Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка підвісного унітазу своїми руками: докладна інструкція з монтажу

Підлогові унітази в інтер'єрі сучасних санвузлів все частіше замінюють підвісними приладами. Незважаючи на те, що установка підвісного унітазу набагато складніше традиційного, цю роботу зможе виконати кожен. Потрібно лише уважно цю інструкцію, запастися необхідним інструментом та матеріалами. Стимулом послужить можливість заощадити чималі кошти.

Унітази підвісного типу - сучасне сантехнічне пристрій, добре вписується в концепцію дизайну приміщення як в стилі хай-тек, так і в класичному. Вони не тільки естетично привабливі, але і практичні, зручні в експлуатації. Матеріали, що використовуються при виготовленні, досить міцні для того, щоб витримувати навантаження до 400 кг, що дозволяє користуватися сантехнікою людям з великою вагою. Розсікачі води особливої ​​конструкції забезпечують ефективний слив і омивання внутрішньої поверхні чаші.

Розсікачі води особливої ​​конструкції забезпечують ефективний слив і омивання внутрішньої поверхні чаші

Підвісний унітаз добре вписується в інтер'єр санвузла

Головна перевага підвісної конструкції - в полегшенні доступу до поверхні підлоги для догляду за підлоги плиткою. На відміну від більш звичних моделей, у яких навколо обідка опорного майданчика завжди затримується грязь, монтаж підвісного унітазу сприяє підтримці приміщення в належному санітарному стані.

Не варто помилятися, думаючи, що підвісні системи економлять простір: для інсталяції зливного бачка, підтримуючої конструкції і труб також необхідний певна площа. Але незвичайний зовнішній вигляд і можливість приховати непривабливі деталі роблять настінну сантехніку привабливою.

Моделі такого типу унітазів порівняно недавно з'явилися на ринку сантехніки, але вони вже стали доступні практично всім: ціна стрімко знижується через збільшення попиту на цю продукцію.

Всі масивні деталі конструкції закріплені на сталевій рамі. Для того, щоб було можливо відрегулювати висоту установки, виробники постачають раму спеціальним пристроєм.

Для того, щоб було можливо відрегулювати висоту установки, виробники постачають раму спеціальним пристроєм

Підвісний унітаз являє собою конструкцію, деталі якої кріпляться на металевій рамі

До труб рами приварені штирі для її кріплення до стіни, спорудженої з бетону, цегли або газобетонних блоків. До перегородок з гіпсокартону кріпити раму можна: ГКЛ не витримає ваги кераміки.

Зливний бачок являє собою пластикову ємність, ізольовану Стиропол: цей пористий матеріал запобігає утворенню конденсату. Цей бачок укріплений між трубами каркаса. У передній його частині знаходиться вбудована система спуску води - пара клавіш, що відповідають за злив різної кількості води: при натисканні однієї з них витрачається 6 літрів, а інший - 3 літри. Блок клавіш влаштований так, щоб знаходитися зовні при обробці фальшстенке, що приховує бачок. Таким чином, після монтажу залишається видимою тільки керамічна чаша.
До виробу додається інструкція та комплектуючі частини (шланги, патрубки, кріплення).

Крім самого сантехнічного приладу, необхідно придбати наступне: поліетиленову трубу для монтажу каналізації, шпильки, гвинти з наповнювачами, гофровану трубку для підключення до водопроводу, кутовий вентиль, ФУМ-стрічку.

Інструменти, необхідні для роботи: перфоратор, молоток, набір торцевих ключів, ріжкові ключі, будівельний рівень і рулетка. Можуть понадобітьсядругіе інструменти і матеріали: це залежить від моделі унітазу і має бути зазначено в супровідних документах на товар.

Установка підвісного унітазу своїми руками виконується наступним чином.

Схема інсталяції підвісної конструкції

  • Конструкція тимчасово встановлюється в обраному для цього місці, після чого виконується регулювання по висоті. Для цього вимірюється відстань від підлоги до позначки на краю труби каркаса. Іншим орієнтиром може служити чаша: її висота над підлогою повинна бути близько 40 см.
  • Якщо виміряне відстань перевищує вказане в паспорті значення, висотуконструкціі зменшують за допомогою гвинтового пристрою ніжок. Аналогічно діють, якщо висоту підвіски необходімоувелічіть.
  • За допомогою будівельного рівня перевіряють стан конструкції: вертикальні і горизонтальні елементи повинні бути встановлені точно. При необхідності коригують положення рами, регулюючи гвинтові ніжки.
  • Рулеткою перевіряють відстань від стіни: воно повинно бути однаковим. При цьому береться до уваги якість поверхні стіни.

Раму кріплять до стіни так, щоб дотримувалися однакову відстань в декількох точках

  • Через отвори в вушках пристосувань для кріплення маркером відзначають точки для свердління. Відставивши раму в сторону, перфоратором свердлять отвори і вставляють в них пластикові дюбелі.
  • Виконується підводка труби каналізації до місця установки сантехнічного пристрою. Прокладається труба холодної води для наповнення зливного бачка. Для з'єднання можна використовувати гофровану трубу з нержавіючої сталі. Гнучкий гумовий шланг використовувати не можна, так як термін його служби обмежений.
  • Слід передбачити установку вентиля для відключення подачі води в бачок на випадок аварії або виконання профілактичних робіт.
  • Зливний отвір бачка з'єднується з каналізаційною системою за допомогою гофрованої або жорсткої (рекомендується) поліетиленової труби.

Підключення до каналізації виконують жорсткої поліетиленовою трубою

  • Встановивши підвісну конструкцію, закріпивши її і підключивши всі комунікації, переконуємося в правильній роботі всіх систем та герметичності з'єднань. Для цього потрібно кілька разів змити по черзі повний і наполовину набраний бачок. Скориставшись різними клавішами.
  • Керамічну чашу потрібно після перевірки зняти: остаточно її встановлюють після обшивки конструкції. Зливний отвір прикривається поліетиленовою плівкою або ганчіркою для запобігання попадання сміття. Перекривається вентиль подачі води.

Після установки рами чашу знімають для облицювання стіни

Для того, щоб обшити підвісний унітаз, необхідно скористатися шаблоном, що додається до виробу. Розкрій лицьовій частині таким способом виконати легше: всі технологічні отвори будуть на своєму місці.

Після обшивки зовні залишається тільки чаша унітазу і лицьова панель клавіш

Для обшивки найкраще використовувати вологостійкий гіпсокартон. Його кріплять саморізами до заздалегідь спорудженому каркасу з металевого профілю. Перші вертикальні стійки встановлюють біля рами підвісної сантехніки, прикріплюючи їх до труб каркаса саморізами.

Гіпсокартон повинен бути в два шари. Поверх нього за допомогою плиткового клею виконують облицювання таким же кахлем, яким обробляють інші стіни. Можна використовувати вологостійкі інтер'єрні фарби.

Можна використовувати вологостійкі інтер'єрні фарби

Конструкцію облицьовують керамічною плиткою

Після закінчення обробки остаточно встановлюють чашу на шпильках, вкручених в раму, і повторно перевіряють герметичність з'єднання її з трубою каналізаційної системи.

Останній етап - кріплення чаші унітазу на шпильках і з'єднання її з каналізацією

Установка підвісного унітазу не вимагає спеціальної підготовки і використання складних інструментів. Але при відсутності досвіду краще звернутися за допомогою до досвідчених фахівців. Це позбавить вас від неприємних «сюрпризів» у вигляді протікання.

Придалася стаття? Розкажіть друзям:

Придалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама