Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фарбування декоративної штукатурки своїми руками: вибір фарби, техніка нанесення в один, два кольори + фото та відео

  1. колеровка , Що реалізується у вигляді сухої суміші, має білий або сірий колір. Пофарбувати її можна...
  2. Фарбування декоративної штукатурки
  3. В один колір
  4. два відтінку
  5. Техніка «сухим пензлем»
  6. Видалення фарби для висвітлення
  7. Ефект венеціанської штукатурки
  8. Віск, лак і лессирующие склади
  9. Відео
  10. фото

колеровка

, Що реалізується у вигляді сухої суміші, має білий або сірий колір , Що реалізується у вигляді сухої суміші, має білий або сірий колір. Пофарбувати її можна відразу ж при замішуванні з водою. Для цього використовують колеровочні водні розчини або пасти, які додають прямо в ємність зі штукатуркою. Кількість відтінку залежить від бажаної насиченості кольору. Додавання відбувається при постійному перемішуванні. Це найпростіший спосіб фарбування декоративної штукатурки, який використовується для отримання базового кольору стін.

Колеровка має свої переваги перед фарбуванням поверхні в тому, що згодом будуть менш помітні подряпини і відколи штукатурки.

Які фарби вибрати

Фарбування декоративної штукатурки завершує ремонтні роботи і дозволяє створити неповторний індивідуальний дизайн. Крім того покриття фарбою створює додатковий захисний шар.

Для декорування фасадів часто вибирають оштукатурювання типу,, «американка» Для декорування фасадів часто вибирають оштукатурювання типу,, «американка». Таку фактурну штукатурку частіше фарбують в один колір. Вибрати можна акрилову, силікатну або силіконову фарбу. Ці види влагоустойчиви, підходять для зовнішніх робіт, мають широку кольорову гаму. Також вони мають гарну паропроникністю на відміну від масляної і алкидной фарби.

після висихання створюють на поверхні штукатурки міцну плівку, стійку до атмосферних опадів і перепадів температур. Продаються вони частіше білого кольору і колеруются відповідно до таблиці відтінків виробника. Витрата по фактурної штукатурці трохи відрізняється. Наприклад, у акрилової фарби він складе 0,17 - 0,2 кг / м2 при нанесенні в один шар. Для силікатних - 0,15 - 0,3 л / м2

Для внутрішніх робіт підійде водоемульсійна фарба Для внутрішніх робіт підійде водоемульсійна фарба. Пофарбувати їй декоративну штукатурку можна як вручну валиком або пензлем, так і за допомогою фарбопульта. Стіни після фарбування стають матовими.

Акрилові фарби для ремонту всередині будинку також популярні. Вони підходять для приміщень з підвищеною вологістю, наприклад, кухня або ванна. Зносостійкість краще, ніж у водоемульсіонкі, тому часто акрилове покриття використовують для захисту декоративної штукатурки в коридорі.

Латексні фарби за властивостями дуже схожі на акрилові, вони також досить універсальні, легко лягають на будь-які поверхні, в тому числі гіпсову і цементну основу.

Який з цих фарбою краще пофарбувати декоративну штукатурку байдуже з технічної точки зору, кольори і відтінки можна підібрати будь-які. Тому при виборі замовники частіше орієнтуються на вартість матеріалу. Якщо підбираєте покриття для фасаду, то шукайте відповідне маркування на банку.

Фарбування декоративної штукатурки

Після вибору фарби настає останній етап в обробці. Це відповідальний, але не складний процес. Нижче ми розглянемо, як пофарбувати декоративну штукатурку, використовуючи один з основних способів: в один колір, кілька відтінків, техніка «суха кисть» і «змив».

Для проведення робіт готують необхідні інструменти: Для проведення робіт готують необхідні інструменти:

  • валик (в залежності від обраного методу він може бути з довгим, коротким ворсом, поролоновий або гумовий);
  • широка і вузька кисть;
  • лоток для валика;
  • драбина.

Іноді при великих обсягах малярних робіт є сенс використовувати краскопульт з компресором.

Фарбування виробляють після повного висихання штукатурки, щоб уникнути появи розлучень або порушення фактури. Перед фарбуванням наносять ґрунтовку.

В один колір

Метод фарбування штукатурки в один колір називається «за один прохід» і є найпростішим Метод фарбування штукатурки в один колір називається «за один прохід» і є найпростішим. В цьому випадку потрібно покрити стіну без пропусків рівномірним шаром. Спочатку фарба наноситься валиком з довгим ворсом або фарбопультом, ретельно профарбовуючи борозенки рельєф. Надлишки, патьоки розкочуються валиком.

Нанесення захисного покриття відбувається рухом валика вгору-вниз. Кожен вертикальний шар наносять, захоплюючи попередній.

При роботі великої пензлем, рухи повинні бути спочатку вертикальними, потім горизонтальними, для рівномірного фарбування.

Метод підходить для будь-якого виду декоративної штукатурки.

два відтінку

Спочатку густим шаром за допомогою валика з довгим ворсом наноситься на стіну перший тон Спочатку густим шаром за допомогою валика з довгим ворсом наноситься на стіну перший тон.

Для другого тону беруть поролоновий валик або губку. За допомогою шпильок на лотку домагаються, щоб на валику був тонкий шар фарби. Потім покривають тільки виступаючі частини фактурної штукатурки. Поглиблення залишаються в первісному кольорі.

Фарбування в два кольори може бути зроблено і шляхом додавання кольору в ґрунтовку, а потім фарбування виступаючих частин.

Техніка «сухим пензлем»

Першим тоном покривають аналогічно попередньому методу. Другий і наступні кольори наносять пензлем на виступаючі частини лише злегка торкаючись їх. Суть техніки в тому, що пензликом захоплюють дуже мало фарби. При цьому не відбувається рівномірного фарбування поверхні, лише самі верхівки рельєфу. Другий тон вибирають зазвичай світліше першого. Можливо покриття золотим, бронзовим, срібним квітами або нанесення блискіток.

Видалення фарби для висвітлення

Цей спосіб підходить для внутрішніх робіт. Спочатку оштукатурені стіни фарбують в один колір. Використовують розбавлену фарбу на водній основі і покривають невелику ділянку стіни. Потім вологою губкою проходяться по всій поверхні, змиваючи фарбу. Вона залишається лише в поглибленнях декоративної штукатурки. Основне завдання при цьому - виділити западини. При бажанні верхівки рельєфу можна тонувати в інший колір одним з вищеописаних способів.

Є ще один спосіб створити контраст кольорів за допомогою видалення фарби. Фарбують обштукатурену стіну повністю, дають висохнути не менше доби. Після цього ручним або електроінструментом легко шліфують фактурну поверхню і знімають виступи штукатурки разом з фарбою. Можна працювати шпателем «на сдірку». Виходить як на фото №3.

Ефект венеціанської штукатурки

імітує природний камінь, наприклад, мармур, граніт або малахіт. У класичній технології дійсно використовували кам'яну крихту, і це було дуже дороге покриття. Зараз для такого декору використовують звичайні гіпсові штукатурні суміші, фарби та лессирующие склади. При належному навичці зробити імітацію «венеціанки» під силу кожному. Розглянемо по порядку один із способів.

Стіна забарвлюється в базовий колір. Використовуйте валик з довгим ворсом, щоб фарба проникала в усі поглиблення декоративної штукатурки. Кути і стики з дверною коробкою легше фарбувати вузької пензлем.

Другий колір беруть з металевим блиском: срібло, позолота, бронза тощо. Найдоступніша - це алюмінієва пудра «Серебрянка». Її розводять на прозорій основі, наприклад, на універсальної грунтовки в співвідношенні 1: 1. Потім меленьким валиком з поролону легко проходять по верхівках фактури. Базовий колір при цьому залишається видимим в поглибленнях. Важливо стежити за тим, щоб валик не залишав смуг, їх потрібно розтушовувати.

Третій крок - покриття венеціанської штукатурки лаком. Експериментуючи зі складом цього фінішного покриття можна домогтися різних ефектів, відтінків і блиску. Перше, що знадобиться - це акриловий лак на водній основі. Для того, що б на стіні не було видимої кірки, його на 30% розбавляють водою. Потім на 1 літр додають 1 чайну ложку Гліттера. Гліттер - це блискітки, які надають ефект мерехтіння. Вийшла сумішшю покривають всю поверхню декоративної штукатурки. Використовують знову маленький поролоновий валик. Поступово блискітки осідають на дно ємності, тому лак необхідно перемішувати.

Віск, лак і лессирующие склади

Віск наносять для створення додаткового декоративного та водовідштовхувального покриття. Підходить для всіх видів штукатурки, особливо для венеціанської і імітації каменя. В результаті виходить більш яскравий відтінок і красивий блиск.

Різновиди воску:

  • рідкий;
  • гелеобразний;
  • натуральний;
  • синтетичний.

Рідкий віск застосовують як для рельєфних, так і гладких стін Рідкий віск застосовують як для рельєфних, так і гладких стін. Його наносять м'якою тканиною. Гелеобразний - гумовим шпателем. Натуральний віск є продуктом бджільництва, для обробки його використовують рідко. Продукт із синтетичних матеріалів не сприйнятливий до перепадів температур і вологості. Поверхня виходить міцною і матовою.

Даний вид обробки стін може бути прозорим або кольоровим. Перед нанесенням потрібно переконатися, що на стіні немає пилу. Роботу по покриттю проводять без зупинки. Протягом чотирьох годин ще можна виправити вади. Витрата матеріалу 50-80 гр на 1 м2.

Більш докладно про декоративне воску, рецептах його приготування і нанесенні читайте в нашій статті .

Лак - фінішне покриття, яке зміцнює поверхню штукатурки, захищає її від механічних пошкоджень, вологи, а головне, покращує зовнішній вигляд декоруємої стін Лак - фінішне покриття, яке зміцнює поверхню штукатурки, захищає її від механічних пошкоджень, вологи, а головне, покращує зовнішній вигляд декоруємої стін. Для внутрішнього оздоблення використовують водорозчинні акрилові лаки, для фасаду - на органічних розчинниках.

Перед нанесенням лак перемішують, при бажанні додають пігмент (колір) або гліттер. Стіни покривають в один шар, використовуючи м'який поролоновий валик.

Види лаку: матовий, глянсовий, з ефектом креаклюр (тріщини).

Лесуючий склад, або глазур - напівпрозоре фінішне покриття для фарби. Наносять на рівну або фактурну поверхню. Підходить для зовнішніх і внутрішніх робіт. Склад наносять при температурі не нижче + 10˚С. Покривають за допомогою губки або спеціальної рукавиці. Всю поверхню візуально ділять на квадрати і наносять склад поетапно мазками, растушёвивая стики. Лессірующіе складом виходить зробити красивий перехід кольору.

На це тему є окрема стаття - Лак для декоративної штукатурки . У ній розказано про самостійне приготуванні і техніці нанесення.

Відео

У відео уроці показано, як пофарбувати декор. штукатурку водоемульсіонкой з золотим пігментом, використовуючи кисть і губку.

На наступному відео - забарвлення фактурних стін в два кольори. Базовий колір - білий, виділення рельєфу - золотом і бронзою. Використовується маленький поролоновий валик.

Ще один спосіб виділити фактуру - покриття кольоровим воском.

фото

На завершення нашого огляду наведемо кілька фото штукатуркою після фарбування.

Сподіваємося, що стаття була вам цікава. Свої відгуки і питання залишайте в коментарях нижче.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама