Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

З чого роблять червона цегла, його склад

  1. Види і якість цегли
  2. Властивості керамічної цегли:
  3. Види обжигового цегли
  4. Основний склад і властивості глини
  5. добавки
  6. колір

Цегла будь-якого виду в усіх довідниках і словниках визначається як штучний камінь, який має форму бруска Цегла будь-якого виду в усіх довідниках і словниках визначається як штучний камінь, який має форму бруска. Розрізняють декілька видів цього будівельного матеріалу в залежності від того, з чого роблять цеглу і який спосіб виробництва використовується.

За цими ознаками можна виділити дві основні групи:

Це класичний червона цегла з обпаленої глини або суміші декількох її видів.

Робиться в автоклаві з піску і вапна, колір залежить від добавок. Білому цеглі можна додати будь-який колір, в т.ч. червоний, але це не дасть йому права називатися червоним - він залишиться силікатним червоного кольору.

Види і якість цегли

Область застосування цього матеріалу дуже широка. З червоної цегли будують несучі і самонесучі стіни і перегородки в будівлях різної висотності, їм заповнюють порожнечі бетонних конструкцій, викладають фундаменти, внутрішні частини печей і т.д.

Будівельний цегла називають рядовим, але більше цінується його лицьова (облицювальна) вид. Після випалу при високій температурі матеріал виходить міцним і красивим, і його широко використовують для облицювання зовнішніх стін будівель і цоколів, реставраційних робіт і для дизайну внутрішніх приміщень.

Властивості керамічної цегли:

  • Міцність і довговічність.
  • Морозо- і вологостійкість.
  • Надійна звукоізоляція.
  • Гідрофобність і швидке висихання.
  • Екологічність. Натуральний склад цегли і перевірена століттями технологія гарантують безпечне перебування людей в цегляних дамах.
  • Висока щільність (при ручному формуванні досягає 2000 кг / м³).

До недоліків можна віднести високу вартість, яка пояснюється складністю технології. Цей матеріал дуже довговічний, будинки з нього стоять сотні років. Якщо ви хочете побудувати якісне будівлю, не слід намагатися зробити цеглу своїми руками - забезпечити достатню температуру випалу в кустарних умовах неможливо.

Для облицювання слід купувати матеріал з однієї партії ,, інакше колір може відрізнятися.

Для облицювання слід купувати матеріал з однієї партії ,, інакше колір може відрізнятися

Види обжигового цегли

  • Рядовий вимагає штукатурення. Часто на його боці для зчеплення з розчином роблять втиснутий малюнок.
  • У лицьового дві гладкі поверхні, також виробляють фактурний і фасонний види. Всередині багато пустот для підвищення теплоізоляції.
  • Пічної і шамотний виготовляють з вогнетривкої глини. Матеріал пісочного кольору і зернистої структури.

Купуючи цегла, важливо розуміти його призначення. Рядовий цегла набагато дешевше лицьового і для зведення стін переплачувати немає сенсу.

Основний склад і властивості глини

Корисні властивості матеріалу безпосередньо залежать від того, з чого зроблений цегла і наскільки точно дотримана технологія. Якісний продукт можна отримати при поставках глини постійного складу та рівномірної роботи виробництва.

Особовий сорт роблять з глини дрібної фракції. Багатих родовищ з однорідним мінеральним складом залишилося мало. У більшості випадків видобуток ускладнюється многослойностью різноскладової глин. Шари зрізають екскаватором, глину подрібнюють і змішують до отримання середнього складу. Це необхідно для рівномірності сушки і випалу, оскільки глина різного складу вимагає індивідуального теплового і тимчасового режиму обробки.

Зазвичай підприємство працює з сировиною з одного родовища, тому правильна технологія дозволяє довгі роки отримувати якісний продукт. При розвідці і розробці нових родовищ аналізують якість і кількість глини. Кращий червона цегла виходить, якщо склад глини не вимагає добавок. Зазвичай придатною виявляється глина, з якої не можна виконувати інші керамічні вироби.

При додаванні води мінеральна маса стає пластичною, а після висихання зберігає форму. Після випалу глина кам'яніє і стає дуже міцною.

Для виробництва червоної цегли підходить сировину, до складу якого входять:

  • каолініт
  • Иллит
  • монтморилоніт
  • кварц

Важливі властивості глини для виготовлення цегли:

  1. Пластичність. Глина не повинна руйнуватися при розминці і зберігати форму. Пластичність може бути високим, середнім, помірної і малої. Зустрічаються непластичні глини.
  2. Здатність до зв'язування. Сировина зберігає пластичність після внесення добавок. Змінюється в відсотках до кількості піску і може бути в діапазоні від 20 до 80%.
  3. Усадка. Зміна розміру після висихання і при випалюванні.
  4. Спікливість. Властивість твердеть при нагріванні. Низькотемпературна глина спікається при температурі до 1100 ° С, среднетемпературная - 1100-1300 ° С, високотемпературна - понад 1300 ° С.
  5. Вогнетривкість. При нагріванні сировина не повинно плавитися. Найбільш висока вогнетривкість у бездомішкових високопластичних каолінітові глин, з яких роблять фарфор. Лицьова вид виробляють з тугоплавкого сировини з невеликою кількістю домішок. Для рядового цегли досить легкоплавкого виду.

добавки

Без добавок неможливо домогтися високої якості матеріалу. Технолог, що становить рецептуру і знає, як зробити цегла за ГОСТом, передбачає способи поліпшення якостей сировини.

Застосовуються наступні добавки:

  • Шлак, пісок, зола.

Вносять для отощенія сировини, полегшення формування і зменшення усадки.

  • Тирса, вугільний і торф'яний порошок

Органіку додають для зменшення щільності. Після вигоряння добавки залишають пори.

  • Руда з вмістом заліза, піщаник

Спеціальні добавки для регулювання температури випалу.

  • Ульфітно-спиртова барда

Полегшує формування.

  • оксиди металів

Надають колір.

Завдання технолога полягає в підборі оптимального складу сировини, режиму формування, сушки і випалення.

колір

Домогтися потрібного кольору можна не тільки за допомогою добавок. У більшості випадків все залежить від мінерального складу глини, яка червоно після випалу. Таку глину називають красножгущейся.

Досить рідко керамічна цегла білого, жовтого і абрикосового кольору отримують з беложгущейся глини.

Коричневий колір отримують після додавання пігментів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама