Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від червоних мурашок в квартирі

  1. Чим небезпечні червоні мурахи?
  2. способи боротьби
  3. Використання хімічних інсектицидів
  4. народні рецепти

Червоні мурахи, на відміну від своїх чорних побратимів, сприймаються людьми не так райдужно. Небезпека цих комах навіть не в тому, що вони їдять абсолютно все - від харчових залишків до шкіряних речей, хутра та текстилю. Перш за все вони дуже чуйно сприймають запах людського поту і вночі забираються на людей. Вони не просто жалять шкіру, але вишукують ранки, куди вносять отруту і інфекції. Після укусів шкіра запалюється, заживає довго і болісно. Саме тому питання, як позбутися в квартирі від червоних мурах, дуже важливе.

Саме тому питання, як позбутися в квартирі від червоних мурах, дуже важливе

Перш ніж розібратися, як вивести червоних мурах з квартири, потрібно позначити причини їх проникнення в наше житло.

Як і всі шкідливі комахи, червоні мурахи з'являються в квартирі в пошуках джерела їжі. Це, мабуть, єдине, що змушує їх «атакувати» наше житло. Шляхів проникнення таких комашок чимало:

  • від сусідів, які або ведуть активну боротьбу з ними, або «розводять» колонії, не роблячи спроб їх усунення;
  • з сміттєпроводу, сушарок, прихожих, тамбурів;
  • з підвальних приміщень;
  • зі всіляких прибудов;
  • разом з взуттям і одягом з зараженого місця.

Чим небезпечні червоні мурахи?

Ці комахи можуть харчуватися усім, чим завгодно. В основному, це харчові недоїдки, крихти хліба. Але якщо буде спостерігатися дефіцит провіанту, їх цілком влаштує текстиль і шкіряні вироби.

Згідно з даними досліджень, найбільшу небезпеку становить атака на людину. В основному вони жалять вночі, коли люди сплять, але найчастіше нападають на дорослих, у яких відчутний запах поту. Ще гірше, коли на шкірних покривах є невеликі ушкодження, через які разом з отрутою комахи може потрапити інфекція.

Ще гірше, коли на шкірних покривах є невеликі ушкодження, через які разом з отрутою комахи може потрапити інфекція

Укус червоного мурашки дуже небезпечний для людини

Станом на сьогоднішній день зафіксовано багато випадків, коли після укусу мурахи людина захворює. Найстрашніше, що є і випадки з летальним результатом. Особливо небезпечно, коли ці невеликі жучки нападають на людину великий колонією. Таке може статися при руйнуванні їх гнізд. Попадання в організм людини великої кількості отрути, присутнього в слині цих шкідників, провокує сильну алергію, болючий синдром, параліч, а в тяжких випадках - смерть.

При ризику руйнування гнізда на кривдника нападає вся колонія мурашок. Якщо це людина, високу концентрацію отрути може привести до летального результату.

ВІДЕО: Ефективна боротьба проти мурах

способи боротьби

Як позбутися від червоних мурашок в квартирі? Боротьба з цими шкідниками не така вже й проста. З метою підвищення ефективності проведення дезінсекції, рекомендуємо залучити до цього «заходу» якомога більше сусідів. Тоді комахою нічого не залишиться, як покинути будинок і переселитися в інше, більш безпечне для них місце. Одиночний пікет не приведе до позитивного результату. Пересидівши в безпечному місці, у сусідів, вони знову почнуть навідуватися в сусідні квартири за провіантом.

Боротьба з комахами повинна носити комплексний характер

Комплексна боротьба з червоними мурахами передбачає проведення наступних заходів:

  • генеральне прибирання приміщень;
  • використання хімічних засобів;
  • застосування народних методів.

Перш ніж починати повну дезінсекцію за допомогою препаратів, рекомендується провести ретельне вологе прибирання, переглянути всі речі, перепрати їх в пральній машинці при максимально допустимій температурі і запакувати герметично на час проведення обробки.

Окремо варто відзначити особливості прибирання на кухні. Всі продукти харчування герметизуються і виносяться за межі квартири. Посуд вимивається і ретельно просушується і герметично запаковується. Наявні в підлозі або в стінах щілини закладаються за допомогою шпаклівки або будь-якого іншого розчину.

Тільки після цього можна приступати до розгляду питання, як позбутися від червоних мурашок.

ВІДЕО: Найвідоміші народні методи боротьби з мурахами. Поради від Олени Малишевої

Використання хімічних інсектицидів

За допомогою хімічних препаратів можна знищити дорослих особин, що дозволить в значній мірі скоротити розміри колонії. Необхідно пам'ятати ще й про те, що деякі з інсектицидів володіють настільки швидким ефектом, що заражений мураха просто не встигає «донести» отруту до свого гнізда. Тому нерідко після хімічної дезінсекції популяція цих шкідників починає знову розростатися.

В силу таких обставин експерти рекомендують підстрахуватися і вдаватися до додаткових методів усунення шкідливих комах у вигляді народних рецептів.

Для оптимального результату рекомендується проводити обробку двічі з різницею в 5-7 днів.

Серед найбільш поширених і ефективних інсектицидів у боротьбі з червоними мурахами особливою популярністю користуються наступні зразки:

  1. «Globol». Пастоподібний препарат, який характеризується пролонгованою дією. За допомогою такого інсектициду можна впоратися з цілою популяцією червоних мурах. Вартість тюбика, об'ємом 75 грам, коливається в рамках від 300 до 400 рублів.
  1. «Раптор». Реалізовується як у вигляді гелю, так і у вигляді аерозолю. У першому випадку може проникнути разом із зараженими особами до матки, знищивши всю популяції. А у випадку з аерозолем можна домогтися швидкого, але не сильно високого результату. Цінова категорія - від 300 (гелі) до 570 (аерозолі) рублів.

Цінова категорія - від 300 (гелі) до 570 (аерозолі) рублів

  1. «Off». Інсектицидний аерозоль, за допомогою якого можна швидко позбутися від червоних мурашок в квартирі. Ціна балончик коливається в рамках від 250 до 300 рублів.
  2. «Get». Універсальний інсектицид пролонгованої дії. Починає працювати тільки після контакту з шкідником. За флакон, об'ємом 100 мл, потрібно заплатити близько 750 рублів.
  1. «Raid». Аерозоль, який за експлуатаційними характеристиками практично нічим не відрізняється від препарату «Off». Ціна - 280 рублів.
  1. «Combat». Аерозольний інсектицид, який ефективно знищує мурах і їх кладки. Балончик такого засобу коштує приблизно 270-320 рублів.
  1. «ДЕТА». Аерозоль на водній основі. За балончик, об'ємом 75 мл, потрібно заплатити близько 300 рублів.

За балончик, об'ємом 75 мл, потрібно заплатити близько 300 рублів

В якості додаткових методів боротьби з цими шкідливими комахами можна використовувати дуст. До таких належать:

  • «Пиретрум»;
  • «Машенька»;
  • "Чистий дім";
  • «Фас».

Такими порошковими препаратами обробляються задня поверхня корпусних меблів, внутрішні кути, простір під раковиною, вентиляційні шахти та інші місця потенційної «дислокації» шкідників.

З цією статтею читають: Наскільки ефективний Раптор від мурах

народні рецепти

Як позбутися від червоних мурах? У цьому можуть допомогти народні методи, якими користувалися ще наші бабусі. До найбільш ефективним і популярним методам боротьби з комахами можна віднести наступні рецепти:

  1. Борна кислота (1 чайна ложка) + відвареної яєчний жовток. Компоненти змішуються, тільки робіть це в гумових рукавичках, і формуються невеликі кульки. Ці приманки розкладаються в місці переміщення шкідників.

Ці приманки розкладаються в місці переміщення шкідників

  1. Борна кислота + цукровий пісок. Компоненти змішуються в рівних пропорціях і розсипаються по «мурашиних доріжках».

При виготовленні саморобних отруйних принад дотримуйтесь заходів безпеки і захистіть дітей, домашніх вихованців від контакту з ними.

  1. Борна кислота + м'ясний фарш. Інгредієнти змішуються з розрахунку 1: 4.
  2. Борна кислота + гаряча вода + цукровий пісок + варення. Всі складові беруться в рівних пропорціях, перемішуються і розкладаються на шляху переміщення комашок.

Всі складові беруться в рівних пропорціях, перемішуються і розкладаються на шляху переміщення комашок

Популярність бури не падає, незважаючи на її токсичність

  1. Як відлякують продуктів можна використовувати соняшникову нерафіновану олію, часник, петрушку, лимонні скоринки, аніс, кмин. Ці кошти не знищують комах, але не дають їм забратися в продукти.

Важливо розуміти, що навіть найсильніші інсектициди марні, якщо залишається в живих мурашина матка (королева) і продовжує плодити комах. Всі ті, які шастають по дому - робочі мурахи, кількість яких відновлюється дуже швидко. Обов'язково перевіряйте всі кути, особливо вони люблять ховатися в плінтусах і за відстаючими шпалерами, щоб знайти гніздо.

В цілому, ми розповіли, як боротися з червоними мурахами в квартирі і що треба робити в першу чергу. Скориставшись описаними вище порадами, ви зможете реалізувати якісну боротьбу з цими шкідливими комахами.

ВІДЕО: Як позбутися від мурашок

Чим небезпечні червоні мурахи?
Чим небезпечні червоні мурахи?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама