мл у відрі теплої води, поливають огірочки по два літри розчину на 1 квадратний метр посадок.

Гумат калію

Універсальна готова підживлення для овочів, що поліпшує засвоєння поживних речовин рослинами, смак плодів. Біостимулятор покращує мікрофлору грунту, підвищує імунітет, працює як антистрес для огірків.

Приготування и! Застосування

Для обприскування гумат розводять в 10 літрах води (2 грами). Обробляють кущі раз в 7-10 днів.

біогумат

Відмінно зарекомендував себе при використанні на огірках препарат Біогумат. Містить гумінові речовини, фолієвої кислоти, доступні рослинам фосфор, калій, магній, бор, мідь.

Випускається в рідкій формі, у флаконах.

На замітку! Як дозатора використовують ковпачок флакона, обсяг - 5 мл.

Приготування и! Застосування

Для кореневого підживлення огірків у фазі утворення зав'язей готують розчин: на 10 літрів води 20 мл біогумат. Витрата: 2,5 літра на 1 квадратний метр посадок.

Для обприскувань: на відро води розчиняють 10 мл засобу. Під корінь досить 2 підгодівлі з інтервалом 14 днів, обприскування - 1-2 рази з таким же інтервалом.

Калійвіт

Рідке добриво, стимулятор росту, що містить в складі корисні бактерії Paebacillus mucilaginosus. Рекомендується застосовувати на етапі освіти зеленцов.

Випускається в пластикових флаконах по 220 мл.

Приготування и! Застосування

На відро води розчиняють 20 мл препарату, поливають раз на місяць. Норма: 10 літрів розчину на 40-60 кущиків.

Сіліплант

Препарат містить 7 мікроелементів в хелатній формі, калій і кремній. При використанні поліпшується структура грунту, підвищується родючість, рослини знаходять стійкість до інфекцій, шкідників.

Випускається Сіліплант в рідкій формі.

Приготування и! Застосування

До початку цвітіння огірочки обприскують розчином: на 10 літрів води беруть 20 мл Сіліпланта. Також препарат застосовують для знезараження грунту, проливаючи лунки до висадки огіркової розсади.

Феровіт

Стимулятор росту, антистресовий препарат. Заповнює брак заліза в грунті, сприяє дружному цвітінню, раннього зав'язування плодів, поліпшення смаку огірків. Охороняє рослини від хлорозу, борошнистої роси.

Випускається в рідкій формі, у флаконах, ампулах, пляшках.

Приготування и! Застосування

Для огірків готують розчин: на два літри води додають 1,5 мл Феровіта, перемішують, обприскують рослини перед цвітінням.

цитов

Застосовується для всіх овочевих культур, сприяє росту рослин, підвищення стійкості до хвороб (гнилей, хлорозу, плямистостей), запобігає опадання зав'язей.

Містить азот, калій, фосфор. Велика кількість мікроелементів (бор, мідь, кобальт, молібден і інші). Випускається у флаконах.

Приготування и! Застосування

На три літри води беруть 1,5 мл препарату. Обприскують огірки 1 раз в 14-16 днів. Витрата складу: на 10 квадратних метрів - 1,5 літра.

Різноманіття добрив і біостимуляторів дозволяє городнику вибрати підходящі варіанти для підгодівлі огірків в різних кліматичних зонах. Рекомендується вибрати 2-3 препарату або добрива, щоб зрозуміти ефективність і користь для культури. Звертайте увагу не тільки на традиційні добавки (коров'як, зола, мінеральні комплекси), а й препарати нового покоління, що відрізняються екологічністю і зручністю у використанні.

Всі ваші статті будуть на цій сторінці.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама