Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Різдвяний ліхтарик своїми руками: вироби до Нового року

Галина Яцишина

На Різдво і Новий рік хочеться прикрасити будинок по-особливому. Підготуватися до свят потрібно заздалегідь. Давайте змайструємо різдвяний ліхтарик своїми руками - цей майстер-клас вже сьогодні подарує вам атмосферу свята.

Восени темніє рано, але нам подобаються вулиці з різнобарвним листям і затишними ліхтарями. Все навколо підсвічується теплим жовтим, помаранчевим і помаранчевим світлом і здається чарівним. Чому б не змайструвати такий ліхтар самостійно, використовуючи кольоровий папір і картон, наприклад, у вигляді сови? Такий ліхтарик, зроблений своїми руками , зігріє вас в будь-яку негоду, і подарує радість у святкові дні.

Такий ліхтарик, зроблений   своїми руками ,   зігріє вас в будь-яку негоду, і подарує радість у святкові дні

Для роботи додатково знадобиться клей, ножиці, пергаментний папір (підійде спеціальний папір для випічки), акрилові або акварельні фарби, пензлики, пір'я. І ще провід і лампа.

І ще провід і лампа

Наш ліхтар буде складатися з основних деталей: передній і задній частині сови. У передній частині 13 прорізів, через які струмуватиме світло, а також два отвори для очей і одне для дзьоба. Перенесіть на картон готовий шаблон або підготуйте свій, конструктивно схожий.

Перенесіть на картон готовий шаблон або підготуйте свій, конструктивно схожий

Вирізуйте деталі з кольорового паперу: ромбоподібний дзьоб, кільця і ​​квіти для очей, дугоподібні крила. Спочатку потрібно приклеїти дзьоб і частини очей, і дочекатися висихання. Порожні отвори на тушці сови заповнюємо пергаментом, приклеюючи його з внутрішньої сторони. Якщо папір одного кольору, то і світло буде однаковим, якщо ж пофарбувати різні деталі аквареллю, то вийде подобу вітража.

Якщо папір одного кольору, то і світло буде однаковим, якщо ж пофарбувати різні деталі аквареллю, то вийде подобу вітража

Щоб ліхтар був стійким, з'єднаємо дві його основні частини додаткової деталлю (на шаблоні вона з зубчиками для приклеювання). Після висихання приступимо до оформлення крил. Краще їх спочатку приклеїти з боку переду, а потім намалювати на них пір'ячко, але можна змінити порядок дій навпаки.

У верхній частині зробимо пухнасті вушка з пір'я. Розмістимо в новому абажурі лампу і провід. Слід зазначити, що при роботі обов'язково дотримання правил протипожежної безпеки. Підберіть лампу, яка не нагрівається, і виконуйте збірку тільки за участю дорослих, які знайомі з електрикою. В іншому випадку запаліть всередині сови звичайний безпечний ліхтарик на батарейках.

Далі переходите до більш складних форм. Звичайна скляна циліндрична ваза або банку перетворюється в шедевр за допомогою рулонного пергаменту і вирізаних за шаблоном окремих елементів - пелюсток, листя, квітів, метеликів. У роботі використовують гострі маленькі ножиці або макетний ніж.

Технологія схожа на вирізання «витинанки», коли на макетному килимку по готовій схемі наносяться прорізні лінії, після чого видаляються зайві деталі. Всередину не обов'язково поміщати джерело світла, для декоративних ліхтариків досить імітації кольоровим папером відповідного відтінку (жовтого, помаранчевого, червоного)

Ліхтарик легко перетворити в оригінальну упаковку для подарунка, якщо викроїти і скласти його у вигляді коробочки. Особливо актуально виготовлення такої упаковки при підготовці до новорічних урочистостей. Ми підібрали кілька шаблонів, але ви можете зробити креслення самостійно, замінивши на викрійці візерунок відповідно до теми свята.

Такі шаблони, як підкова і геометричні фігури, підходять для дитячого ранку і для дорослої вечірки. Незвичайний декор добре прикрасить танцювальний зал, приміщення кафе і новорічну ялинку.

Також обов'язково дізнайтеся про те, як самостійно зв'язати новорічні кулі на ялинку

Фото з відкритих джерел

Чому б не змайструвати такий ліхтар самостійно, використовуючи кольоровий папір і картон, наприклад, у вигляді сови?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама