Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гвинтові палі для забору - плюси і мінуси, види, монтаж, відгуки

  1. Перевага гвинтових паль перед іншими опорами
  2. Види гвинтових паль
  3. Установка паль своїми руками
  4. установка напрямних
  5. установка профнастилу
  6. Відгуки про парканах на гвинтових палях

Гвинтові палі являють собою особливу конструкцію, що має на кінці кілька лопатей Гвинтові палі являють собою особливу конструкцію, що має на кінці кілька лопатей. Саме цією стороною відбувається загвинчування їх в землю.

Все частіше даний матеріал в якості основного використовується не тільки для фундаменту, але і для установки парканів. Про особливості та способі монтажу і піде мова в статті.

Перевага гвинтових паль перед іншими опорами

Напевно кожен має хоча б найменше уявлення про те, як виглядає паля і для чого вона призначена. Але ось у чому перед звичайними видами полягає перевага гвинтових паль - це знайоме не всім. Тому варто виділити кілька їх помітних достоїнств:

  • особлива конструкція, завдяки якій можливо вкручування, а не вбивання палі в землю;
  • більш висока надійність;
  • швидкість виконання робіт;
  • можливість використання практично при будь-яких особливостях грунту (височина, вода, схили, болото і ін.);
  • немає необхідності вирівнювання ділянки;
  • будівництво з гвинтовими палями виконуватися може навіть взимку;
  • після загвинчування будівництво може починатися відразу ж;
  • повторне використання можливо;
  • ремонтопридатність;
  • не створюють вібрацію при врізання в землю;
  • можливість проведення робіт вручну;
  • великий термін експлуатації.

Настільки серйозні переваги навіть перед звичним бетонним фундаментом змушують поступово відмовлятися будівельників від традиційних варіантів і поступово переходити на гвинтові палі. Завдяки їм немає необхідності чекати застигання розчину, через що по часу роботу можна скоротити майже на 30%!

Але, головне, що подібний перелік переваги не доповнюється високою ціною. Навпаки, вона досить низька і проект буде менш витратний, ніж навіть стрічковий фундамент.
Але, головне, що подібний перелік переваги не доповнюється високою ціною

Види гвинтових паль

Гвинтові палю під паркан можна вибрати відповідно до її видом. Цей критерій включає в себе кілька наступних категорій:

  • мають литий наконечник;
  • оцинковані з литим наконечником;
  • зварні.

Два перших виду паль використовуються для більш важких конструкцій, а для зведення огорожі зазвичай вибирають зварні. Крім лопаті вони мають конус, що дозволяє при монтажі краще входити в землю. Розташування лопатей перпендикулярний, що дуже важливо, тому що завдяки цьому при укрученні земля не розпушується.

При монтажі важливо враховувати ветронагрузку, яка буде лягати на паркан. Якщо вона висока, то краще віддати перевагу гвинтовим сваям, відповідним для установки важких конструкцій і мають в діаметрі не менше 76 міліметрів.

Для уникнення корозії і, відповідно, продовження терміну служби, зварену кручені палю покривають спеціальним складом. До речі, подібна паля здатна не просто служити довго, але і нести на собі навантаження до 4 тонн! Це дозволяє використовувати їх не тільки для легких огорож з сітки рабиці, а й для тих, які будуть змонтовані із залізобетонних плит.

Це дозволяє використовувати їх не тільки для легких огорож з сітки рабиці, а й для тих, які будуть змонтовані із залізобетонних плит

Огорожа з профнастилу на гвинтових палях

Чим обробити дерев'яні стовпи для забору ви можете прочитати в   цієї статті Чим обробити дерев'яні стовпи для забору ви можете прочитати в цієї статті .

Про те, як зробити металевий паркан для палісадника можна почитати тут .

Дізнатися про різні види сітчастих огорож і огорож ви можете з цієї статті .

Установка паль своїми руками

Технологія установки має кілька важливих правил. Їх дотримання, по-перше, підвищить якість змонтованого забору, а по-друге, вбереже від помилок. Спочатку проводиться пробне загвинчування. Це необхідно для визначення необхідної довжини і глибини закручування паль. На даному етапі визначається склад грунту, так як монтаж може здійснюватися як на глибину 5 метрів, так і на 1 метр. Береться до уваги глибина промерзання землі, щоб згодом не сталося випирання паль.

Як тільки підготовча робота буде завершена, можна починати їх монтаж. В процесі вгвинчування палю легко подовжувати. Для цього достатньо приєднувати до неї спеціальну сполучну муфту, як тільки основна частина буде закріплена. Уже після установки залишок палі відрізається і закупорюється за допомогою розчину М-150. Цей процес необхідний, так як захищає від проникнення в її порожнину вологи і істотно збільшує несучі здібності.

закручування палі

Так як спеціальне обладнання для встановлення паркану з гвинтових паль є не у всіх, то варто розглянути більш детально процес монтажу своїми руками:

  1. Після розмітки території палі можна вкрутити вручну. При цьому верхня частина лопаті повинна поки залишитися зверху.
  2. Далі споруджується ручний важіль, за допомогою якого буде проводитися подальше вкручування. Для цього досить тонкої довгої труби. Важливо врахувати, що при довжині в два метри закручувати її буде набагато легше.
  3. Додаткове навантаження може бути встановлена ​​на палю в разі пухкого грунту. У подібному випадку краще попросити про допомогу іншу людину.
  4. Потрібно стежити за рівністю монтажу палі. При відхиленні палі більш, ніж на 2% її потрібно буде витягнути і знову почати вкручування. Ця ж міра необхідна у випадку, якщо вона не може заглибитися більш, ніж на 1,5 метра. Визначити це досить легко, оскільки метал почне кілька деформуватися через прикладання до нього зусиль.
  5. Далі проводиться цементування і затоку розчину всередину.
  6. Приварка майданчики і несе стовпа до конструкції. Після цього до них так само здійснюється приварювання перемичок.
  7. Після слід обробити верх палі спеціальним складом, здатним захистити метал від зовнішнього впливу. Добре підходить для цієї мети мастика, але тоді варто попередньо заґрунтувати поверхню.
  8. Здійснення кріплення матеріалів, з яких буде складатися паркан.

Послідовність подальших робіт залежати буде від того, який розмір палі планується залишити над землею. Якщо це стовп до двох метрів, то далі проводиться монтаж направляючих лаг. У разі залишення до 60 см далі потрібна установка забірних стовпів.

установка напрямних

При плануванні кріплення полотен профнастилу потрібно установка двох напрямних - нижньої і верхньої. У цьому випадку можливо два способи кріплення:

  • приварювання направляючої до опор;
  • привинчивания їх за допомогою болтів.

В останньому випадку в місці проходу напрямних до палі додатково приварюються спеціальні металеві куточки. Попередньо на них слід просвердлити ділянки для кріплення.

Попередньо на них слід просвердлити ділянки для кріплення

Каркас для забору з гвинтових паль і напрямних

Може бути кілька напрямних лаг, але кількість їх ніяк не повинно бути менше двох.

установка профнастилу

Стиль огорожі спочатку буде диктувати і спосіб прикріплення профнастилу. Зазвичай установка проводиться паралельно несучим стовпів. Уникнути перекосів полотна можливо, якщо спочатку провести точні виміри.

Монтаж панелі обов'язково повинен здійснюватися на висоті 5 сантиметрів від землі. Це обов'язково, так як лист профнастилу, який буде контактувати з землею, дуже скоро прийде в непридатність через дії на нього вологи. Захистити його не допоможуть навіть додаткові засоби обробки.

В цілому, роботу з монтажу профнастилу до паркану з гвинтових паль можна робити відповідно до наступної послідовності:

  1. Визначення висоти і необхідної нижньої межі.
  2. Протяг по периметру на даній висоті будівельної нитки.
  3. Прикладання першої панелі, після чого слід переконатися в точності дотримання всіх заходів.
  4. Фіксація листа.
  5. Вирівнювання інших панелей профнастилу відповідно до попередньої, прикладання до лагам і фіксація.

Даний етап є завершальним і паркан на гвинтових палях повністю готовий до експлуатації.

Профнастил в даному випадку можна замінити будь-яким матеріалом, з якого передбачається робити забір, навіть звичайними дошками. Однак принцип установки буде подібний, а це значить, що дана інструкція підійде практично кожному.

Огорожа на палях з дерева

Відгуки про парканах на гвинтових палях

Антон, м Самара: замовив паркан на палях собі на дачу. Стежив за всім процесом роботи, подекуди навіть допомагав. Хочеться сказати, що подібний тип паль передбачає набагато менш об'ємну роботу, в порівнянні з іншими типами. Раніше стояв паркан на основі металевих труб, встановлювали його самі, і часу пішло набагато більше. Дуже задоволений! Досить швидко і, головне, якість відмінна!

Леонід, г. Белгород: у мене під будинком грунт дуже специфічна. На цьому місці раніше розташовувалося болото, тому установка інших типів паль була неможлива. Сподобалося, що через декілька років паркан на гвинтових палях просів тільки в одному місці. Але це вже вина установника, тому монтаж огорожі в іншій частині двору буду здійснювати вже сам.

Павло, м Орел: встановлював такий паркан в селі у мами. Через деякий час купили додатково ділянку, і паркан потрібно перенести. Думав, що доведеться замовляти новий, проте немає, врізали ті ж палі, які прослужили кілька років! Не чекав подібного. Забір відмінно утримує ветронагрузку, викривлення мінімальне. Думаю, що така сама огорожа поставлю і у себе на дачі.

На відео - докладна розповідь про вибір гвинтових паль в залежності від грунту і інших умов:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама