Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

11. Чи можна ставити точкові світильники в натяжна стеля, і якщо так, то скільки і які?

По-перше, якщо Ви плануєте розмістити точкові світильники в натяжній стелі, тоді потрібно враховувати те, що стеля опуститься вже не на 4-5см, а на висоту цоколя точкового світильника. По-друге, потрібно підбирати такий світильник, зовнішнє кільце якого буде ширше 5мм. Ну і останнє - потужність лампи в світильнику не повинна перевищувати 60W для ламп розжарювання і 35W - для галогенних.

Кількість точкових світильників в приміщенні визначається з розрахунку 1шт на 1-1,5 м / кв якщо точкові світильники є основним джерелом світла (тобто немає люстри). Якщо ж в кімнаті буде центральне освітлення у вигляді люстри, то тоді кількість світильників визначається тільки з естетичної точки зору.

Останнім часом все частіше використовуються світлодіодні (Led) світильники. Цоколь у таких світильників мінімальний - 3 см, що дозволяє «зекономити» висоту стелі, обмежень по потужності лампи немає. Необхідна кількість світлодіодних світильників визначається виходячи з діаметра самих світильників: чим більше діаметр, тим більше потужність і тим менша кількість таких світильників знадобитися. Для натяжних стель найкраще використовувати круглі світильники, або ж із зовнішнього боку квадратні, а вбудована частина що б все одно була круглою. Чому? Тому що для монтажу квадратного цоколя в натяжна стеля необхідно використовувати не термо-кільце, а термо-квадрат, який в свою чергу гірше зберігає форму, відчуваючи на собі натяг стельової плівки.

Тому що для монтажу квадратного цоколя в натяжна стеля необхідно використовувати не термо-кільце, а термо-квадрат, який в свою чергу гірше зберігає форму, відчуваючи на собі натяг стельової плівки

← на «Питання-відповіді»

← на Головну

Чому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама