Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Качка в духовці: 7 покрокових рецептів смачного і ароматного страви

  1. Як вибрати качку для запікання?
  2. Добірні рецепти запеченої качки
  3. Качка, запечена цілком з фруктами
  4. Качка, запечена шматочками
  5. В рукаві з яблуками
  6. У фользі з картоплею
  7. Качка по-пекінськи
  8. З гарбузом і апельсинами
  9. У пиві
  10. Звичайні та незвичайні варіанти начинки для птиці
  11. Поради з приготування ніжної і ароматною качки
  12. висновок

Якщо традиційні святкові страви починають набридати, запечена качка в духовці внесе бажане різноманітність в святковий стіл. Безліч варіантів приготування птиці зроблять кожне частування незабутнім і унікальним. Якщо ви хоч раз замислювалися про те, як готувати качку в духовці, ця стаття для вас. Якщо традиційні святкові страви починають набридати, запечена качка в духовці внесе бажане різноманітність в святковий стіл

Страви з качки поширені, як правило, в мисливський сезон або під час зимових свят. Качка, запечена в печі, стане чудовою альтернативою різдвяного гусака. Незважаючи на те що приготування качки - це не найпростіший процес, знання основ вибору і готування страви допоможе не зіпсувати цю смачну птицю.

Як вибрати качку для запікання?

Як вибрати качку для запікання

Вибирати будь-яке м'ясо, в тому числі і качатину, слід дуже уважно, щоб виключити можливість отруєнь. Несвіже або старе м'ясо також негативно впливає на смакові якості страви. При покупці зверніть увагу на рівномірне забарвлення, пружність тушки, стан дзьоба і лапок.

Запікати в духовці найкраще качині стегенця. Птах для запікання повинна бути угодованої і з досить товстими жировими прошарками. Що стосується віку птиці, то при виборі слід керуватися правилом: чим молодші качка, тим м'якше і соковитіше м'ясо. Оптимальними для приготування вважаються птиці віком від 2 місяців.

Добірні рецепти запеченої качки

Качка, запечена цілком, шматочками, фарширована - варіацій існує неймовірне безліч. Однак саме тушка цілком, приготована в духовці з начинкою, залишає простір для фантазії кулінара: качку готують з фруктами (найпопулярніший варіант - яблуко) і ягодами, капустою і картоплею, з крупами, бобами і навіть макаронами.

Розглянемо 7 покрокових рецептів запеченої качки в духовці, які припадуть до смаку навіть найзапеклішим гурманам.

Качка, запечена цілком з фруктами

Класичний рецепт запеченої качки, ідеальний для урочистого та звичайної вечері. В якості начинки ми будемо використовувати сливи і яблука, але підійдуть будь-які фрукти, в залежності від вашої фантазії. Фруктова насолода приємно оттенит насичений смак качатини.

Підготуємо качку, відокремивши шию і лапки, промиємо, обсушити і натерти з усіх боків сіллю і перцем. Миті фрукти разрежем на половинки і начинимо птицю. Частину, що залишилася начинку можна розкласти на деко навколо качки. Зашьyoм тушку нитками і покладемо в гусятницю.

Для утворення пари на нижній рівень духовки поставимо деко з гарячою водою і залишимо качку запікатися протягом 1,5-2 годин. Час від часу тушку варто проколювати ножем або виделкою і поливати вином, соком або жиром, що випливають з птиці. В кінці готування додати до качці чебрець і розмарин, видалити зайву вологу і дати утворитися хрусткій скоринці.

Щоб визначити готовність блюда, проткніть тушку гострим предметом: якщо шпажка або вилка легко входить в м'ясо і виділяється прозорий сік, значить, качка в духовці готова. Гарніром може служити картопляне пюре, крупи, овочі або ті ж сливи!

Качка, запечена шматочками

Не завжди є можливість приготувати цілу качку. В такому випадку ідеальним рішенням стане птах, запечена шматочками.

Акуратно промиту і висушену качку розрубуємо на маленькі частини, рясно змащуємо спеціями і залишаємо маринуватися в холодильнику протягом години або більше, в залежності від наявності у вас часу.

Замариновані шматочки викладаємо на покриту папером для випічки форму. До тушці на цьому етапі можна підкласти фрукти або овочі, щоб блюдо стало цікавіше. Змішуємо мед, воду і соєвий соус і отриманої заливкою покриваємо м'ясо. Загортаємо у фольгу і ставимо в попередньо нагріту духовку. Через півгодини зменшуємо газ до 180 градусів.

Готуємо качку в духовці 1-1,5 години, кожна духовка індивідуальна, і час може відрізнятися. За 15 хвилин до кінця обережно приберемо з шматочків фольгу, щоб качечка покрилася скоринкою. Подавайте вийшла птицю з рисом або свіжими овочами.

В рукаві з яблуками

В рукаві з яблуками

Потрошёную птицю моєму і сушимо серветками, намазуємо сіллю, червоним і чорним перцем. Для маринаду змішуємо оливкову олію, мед, соєвий соус, бальзамик, вичавлюємо сік з лимона або апельсина, видавлюємо часник. Заливаємо тушку і залишаємо маринуватися.

Промиваємо яблука, розрізаємо на шматочки і щільно набиваємо ними качку. Для надійності тушку можна зашити нитками. Розміщуємо нашу птицю в рукав і запікаємо при температурі 180-200 градусів. Час готування варіюється в залежності від розміру тушки і потужності печі. Качка готується приблизно 1,5-2 години.

У фінальній частині готування розрізаємо рукав (акуратно, щоб не обпектися) і залишаємо блюдо підрум'янитися на кілька хвилин. Качку подаємо порційними шматочками, з гарніром і улюбленими соусами.

У фользі з картоплею

У фользі з картоплею

Підготовлену тушку натираємо часником і спеціями. Приправи можна додати будь-які, ми пропонуємо використовувати сіль, паприку і коріандр.

Своїм та чистимо картоплю, розрізаємо на дольки і також обвалюють в суміші спецій, перемішуємо. Так як в процесі приготування з качки виділяється велика кількість жиру, додавати масло в картоплю не обов'язково. Просто періодично поливайте її жиром і соком, що виділяються з качки.

Розміщуємо в утятницу тушку і картопля. Запікаємо в духовці протягом 1,5 годин при температурі 200 градусів. Час від часу перевертаємо тушку зі спинки на грудку, поливаємо розтопленим жиром.

Готову страву можна подавати цілком або розрізати на порції. Відмінним гарніром стане квашена капуста.

Качка по-пекінськи

Качка по-пекінськи - головне блюдо китайської кухні, яке цінується за хрустку скоринку і соковите м'ясо. У традиційному варіанті такий птах смажиться над відкритим вогнем, проте, ми пропонуємо рецепт качки по-пекінськи в духовці. За смаковими якостями це блюдо нітрохи не поступиться оригіналу з китайських ресторанів.

Готувати качку починають за добу. Підготовлену тушку підвішуємо на гак або просто ставимо вертикально. В такому стані обдаємо її киплячою водою, поки шкірка не стане білою. Потім висушуємо птицю, натираємо хересом і залишаємо на кілька хвилин.

Обробляємо тушку сіллю і ставимо в холодильник на ніч в підвішеному або вертикальному стані. Випливає кров і рідина слід періодично видаляти. Через 12 годин дістаємо тушку, заливаємо медом всередині і зовні і знову прибираємо в холодильник ще на такий же час.

Після того як птах підсушити, можна приступати до власне готуванні. Розігріваємо духовку до 190 градусів і поміщаємо качку на решітку, із закріпленим знизу листом, наповненим холодною водою. Всю цю конструкцію слід укрити фольгою і помістити в піч на одну годину.

Робимо заливку з імбиру, чорного перцю, соєвого соусу і кунжутного масла. Виймаємо птицю з духовки, прибираємо фольгу і виливаємо рідину. Покриваємо качку соусом і повертаємо в розігріту до високої температури (260 градусів) духовку. Чекаємо 25 хвилин.

Витягуємо птицю і обмазуємо медом. Тримаємо в духовці 10 хвилин для утворення скоринки. Наше страва готова! Подаємо дрібними шматочками без кісток з овочами і рисом.

З гарбузом і апельсинами

З гарбузом і апельсинами

Обробляємо тушку, видаляємо волоски і пір'ячко, якщо є, миємо й сушимо. Апельсини і гарбуз розрізаємо на невеликі шматочки, поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю, перцем, додаємо трохи чебрецю.

Щільно начиняє качку овочами. Зшиваємо тушку або скріплюємо зубочистками, щоб начинка в процесі приготування залишалася на місці, пов'язуємо крила. Запікаємо на деку, покритому пергаментів приблизно 2 години. Періодично перевертаємо тушку.

Приблизно через 1,5 години після початку готування дістаємо качку, викладаємо навколо неї залишилися овочі і фрукти і повертаємо на місце до отримання рум'яної скоринки.

У пиві

Помиту і просушену тушку качки маринуємо в спеціях. На дно Гусятниці або дека викладаємо порізані дольками яблука. Ними ж фаршируємо качку. Розміщуємо птицю на яблука і заливаємо все світлим пивом, наскільки дозволяє обрана вами посуд. В ідеалі качка повинна повністю занурюватися в пиво.

Накриваємо нашу качку кришкою і запікаємо в духовці при температурі 200 градусів протягом 1-1,5 годин. Потім прибираємо кришку, перевертаємо качку і готуємо ще 20 хвилин.

Варто відзначити, що яблука, що знаходяться на дні форми для запікання, не вживають потім в їжу, а просто викидають. А з решти після готування сік можна використовувати як соус до страви.

Звичайні та незвичайні варіанти начинки для птиці

Традиційно качку начиняють яблуками, апельсинами, айвою , Гречкою, картоплею. Однак як альтернативу цим уже приївся начинкам можна використовувати наступні:

  • грибне асорті, сметана і селеру;
  • грецькі горіхи;
  • гречана крупа і тельбухи;
  • локшина і прянощі;
  • рис з курагою.

Настільки оригінальні кулінарні рішення надовго залишать приємні спогади про урочисту трапезу.

Поради з приготування ніжної і ароматною качки

Кілька секретів, які стануть в нагоді всім бажаючим навчитися готувати страви з качки.

  1. Не вибирайте занадто велику тушку: оптимальна вага - 2 кг.
  2. Видаліть попку качки, інакше вам загрожує неприємний запах страви.
  3. Соковиті фрукти і овочі надають м'ясу особливу насиченість.
  4. За 10-20 хвилин до кінця готування зніміть з птиці фольгу або рукав: так вийде хрустка рум'яна кірочка.
  5. У процесі запікання проколюйте качку шпажками або виделкою і поливайте випливають з неї соком.
  6. Чим більше тушка і чим менше температура в духовці, тим довше буде запікатися птах. Формула для розрахунку часу готування: 45 хвилин на 1 кг тушки + 15 хвилин на рум'янцю.
  7. Качка обов'язково повинна бути обпалена.
  8. Розморожену тушку необхідно розморозити. Рекомендується купувати охолоджену птицю.
  9. Використовуйте посуд із чавуну, скла або кераміки.
  10. Щоб качка була сирою, відваріть її протягом 20 хвилин.

висновок

Побалуйте себе і свою сім'ю найніжнішим і ароматним м'ясом качки. Багато хто уникає страв з качатини через стереотипу про жирності цього птаха, однак це далеко від істини. Якщо правильно вибирати тушку, звертаючи увагу на жирові прошарки, і використовувати низькокалорійні начинки начебто фруктів і овочів, то запечена качка порадує навіть прихильників здорового харчування.

Качка здобула собі славу і на святковому столі, і в повсякденному раціоні. Вона поєднується з величезним числом гарнірів і начинок і залишає свободу для кулінарної творчості.

Як вибрати качку для запікання?
Як вибрати качку для запікання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама