Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно виміряти віконні прорізи

Перш ніж купити і встановити пластикові вікна, необхідно провести заміри віконного отвору Перш ніж купити і встановити пластикові вікна, необхідно провести заміри віконного отвору. Ця дія не така проста, яким може здатися. Саме на даному етапі роботи з вікнами допускається безліч помилок, але ж від розмірів отвору в чому залежить ціна нових вікон.

Щоб уникнути помилок, слід довірити цю роботу професіоналам. Кожна серйозна компанія, яка займається встановленням вікон, має в штаті професійного замірника, який у зручний для господарів час здійснює завмер.
Заміряють компанії «Фаворит» швидко і якісно роблять свою роботу, а також можуть проконсультувати з усіх питань, що стосуються вікон.

Заміри в компанії «Фаворит» абсолютно безкоштовні.

Проте, можуть виникнути ситуації, коли знадобитися виміряти вікна самостійна, адже життя непередбачуване. Для того щоб пластикові вікна були обрані правильно, віконний отвір потрібно вимірювати не тільки всередині, а й зовні приміщення. Знадобиться телескопічна лінійка або звичайна рулетка.

Перший крок - вимір віконного отвору зсередини. Не плутайте раму і віконний отвір, виміряти потрібно саме отвір, його ширину і висоту. Ширина вимірюється уздовж підвіконня, від одного укосу до іншого. Вікна відкривати не треба. Висота вимірюється від підвіконня до верхнього укосу з обох сторін, оскільки форма отвору може бути нерівною. Пластикові вікна повинні виготовлятися в точності з отриманими розмірами, щоб ідеально встати на своє місце. При цьому передбачаються зазори між рамою і прорізом, які необхідно залишити для подальшого заповнення монтажною піною і утеплювачем.

Необхідно при вимірюванні також враховувати товщину штукатурки, щоб отримати точні дані, можна буде зачистити отвір до вимірювання. Товщина старого підвіконня також має значення, як і товщина нового, передбачуваного до установки. Вимірюється також довжина і глибина підвіконня. Пластикові вікна встановлюються на іншу глибину, ніж традиційні дерев'яні, набагато ближче до вулиці, тому глибина нового підвіконня може збільшитися на 6-10 см, як і його довжина.

До установки вікон вимірюється також ширина укосу і глибина водовідливу.

Проводити вимірювання віконних прорізів стандартної прямокутної форми відносно нескладно, однак фігурні отвори і їх вимір є серйозний камінь спотикання для непрофесіонала. Якщо з вікнами, наприклад, трапецевидной форми впоратися можливо, то круглі або арочні вікна змусять поламати голову. Їх завмер дійсно варто надати професіоналам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама