Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пізанська вежа історія, Італія

  1. Історія Пізанська вежа
  2. Скільки дзвонів на Пізамской вежі?

Пізанська вежа є третім за своєю структурою і за віком серед таких об'єктів, який розташований на Соборній площі, в Італії.

Пізанська вежа в даний час нахилена на північний захід під кутом 3,97 градусів. Спочатку воно було абсолютно вертикально, але через поганий фундаменту і пухкого грунту він почав нахиляться в одну сторону. Висота Пізанської вежі від самої землі на самій його низькій стороні складає 55.86 метрів, і 56.70 метрів на його високій стороні. Її маса оцінюється в 14 500 тонн.

Історія Пізанська вежа

Пізанська вежа цей твір мистецтв, яке виконано в три етапи, протягом 177 років. На будівництво його першого поверху, який почався в 1173 році був використаний білий мармур. Пізанська вежа оточена колонами, звані класичними капітелями, які притулені до арок. У 1178 року вежа стала, нахиляться, тонути в одну сторону. Це сталося після будівлі третього поверху. Причина нахилу вежі була в фундаменті, вона була поглиблена всього на три метри і під ним грунт виявився дуже слабким, щоб витримати таку масу вантажу. Пізніше, будівництво вежі було припинено, яке тривало протягом майже століття. Проте, Пізанська вежа стояла і продовжувала нахиляться. У 1198 році в вежу тимчасово був встановлений, на третьому поверсі годинник, який показував городянам час. Але вежа була недобудована і, ні хто не знав, що з ним робити.

Але все, ж будівництво Пізанської вежі було вирішено продовжити. У спробі компенсувати нахил, інженери збудували верхні поверхи з одного його боку вище, ніж в іншій стороні. Але це не допомогло вежа весь час продовжувала нахилятися в одну сторону. У 1284 будівництво було заморожено знову.

Пізанська вежу в 1319 році було вирішено знову відновити. Було побудовано сьомий поверх башти. А в 1372 році був встановлений дзвін на дзвіницю. Архітектор Томмазо ді Андреа Пізано побудував дзвіницю в романському стилі.

Скільки дзвонів на Пізамской вежі?

У Пізанської вежі існують сім дзвонів, кожен з них відповідають за однією музичної ноті, звукоряду. А найбільший дзвін був встановлений в 1655 році.

1-й дзвіночок: назва «L'assuna», вага якого 3620 кг.

2-й дзвіночок: називається «Crocifisso», з вагою 2 462 кг.

3-й дзвіночок: назва «San Ranieri», важить 1 448 кг.

4-й дзвіночок: називається «La Terza», який важить 300 кг.

5-й дзвіночок: назва, якого «La Pasquereccia або La Giustizia», його використовують в період Пасхи, вага якого становить 1014 кг.

6 дзвін: називається «Vespruccio», з вагою 1000 кг.

7-й дзвіночок: яка називається «Dal Pozzo», вага якого 652 кг. Цей дзвін користувався для оголошення кари злочинцям і зрадникам. Але новий дзвін в 18 столітті був переставлений на дзвіницю, на місце зламаного п'ятого дзвіночка.

А в 1934 році Беніто Муссоліні щоб привести Пізанську вежу в вертикальне положення наказав, поглибити і залити бетоном його підставу. Але, результат був катастрофічним, вежа тривав занурюватися в землю ще більше.

У 1964 році Пізанську вежу Уряд Італії вирішили зупинити нахил і зберегти як пам'ятник історії. Але для туристичної діяльності необхідно було зберегти нинішній нахил, яка відігравала важливу роль, забезпечувала привабливість Пізи. На Азорських островах було зібрано багатонаціональна оперативна група математиків, інженерів, і істориків. Їм було доручено обговорити методи зупинки нахилу і стабілізації Пізанської вежі. Фахівці встановили причину нахилу вежі. Причина була кам'яна кладка, яка через спеку щодня розширювалася і стискалася. Фахівцями були запропоновані різні методи, по стабілізації Пізанської вежі. Але тільки після пришестя двох десятиліть, вежа була закрита для публіка на ремонт. Необхідно було злегка випрямити вежу, зробити більш безпечний кут. Встановили підпірки, викопали і видалили з-під фундаменту 38 м3 ґрунту. Пізанську вежу підняли, з одного боку потужними домкратами і випрямили його на 45 см., З рівня яку він займав в 1838 році. Тільки після десяти років коригування, реконструкції та стабілізації вежа була знову публічно відкрита в 2001 році для публіки.

Тільки після десяти років коригування, реконструкції та стабілізації вежа була знову публічно відкрита в 2001 році для публіки

Фахівці дали гарантію, що Пізанська вежа було стабілізовано на 300 років. Так збережемо ж з його кривизною для майбутнього покоління. Хто буде в Італії обов'язково подивіться, не впала чи Пізанська вежа і не забудьте написати про це в коментарях. приємного відпочинку .

Схожі статті сайту:

Скільки дзвонів на Пізамской вежі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама