Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як запарювати березовий віник для лазні після правильного зберігання

  1. Сушка березових віників на горищі
  2. Де ще можливе зберігання березових віників?
  3. Як не можна запарювати березовий віник для лазні

Де зберігати і як запарювати березовий віник для лазні? Повірте ці два питання мають далеко не менш важливе значення, а може і найважливіше.

Сушка березових віників на горищі

Уже після того як ви пов'язали лазневі віники необхідно підвісити їх на деякий час, так би мовити на сушку. Добре якщо ви живете в своєму / приватному будинку і у вас є можливість вивісити їх на горище, де немає доступу сонячних променів і присутній постійний рух повітря. Відразу хочу звернути вашу увагу на те, навіщо і чому потрібно це загадкове рух повітря.

Відразу хочу звернути вашу увагу на те, навіщо і чому потрібно це загадкове рух повітря

Найкраще сушити і зберігати віники для лазні на горищі

Ми підвісили на горищі віники, а як відомо температура там трохи вище вуличної. Відповідно з віників тут же починає випаровуватися волога. Від якої навколо віника створюється невидиме оку хмара випаровування. І ось якщо ніякого повітряного руху немає, то віник так і буде знаходиться в цій хмарі. Від цього листя почнуть темніти або жовтіти і після того як ви запарити березовий віник в лазні вони тут же відпадуть. А що саме неспокійне - листя втратять частину своїх цілющих властивостей. Якщо ж горище добре провітрюється, то хмара випаровування тут же забирає.

Де ще можливе зберігання березових віників?

Ще березові віники можна зберігати, тобто сушити в сараї. Але мій багаторічний досвід показав, що при цьому підлогу в сараї повинен бути обов'язково з дерев'яного настилу. А найкраще якщо сарай стоїть на стовпчастих фундаменті і під ним відбувається провітрювання. В іншому випадку лист у віників для лазні темніє. Зберігання віників в гаражах виключено, так як в них багато негативних запахів, як правило це: бензин, масла, фарби та ін.

Жителі глибинки мають можливість зберігати лазневі віники в копицях сіна. Хочу зауважити, що цей спосіб, в народі, вважається самим правильному. Але так як я таким чином ніколи не зберігав, додати до нього нічого не можу.
Багато міських жителів так само шукають способи зберігання віників. Це можуть бути комори або шафи на засклених балконах або лоджіях. Але знову ж таки не варто забувати про хорошу вентиляцію.

Якщо немає провітрювання березових віників при сушінні, то навколо віників створюється хмара випаровування

Ще один спосіб сушіння, а якщо бути точним, заморозки банного березового віника. Абсолютно вірно, при наявності просторого холодильника з досить місткою морозильною камерою - пакуємо віник в поліетиленовий пакет, який зав'язуємо наглухо. І в такому вигляді віник може зберігатися невизначено довгий час. За дві-три години перед походом в лазню і запарюємо його звичайним способом. Ні в якому разі не варто запарювати березовий віник в лазні тільки що витягнутий з морозилки - все листя тут же облетить.

І нарешті, останній спосіб зберігання віників для лазні, з тих що мені відомі, це такий неординарний спосіб - злегка підсушені віники укладаються в коробку і порядно пересипають сіллю крупного помелу. Кажуть, що цей спосіб надає досягти того, що через півтора-два роки зберігання віник залишається таким ніби його зв'язали пару днів назад. Я думаю цей спосіб має право на життя. Але я це не пропобовал і спростувати або підтвердити не можу.

Тепер коли ми правильно висушили і зберегли березовий віник для лазні , Ми повинні грамотно запарити його. Інакше або листя швидко облетять, або погано запарені гілки не набудуть потрібної гнучкості, швидко обламаються і віника не вистачить навіть на одну баню. Смію трохи похвалитися, що особисто мною заготовлені, висушені і правильно запарені лазневі віники витримують до п'ять бань.

Не можна запарювати березовий віник для лазні в окропі

Ще одна причина по який віник вимагає до себе правильного запарювання - це занадто жорсткі гілки неготового до банних процедур віника, а тим більше сучки, можуть нанести серйозні травми на распаренной шкірі.

Найпростіший і надійний спосіб запарювання віника в лазні - це з вечора на дві-три години занурити віник в прохолодну воду. Потім загорнути його у вологу бавовняну тканину, потім в поліетиленовий пакет і залишити на ніч. З ранку березовий банний віник готовий до «процедурам». Багато лазневі фахівці використовують такий спосіб. На їхню думку при цьому способі найкраще зберігаються всі корисні властивості віника. До того ж таке запарювання гарантує цього віника кілька походів в лазню. Я сам використовую саме цей прийом і тут вже я можу погодитися і підтвердити.

Наступний спосіб для запарювання віника в лазні не менш простіше: сухий віник на пару хвилин занурюємо в теплу воду, потім поміщаємо його на розпечену піч-кам'янку - стікає з нього вода перетворюється в пар і пропарюють гілки і листя віника. Тут необхідно активно повертати віник, інакше листя може обгоріти, і стежити щоб опале раптом листя не залишилися на розпечених каменях - можна отруїтися чадним газом.

Третій спосіб як запарювати березовий віник для лазні це - не менше двох годин потримати його в прохолодній воді, потім години дві в ледь гарячої і перед прийняттям банних процедур обдати окропом - все він готовий до застосування.

Як не можна запарювати березовий віник для лазні

І на останок хочеться сказати про наступне способі, який використовують деякі любителі банних процедур. Доводять воду до кипіння, знімають з вогню в цей окріп занурюють віник і залишають приблизно на годину. Після березовий віник готовий до використання. Ось тут дозвольте мені не погодитися. Ні в якому разі не можна запарювати необов'язково березовий , Але і будь-який інший банний віник в окропі. Ну це вже чисто моє навіть не думка, а вказівка. А погодитися з ним чи ні - ваше право.

А погодитися з ним чи ні - ваше право

Запарити березовий віник можна безпосередньо в лазні перед самими банними процедурами

Вода в якій запарюється віник дуже корисна, особливо для миття волосся - слабке волосся зміцнюються.

Після прийняття банних процедур березовий віник необхідно обполоснути в теплій воді, помістити в поліетиленовий пакет і доставити додому. Будинки вивішуємо віник для просушування, щоб виконувати всі ті ж умови - далеко від сонячних променів, неприємних запахів і при хорошому провітрюванні.

Запам'ятайте, що грамотно заготовлений, добре просушений і правильно запарені віник для лазні здатний витримати до п'яти і більше бань. Перевірено особисто. До речі, в будь-якому вже використаному вінику, здавалося б не придатному до наступних банних процедур, завжди знайдеться одна і навіть кілька гілок з яких можна скласти один повноцінний банний віник, якого вистачить на пару лазень.

На цьому дозвольте перерватися, а в наступній статті ми з вами поговоримо про дубових віники для лазні . Якщо ви підпишіться в формі розташованої трохи нижче - точно її не пропустите.

Підписка на оновлення блогу

Де ще можливе зберігання березових віників?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама