Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

7 можливих причин, чому не цвітуть лілії

  1. Причина 1. Неякісний посадковий матеріал
  2. Причина 2. Невдале місце і сусіди
  3. Причина 3. Невідповідна грунт
  4. Причина 4. Несвоєчасна пересадка
  5. Причина 5. Неправильна підгодівля
  6. Причина 6. Неправильна обрізка
  7. Причина 7. Хвороби і шкідники

Квітучі лілії неможливо не помітити. Вони додають якоїсь витонченості і аристократизму будь-якого саду. Але, як справжні аристократки, іноді лілії вередують і просто відмовляються цвісти кілька років поспіль. Про можливі причини поговоримо сьогодні.

Як правило, цибулинні рідко засмучують садівників. Якщо насіння можуть дружно НЕ зійти, то здорові цибулини квітів зазвичай вчасно випускають з-під землі зелені стебла, розгортають листя і прагнуть скоріше дотягнутися до сонечка.

Але іноді стебло активно зростає, а бутонів немає. Сьогодні ми розповімо, що може бути причиною цього.

Причина 1. Неякісний посадковий матеріал

Хороші цибулини повинні бути сухими, щільними і пружними - без пошкоджень, підгнилих ділянок і цвілі на денці. Такі цибулини потрібно правильно зберігати, щоб вони не втратили вологу і життєздатність (наприклад, в холодильнику - в поліетиленовому пакеті з вологим торфом або тирсою). А ось пересушені цибулини без коренів, швидше за все, не зможуть відразу ж порадувати вас пишним цвітінням.

Не всі цибулини продаються досить дорослими і зміцнілими, щоб зацвісти відразу після посадки. Деяким потрібно ще кілька років, щоб прижитися на новому місці. Все, що залишається квітникарю, - це очікування і догляд.

Причина 2. Невдале місце і сусіди

Лілії можуть бути по-справжньому примхливі, якщо посадити їх в тіні великих дерев з великою кореневою системою. Якщо поживних речовин і сонця буде недостатньо, лілії не зацвітуть. В цьому випадку в наступному році їх краще пересадити на нове місце.

В цілому лілії Не проти часткового затінення, так що сусідство з іншими квітами і невеликими чагарниками, як правило, їм не шкодить.

Причина 3. Невідповідна грунт

Грунт для посадки лілій повинна бути нейтральною, пухкої, без застою вологи. Для того щоб захистити рослини від гниття і цвілі, а також забезпечити достатню дренування, в посадкову лунку можна додати трохи піску. Якщо ви недавно вносили на ділянку органіку, пересаджувати туди цибулини лілій не рекомендується, краще зробити це не раніше, ніж через рік. Глибина посадки зазвичай дорівнює потрійній висоті цибулин.

Причина 4. Несвоєчасна пересадка

В першу чергу важливо вчасно викопати цибулини, які ви плануєте пересадити. Приблизно після п'яти років зростання на одному місці лілій стає тісно і некомфортно, що, безумовно, впливає на цвітіння. Бутони дрібніють або зовсім не з'являються. Якщо ваші лілії пора пересаджувати, не обрізайте стебла, тому що це послаблює цибулини. Дочекайтеся, коли рослина повністю зів'яне. Зазвичай це відбувається не раніше, ніж через місяць після закінчення цвітіння. Більшість сортів лілій пересаджують на нове місце в серпні - вересні. Азіатські гібриди непогано переносять пересадку в будь-який час.

Причина 5. Неправильна підгодівля

Для щорічного рясного цвітіння лілії у відкритому грунті необхідно підгодовувати чотири рази за сезон. Найпростіше використовувати спеціальні комплексні добрива, які містять NPK-комплекс. Не можна підгодовувати лілії свіжої органікою, це може спровокувати розвиток грибкових захворювань. А ось золу ваші красуні оцінять і майже напевно віддячать рясним цвітінням. Для підгодівлі лілій найчастіше використовують зольний настій (300-400 мл на 1 кв.м.). Також при висадці цибулин в кожну лунку можна додати 5-10 г золи.

Внесення добрив необхідно поєднувати з рясним поливом

Причина 6. Неправильна обрізка

Обрізати лілії необов'язково. Але деякі квітникарі просто не можуть втриматися, коли бачать увядающие стебла, які псують зовнішній вигляд ділянки. Однак у випадку з ліліями це може стати фатальною помилкою, оскільки не дивлячись на часткову втрату декоративності, листя необхідні, щоб рослина могла накопичити поживні речовини, які допоможуть пережити зиму і зав'язати бутони в наступному сезоні. Протягом року бажано зрізати виключно хвору і пошкоджену листя. Стебла рекомендується видаляти лише після повного в'янення рослини, щоб в наступному році не дивуватися, чому не цвіли ослаблені неправильної обрізанням лілії

Причина 7. Хвороби і шкідники

Існує ряд хвороб, які можуть стати причиною відсутності квіток у лілій на дачі. Наприклад, хвороба розетковими, яку можна дізнатися по потовщення і пожовтіння стебла, або пеніцеллез, який викликає гниття всіх частин лілій, в тому числі квітконосу. Також причиною ослаблення рослин і, як наслідок, відсутність бутонів, можуть стати численні шкідники. Таких дрібних, але небезпечних ворогів у лілій предостатньо: павутинний кліщ, жук-пискун, лілейна муха, капустянка, хрущ, цибулевий муха-журчалка і т.п. На щастя, дотримання агротехніки, відбраковування зараженого садивного матеріалу, а також використання інсектицидів і фунгіцидів допоможуть вашому садочку знову стати квітучим.

Якщо ви посадите різні сорти і гібриди лілій, то будете милуватися квітником з кінця травня по вересень

Незважаючи на свій аристократичний вид, лілії досить невибагливі і зазвичай радують рясним цвітінням навіть початківців квітникарів. Але якщо ви все ж не впевнені в своїх силах, вибирайте азіатські гібриди . Вони добре переносять холоду, рідше хворіють і досить легко розмножуються.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама