Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно повісити телевізор на стіну самостійно

  1. Місце для ТВ
  2. кронштейн
  3. Рекомендації, як повісити екран
  4. установка кронштейна
  5. Як зробити кріплення самостійно
  6. гіпсокартонна стіна
  7. стельовий кріплення
  8. Основні правила монтажу
  9. Куди прибрати дроти

Як правильно повісити телевізор на стіну, щоб він відмінно вписався в інтер'єр і при цьому був доступний для перегляду під різним кутом? У цій статті дані основні рекомендації встановлювати настінний телевізор.

Місце для ТВ

Місце, де буде розміщена плазмова панель Cамсунг, LG або інша популярна марка має вибиратися дуже ретельно. Дизайнери рекомендують враховувати наступні фактори:

  1. Розміри плазми (висота, ширина).
  2. Як часто в квартирі робиться ремонт, або переставляти меблі.
  3. Враховувати матеріал обробки стіни (гіпсокартон, бетон, дерево).
  4. Підвішувати ТВ в вузьких отворах не рекомендується, висока ймовірність перегріву техніки.

Підвішувати ТВ в вузьких отворах не рекомендується, висока ймовірність перегріву техніки

кронштейн

Кріплення для телевізора Samsung, Sony потрібно вибирати виходячи з особистих переваг. Вони бувають різних видів.

  1. Фіксований - дозволяє міцно закріпити екран, але при цьому такий надійне кріплення не дозволяє нахиляти або повертати пристрій.
  2. Похилий - один з найпопулярніших видів, так як дозволять нахиляти телевізор під потрібним кутом.
  3. Похило-поворотний - встановлюється навіть під стелею, він оснащений поворотним механізмом. Такий вид кріплення вважається найбільш функціональним.

Рекомендації, як повісити екран

Перш ніж вішати плазму, потрібно вибрати на яку висоту буде розміщуватися пристрій. Рекомендується, щоб нижній край панелі знаходився на відстані 0,8 до 1 метра від підлоги.

Якщо плазма має діагональ 25 дюймів, то ідеальним вважається відстань в 2,5 метра. Перегляд ЖК можна здійснювати з будь-якої відстані.

установка кронштейна

Інструкція, встановити своїми руками кронштейн для телевізора на стіну.

  1. Зробити розмітку точок, де буде розташовуватися кріплення для телевізора на стіну. Відміряти відстань за допомогою будь-якого доступного вимірювального інструмента (рулетка, лінійка).
  2. Докласти до розмітки кріплення для настінного телевізора.
  3. Зробити отвори і вставити в них дюбеля.
  4. Приставити конструкцію до стіни, і зафіксувати болти.
  5. Якщо кронштейн встановлений, то можна прикріплювати до нього плазмову панель.
  6. Після, необхідно відкоригувати кріплення для максимальної зручності під час перегляду.

Це класичний спосіб, як встановити звичайний кронштейн для телевізора на стіну. Але перед його кріпленням варто знати на якій висоті рекомендується вішати ТВ .

Плазмові панелі, які мають діагональ від 42 дюймів, можуть кріпитися без кронштейна, так як розробники передбачили цей нюанс. Тому на таких приладах вже є спеціальне пристосування для підвісу монітора.

Якщо людина не знайшов таке пристосування на своєму ТВ, то можна зробити кріплення для телевізора на стіну своїми руками.

Як зробити кріплення самостійно

Просте кріплення телевізора на стіну своїми руками можна зробити і самостійно. Щоб виконати установку пристрою з діагоналлю 42 і 32 дюйма потрібно дотримуватися інструкції.

Інструкція, як робити настінне кріплення для телевізорів 32І 42 дюймів своїми руками:

  1. Підготувати чотири алюмінієвих куточка також знадобиться одна велосипедна спиця. Розміри куточків не мають принципового значення, головне, щоб вони співпадали з отворами корпусу екрану.
  2. Зробити в деталях два отвори для кріплення до плазми, а нагорі, зробити один отвір (для спиці).
  3. Отриману конструкцію прикріпити на телевізор (задню панель).
  4. Решта елементи необхідно прикріпити до стінки. За допомогою дрилі зробити дві виїмки (для діагоналі більше 42 дюймів, можна і більше), а також одну вгорі для спиці або товстого цвяха.
  5. Потім потрібно виконати розмітку, всі отвори повинні знаходитися паралельно один одному.
  6. Відстань між алюмінієвими кутами має бути трохи менше, ніж на встановлених деталях панелі.
  7. Кріплення готовий, залишилося виконати монтаж телевізора на стіну.

Установка телевізора було виконано за наступною схемою:

  1. Взяти 42-дюймовий екран і акуратно поєднати його з настінними кріпленнями.
  2. Потім потрібно вставити спицю (спицю можна замінити товстим цвяхом).
  3. Подивись для телевізора на стіну 32 або 42 дюйми готовий.

Це самий постій спосіб, як повісити телевізор на стіну без кронштейна.

гіпсокартонна стіна

Як закріпити телевізор на стіні з гіпсокартону? - частий питання власників плазмових моніторів. Повісити телевізор на стіну з гіпсокартону можна різними методами, один з найпростіших варіантів використовувати для установки дюбелів-метелика. Але слід знати, що установка телевізора таким способом підходить не для всіх моделей ТВ. Вага плазми повинен бути не більше 25 кг, а діагональ пристрою 42 і 32 дюйма, якщо повішений екран буде більше, то це призведе до руйнування стіни.

Найоптимальнішим способом вважається, повісити телевізор на гіпсокартонну стіну за допомогою шпильки-шурупа, вона підходить для бетонних і дерев'яних поверхонь. Розмір шпильки підбирається з урахуванням проміжку листа гіпсокартону до самої стіни. Чим глибше буде закручений шуруп, тим більшу масу він зможе утримати. Так як вся вага буде утримувати основна стіна, внаслідок чого руйнування гіпсокартону не відбудеться.

Так як вся вага буде утримувати основна стіна, внаслідок чого руйнування гіпсокартону не відбудеться

Ще не менш актуальне питання, як встановити телевізор на стіну, якщо гіпсокартонний лист застосовується тільки в якості перегородки. В таких ситуаціях не рекомендується вішати телевізор на стіну, краще встановити його на спеціальну тумбу. Користуватися такою тумбою не менше зручно, так як завдяки роликам вона може повертатися в різні напрямки. Тому встановити можна під різними кутами.

Ще одним оптимальним варіантом як правильно вішати телевізор на неміцну поверхню, можна вважати застосування ЛДСП панелі, яку потрібно дуже міцно закріпити на ній. Потім на цю стінку вішається кріплення. Після чого можна встановлювати телевізор на кронштейн. Такий варіант підходить і для великих екранів.

стельовий кріплення

Якщо перераховані вище способи, як повісити телевізор на стіну з кронштейном або без нього користувачеві не підходять. То можна скористатися способом стельового кріплення. Такий варіант дуже зручний, варіанти моделей бувають різними.

При виборі стельового кронштейна важливо враховувати наступні фактори:

  • висота приміщення, де встановлюється панель;
  • вага пристрою і діагональ;
  • стельовий матеріал.

схема:

  1. Розмаїття місце, де буде розташоване обладнання.
  2. Зробити отвори за допомогою перфоратора.
  3. Закріпити кріплення на стелі.
  4. Приєднати необхідні шнури в штангу.
  5. Відвести штангу до кріплення.
  6. Приєднати монітор до кронштейну і під'єднати.

Найважче встановлювати стельовий кріплення до гипсокартонному стелі, рекомендується використовувати дюбеля-метелики. Під час кріплення такої дюбель не тільки проходить в гіпсокартон, але і «прошиває» металеву обрешітку. Основною перевагою вважається максимальна економія простору квартири.

Основні правила монтажу

При монтажі важливо дотримуватися таких правил:

  1. Кріплення під телевізор на стіну повинні бути міцними.
  2. Приєднувати з'єднувальні елементи, тільки після установки тв на кронштейн.
  3. Панелі, вага яких більше 25 кг краще встановлювати удвох.
  4. Перед монтажем пристрою обов'язково перевірити, як в стінах прокладена електропроводка.
  5. Для кожного типу стіни необхідно використовувати відповідні дюбелі.
  6. Необхідно залишати простір для вільного проходження повітря.
  7. Для якісного кріплення використовувати свердла трохи менше, ніж діаметр шурупів.
  8. При нахилах і поворотах монітора з'єднує шнур не повинен гнутися або сильно натягатися інакше може статися злам, і як результат загоряння обладнання.
  9. Не можна розміщувати обладнання поблизу нагрівальних приладів.

Куди прибрати дроти

Провід плазми компанії LG або іншої популярної марки краще заховати. Найпростіший варіант, це прибрати все шнури за монітор. Виконати дію потрібно акуратно, щоб не пошкодити дроти.

Також можна заховати проводку в спеціальні короби, завдяки таким пристосуванням обладнання виглядає акуратно і естетично.

Можна використовувати молдинги, в таких випадках що з'єднують елементи прибираються в трубочки. Якщо немає можливості заховати шнури, то можна їх задекорувати, наклеїти квіти або інші прикраси. Завдяки такому рішенню шнури стануть елементом дизайну.

Це основні рекомендації, як повісити телевізор на стіну своїми руками. Зазвичай у людини немає труднощів з кріпленням обладнання. Так як в інструкції до кожної моделі докладно розповідається про можливі варіанти установки. Якщо самостійно повісити панель не виходить, рекомендується звернутися до фахівців.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама