Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правильна підготовка бджіл до зими для початківців пасічників

  1. Мета осінньої ревізії
  2. формування гнізда
  3. кормова база
  4. Зимівля бджіл на волі
  5. Зимівля в бджолянику
  6. Зимівля в багатокорпусному вулику
  7. Зимівля бджіл в лежаках

Будь-пасічник з досвідом знає, а тільки початківцю слід врахувати і строго дотримуватися таку життєву мудрість - успішність кожного сезону зі збору меду залежить, перш за все, від вдалою, а значить правильної зимівлі бджіл Будь-пасічник з досвідом знає, а тільки початківцю слід врахувати і строго дотримуватися таку життєву мудрість - успішність кожного сезону зі збору меду залежить, перш за все, від вдалою, а значить правильної зимівлі бджіл. А щоб досягти цього результату, необхідно знати тонкощі такого заходу, як правильна підготовка бджіл до зими для збереження всього вулика.

Стаття дасть відповідь на питання «як підготувати бджіл до зими для початківців пасічників». Без сумніву досвід приходить лише з роками копіткої і важкої роботи з пасікою. Сильна, міцна бджолосім'я забезпечує в весняний період прекрасний вихід медозбору. Показником успішної зимівлі вулика є кількість перезимували робочих бджіл, їх витривалість і сила.

Для створення необхідних умов успішного виживання бджіл взимку, роботи з підготовки здійснюються практично весь час активного медозбору. А ось ступінь підготовки вулика визначить осіння ревізія. Ця стаття буде присвячена питанню «як підготувати бджіл до зимівлі правильно і своєчасно». Також можна прочитати статтю: Перепели: їх зміст і розведення в домашніх умовах .

Мета осінньої ревізії

Слід пам'ятати, що осіння ревізія являє собою перший етап підготовки комах до зимівлі, який допомагає виявити всі наявні недоліки в вулику, а також визначитися з необхідними роботами. Головне, це встигнути усунути всі недоліки (природні або власні) для гарантованої успішної зимівлі комах.

В процесі виконання такої відповідальної роботи, як осіння ревізія вулика, будь-якого пасічнику потрібно приділити увагу наступним моментам:

Такими загальними показниками повинен володіти і вміти оцінювати кожен з них, будь-пасічник Такими загальними показниками повинен володіти і вміти оцінювати кожен з них, будь-пасічник. В процесі огляду вулика значення має будь-яка дрібниця. Для своєчасної підготовки бджіл до зими необхідно вчасно провести осінню ревізію. Найбільш підходящим для цього часом в середній смузі нашої країни є момент завершення основного хабар.

Саме підготовка бджіл до зими восени після медозбору передбачає ретельний огляд всього вулика для успішного завершення всіх необхідних робіт при комфортних погодних умовах без порушення звичайного ритму життя комах.

формування гнізда

Важливим заходом, необхідним для виживання всього вулика в зимовий період, є підготовка бджіл до зимівлі.

Формування гнізда, яке потрібно виконувати в теплу пору, щоб не потривожити комах, коли вони вже збиваються в клуб. Слід брати до уваги природні специфічні риси бджіл, їх пересування по вулику в зимовий час і, як наслідок, закладання рамок з їжею на їхньому шляху.

Головне завдання бджоляра на даному етапі - це без помилок сформувати гніздо, беручи до уваги особливості бджолосім'ї. Формування гнізда може здійснюватися наступними способами:

  1. 2-сторонній метод, який передбачає монтаж рамок в кількості двох штук, які наповнюються медом по два кілограми кожна. Трохи осторонь розміщуються ще дві рамки, в які завантажується по 2.5 кг меду. По краю встановлюються конструкції, які заповнюються 3 кг меду. Підсумковий витрата дорівнює 20 кг меду, одночасно з цим вічко повинен розташовуватися по центру.
  2. Одностороннє формування гнізда бджіл передбачає затрачивания меду менше на пару кілограм, оскільки принцип монтажу рамок дещо відрізняється від першого варіанту. По краю стінки встановлюється одна конструкція з 3 кг меду, після цього наступна з 1.5 кг меду. Потім розміщуються 3 рамки з 2 кг меду в кожній, потім ще 1 - з 2.5 кг корму і завершальні два рамки з 3 кг корму. Ця інформація і є відповіддю на питання - що їдять бджоли взимку протягом дня.
  3. Формування гнізда способом «Борода», який передбачає помітну економію меду для харчування бджіл. У центрі вулика розміщуються рамки з невеликою кількістю меду, а в наступні рамки, які відходять від середини, закладається ще менше корму. Оскільки матка знаходиться завжди в центрі, вона тим самим забезпечена повною мірою запасом їжі для продуктивної та активної діяльності. Для бджілок - це головна умова. Однак такий метод досвідчені бджолярі намагаються не використовувати, тому що в процесі пересування комах до центру гнізда, дуже багато бджіл поділяється, що загрожує їм загибеллю.

Після того, як були проведені попередні роботи з огляду вулика, необхідно подумати про заготівлю прожитку бджолам на зиму.

кормова база

Основна маса початківців бджолярів задається питанням - скільки потрібно корму бджолам на зиму і чим взагалі годувати комах Основна маса початківців бджолярів задається питанням - скільки потрібно корму бджолам на зиму і чим взагалі годувати комах. Процес підготовки бджіл до зимового періоду повинен починатися практично зі стартом головного хабар. Це пов'язано з тим, що безпосередньо світлий квітковий мед, принесений бджолами у вулик, і є найбільш оптимальною кормовою базою на зиму.

Він практично не кристалізується, містить мінімальний обсяг падевих компонентів, що дозволяє стверджувати - цей мед не піддасться псування і бджіл не знищить. На зимовий час бджолам необхідно близько 2 кг меду на кожну вуличку, обжиту комахами під час формування клубу. Іншими словами, на одну бджолосім'ю потрібно 25-30 кг меду, а також 2-3 медопергових рамки.

Важливо враховувати той факт, що зі Важливо враховувати той факт, що зі   рота світлого меду оптимальні для зимівлі завдяки своїм фізичним і мікробіологічними даними рота світлого меду оптимальні для зимівлі завдяки своїм фізичним і мікробіологічними даними. Темні сорти характеризуються високим показником кристалізації, що негативно позначається на бджолах, особливо перед першим обльотом.

Багато бджолярі задаються питанням - коли годувати бджіл на зиму без заподіяння шкоди бджолиної вулика. Необхідно запам'ятати - максимальний час для завершення підгодівлі комах - 10 вересня. А ось починати цей процес можна вже з другої декади серпня. Загальновстановлені терміни годування не рекомендується порушувати, оскільки в іншому випадку це може спровокувати наступ негативних наслідків.

Наприклад, комахи, які безпосередньо беруть участь в переробки підгодівлі, не виживуть Наприклад, комахи, які безпосередньо беруть участь в переробки підгодівлі, не виживуть. Близько середини вересня з'являється на світ розплід, який бере участь в переробці, а значить, і зношувати себе раніше терміну не повинен. Як зазначалося вище бджоли - підготовка бджіл до зими в серпні повинна починатися і завершитися до кінця вересня.

Однак можна припустити ситуацію, коли недосвідчений бджоляр затягне з підгодівлею. Молоді бджоли вже почали працювати, а матка отримує сигнали, що ще може черв'яків, оскільки хабарів ще триває. В результаті особини, які беруть участь в переробці, не доживають до весни, а що з'явилися пізніше, не зробивши перший обліт, також гинуть.

Після того, як бджоляр визначився з тим, як годувати бджіл взимку, необхідно встановити обсяг паді в запасах меду, залишеного комахою. Для цього необхідно зразки меду відправити в лабораторію.

Зимівля бджіл на волі

Для того щоб бджоли успішно перезимували на відкритому повітрі, необхідно знати певні тонкощі Для того щоб бджоли успішно перезимували на відкритому повітрі, необхідно знати певні тонкощі. У районах, де утворюється великий сніговий покрив, а також спостерігаються стійкі заморозки, важливу роль відіграє підготовка бджіл до зимівлі на волі для забезпечення виживання вулика.

У таких випадках перший обліт комах повинен відбуватися дуже рано, що потрібно для гарного розвитку сім'ї. Температура під сніговим покривом завжди постійна, оскільки сніг відрізняється низькою теплопровідністю. Навіть при сильних морозах під снігом температура дорівнює 0 градусів, з цієї причини зимівля комах на волі абсолютно безпечна.

Взагалі підготовка бджіл до зимівлі на вулиці передбачає залишення в парі корпусів відкритими нижні, а також верхні льотки Взагалі підготовка бджіл до зимівлі на вулиці передбачає залишення в парі корпусів відкритими нижні, а також верхні льотки. Верхній корпус є кормовим, тут зосереджується основна маса бджіл. Нижній корпус змонтований з маломедних стільників, він являє собою своєрідну повітряну подушку, яка підвищує простір під рамкою.

Зимівля комах на вулиці, на перший погляд, може показати трохи суворою, оскільки деякі бджоли в морози залишають вулик і гинуть.

Однак ці втрати не роблять значного збитку всій бджолосім'ї, тому що серед загиблих особин іноді знаходяться екземпляри, уражені нозематозом. Після розгляду питання, як підготувати бджіл до зимівлі на вулиці, необхідно висвітлити тему зимівлі комах в бджолянику.

Зимівля в бджолянику

Зимівля комах в бджолянику є єдиний спосіб збереження бджолосімей до весняної пори в умовах суворого, легковажного і морозного зимового клімату Зимівля комах в бджолянику є єдиний спосіб збереження бджолосімей до весняної пори в умовах суворого, легковажного і морозного зимового клімату. Перечікування зими в бджолянику характеризується багатьма достоїнствами. Слід зауважити, що закормка бджіл на зиму в такому випадку проводиться, як при утриманні в багатокорпусному вулику.

При такому варіанті бджолосім'я витрачає набагато менше їжі, що сприяє незначному навантаженні на кишечник, роблячи позитивний вплив на весь організм комахи.

У разі такої зимівлі вулики з дерева в меншій мірі схильні до гниття і зносу.

Якщо здійснюється зимівля бджіл в бджолянику - температура в ідеальному варіанті повинна коливатися в межах -2 - +2 градусів.

Слід пам'ятати, що такий зимівник повинен встановлювати в місці, де грунтові води розташовуються далеко від поверхні землі.

Зимівля в багатокорпусному вулику

Відразу необхідно зробити застереження, що підготовка бджіл до зими в багатокорпусному вулику характеризується рядом особливостей Відразу необхідно зробити застереження, що підготовка бджіл до зими в багатокорпусному вулику характеризується рядом особливостей. Основний - малий, в порівнянні з дадановской, розмір рамок передбачає і незначний запас їжі в ній. У разі зимівлі повинен бути обов'язково виконаний перехід клубу на інші, незайняті рамки.

Слід брати до уваги, що в морозну погоду клуб не дуже активний, переміщення в сторону проблематично, а ось піднятися вище набагато простіше: бджоли переміщаються в бік прогрітій струмом кисню їжі, що виключає потребу огинати площину рамки.

З цієї причини, навіть середня сім'я краще перечікує зимовий період в багатокорпусному вулику. Правда така конструкція в основному використовується при промисловому виробництві меду, так як робота з корпусами, а не рамками збільшує продуктивність праці. Крім цього, підгодівля бджіл на зиму при багатокорпусному змісті трохи спрощена.

Зимівля бджіл в лежаках

Навіть починаючому пасічнику відомо, що підготовка бджіл до зими в лежаках повинна починатися ще в кінці літнього сезону Навіть починаючому пасічнику відомо, що підготовка бджіл до зими в лежаках повинна починатися ще в кінці літнього сезону. Для цього комахи доставляються на пізні медоноси, підгодовуються спеціальної підгодівлею. Перевіряється стан бджолосімей, для чого знімаються магазинні надставки, здійснюється перевірка матки, а також обсяг заготовленого корму.

Зимівля в лежаках відрізняється своїми характерними особливостями унаслідок значної ширини вулика. Перед зимою параметри гнізда необхідно зменшити. Рамки потрібно прибрати від льотка в сторону, оскільки вільний простір вулика стане виконувати функцію тамбура, де відбувається зігрівання повітря.

Завдяки цьому, в вулику формуються комфортні повітрообміну і температурні умови для спокійної зимівлі Завдяки цьому, в вулику формуються комфортні повітрообміну і температурні умови для спокійної зимівлі. Головним достоїнством лежаків є менша трудомісткість роботи. Немає потреби возитися з контейнерами, які з медом дуже важкі. Справитися з лежаком може один пасічник, що зручно для невеликих пасік любителів. Та й підготовка бджіл до зими на вулиці значно спрощується.

Підводячи підсумки цієї статті, можна помітити, що будь-якого початківця пасічника питання - як правильно підготувати бджіл до зимівлі здатний, якщо не поставити в глухий кут, то, по крайней мере, трохи налякати перед невідомим майбутньому своїх комах. Щоб зимівля пройшла успішно, необхідно знати, а головне, правильно виконувати всі етапи процесу підготовки до зими. Адже тільки правильна підготовка бджіл до зими надзвичайно скоротить втрати бджіл, що природним чином відіб'ється на рентабельності всієї пасіки. Якщо все зроблено правильно, результат буде наступний: комахи прекрасно перезимують, стануть інтенсивно розвиватися, до основного хабар зміцніють, зберуть велику кількість меду. Також можна подивитися статтю: Кролі: все про кроликів і особливості змісту .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама