Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вареники з картоплею та грибами, цибулею і шкварками

  1. Вареники з картоплею і цибулею - покроковий класичний рецепт
  2. Вареники на заварний тесті зі шкварками
  3. Пісні вареники з картоплею і грибами
  4. Вам також буде цікаво почитати:

Здавалося б, ми всі виросли на ліплення вареників в затишній батьківській кухні, коли всю сім'ю скликали за загальний кухонний стіл, коли починалися задушевні бесіди або історії з життя. За столом могли зустрітися наші родичі і друзі, зазирнули на вогник або прийшли допомогти нам з алгеброю. Наші бабусі розповідали курйозні випадки з дитинства наших батьків, а ми реготали над тим, що і вони колись були такими ж дітьми, як і ми самі ...

Наші бабусі розповідали курйозні випадки з дитинства наших батьків, а ми реготали над тим, що і вони колись були такими ж дітьми, як і ми самі

Хороший був час - наше дитинство! Тоді вміли ліпити вареники все. І це блюдо російської та української кухні можна було зустріти частіше, ніж тепер.

У чому ж справа? Вареники - досить ситне блюдо, яке можна вжити в будь-який час року, в звичайні дні і в пост і при цьому як основне або, якщо дозволите, як гаряче. Їх просто заготовляти про запас - заморожуючи після ліплення, вони прості в приготуванні, вимагають дуже небагато інгредієнтів, але при нагоді, хороша господиня завжди знає, чим урізноманітнити їх!

Можливо вся справа в тому, що багатьом з сучасних господинь здається занадто довгим процес замішування тіста і \ або ліплення самих пельменів. Не варто лякатися цього, адже тільки з практикою ви дійсно зможете освоїти це мистецтво!

А в цій статті ми запропонуємо вам кілька простих рецептів приготування вареників з картоплею, та й не тільки з нею, а так же, розповімо кілька хитрощів, які зможуть бути вам корисні, щоб вареники вийшли не розвареними і смачними, як в дитинстві!

Вареники з картоплею і цибулею - покроковий класичний рецепт

Почнемо ми, мабуть з самого простого і швидкого з обраних нами рецептів - класичних вареників з картоплею. Почнемо ми, мабуть з самого простого і швидкого з обраних нами рецептів - класичних вареників з картоплею

Для цього нам будуть потрібні:
тісто:
- Вода 1 склянка;
- Сіль 1 чайна ложка;
- Борошно 2,5-3 склянки.

начинка:
- Картопля - 4 або 5 штук середнього розміру;
- Цибуля ріпчаста, 1 штука;
- Рослинна олія для пасерування цибулі;
- Сіль і спеції за смаком.

Крок 1. І так, ми починаємо. Для цього нам буде потрібно відварити картоплю. Краще і швидше він буде варитися, якщо ми розріжемо його на кілька частин. Адже нам не важливий зовнішній вигляд картоплин - ми готуємо картопляне пюре для начинки наших вареників.

Крок 2. Щоб не втрачати часу дарма, в паралель ставимо пасеровану, нарізану досить дрібно, цибулька. Часто перемішуємо його, ставимо на слабкий або середній вогонь. Необхідно дочекатися того моменту, коли наш цибулька набуде золотистого відтінку, після чого знімаємо його з вогню.

Крок 3. Коли картопля зварилася виливаємо з нього всю воду і не додаємо її, не додаємо ми і масла та \ або молока, а товчемо картоплю в максимально сухому вигляді. Деякі господині навіть рекомендують після того, як ви злили з картоплі воду - каструлю з картоплею поставити назад на ще гарячу конфорку, щоб вода максимально випарувалася. Це один із способів зберегти вареники не розвареними в подальшому.
Після того, як ви потовкли картоплю, потрібно додати до неї золотистий пасеровану цибулю і перемішати.

Крок 4. Тепер займемося приготуванням тесту. Починаємо з того, що виливаємо в миску склянку води і трохи подсаливаем. Перемішуємо до розчинення солі у воді і зсипали в миску трохи борошна. Ще одна хитрість: борошно в воду (а надалі і в тісто) потрібно додавати поступово, щоб краще контролювати процес замішування тіста і не прогледіти його кращу консистенцію.
Починаємо замішувати тісто. Спочатку цей процес буде відбуватися в мисці, куди ми вилили воду. Для замішування тіста в мисці не завжди зручно використовувати руки, але не поспішайте брати звичні вам металеві кухонні прилади! На багато краще замішані тісто, якщо використовувати дерев'яну ложку! Пошукайте її по засіках.

Крок 5. Після того, як грудочку тесту з'явився і його можливо отримати з миски - викладаємо його на добре присипаний борошном (краще не скупитися) стіл і продовжуємо місити тісто підставами долонь, трохи прізаворачівая його край до центру, а руками натискаючи у напрямку «від себе ».

Місити тісто з давніх-давен вважалося сакральним процесом і саме в цей час через долоні рук в їжу для всієї родини закладалися такі речі, які не скажеш словами. Близькі, куштуючи таку їжу, могли відчути з яким теплом і любов'ю готувалася їжа для всієї родини! Може бути і це нас так сплочала колись за загальним столом в наших маленьких і не дуже квартирах, в оточенні друзів і близьких? - І ми завжди відчували цю частинку тепла і що ми коханими!

Постарайтеся і тепер вкласти частинку добра в те тісто, яке ви замішує власноруч. Це, мабуть, найважливіший етап в приготуванні страви. Коли ви відчуєте, що тісто перестало липнути до столу і рукам і стало пружним «як мочка вашого вуха» - в цей момент можна вважати, що ваше тісто готове. Відкладіть його не на довго, щоб воно піднялося. Потрібно буде почекати хвилин 15-20.

Потрібно буде почекати хвилин 15-20

Крок 6. І знову беремо тісто в руки. Тепер ми повинні відокремити від нього невелику частину, приблизно одну третину або чверть. Решта ж шматок поки відкладемо і накриємо чистим кухонним рушником, щоб воно занадто сильно не висохло. Що ж робити довше з цим невеликим шматочком, які залишилися у нас в руках - думки домашніх кулінарів розходяться. Розповім я вам про обидва варіанти, а ви вже вибирайте, який із способів вам ближче по духу!

Перший спосіб такий: ми повинні спочатку розкачати нашу четвертинку по столу так, щоб поклавши тісто собі на руки, воно злегка обволікало наші долоні, так скажемо, проявляло їх основний рельєф, але не потрібно перестаратися з тонкістю тесту. Це може вплинути на здатність наших вареників пережити варіння.

Розкачуємо (як і всі інші маніпуляції, які ми робимо з тестом) ми на столі рясно присипаному борошном. Це важливо для того, щоб тісто не прилипало до столу і нам з ним було простіше працювати. Для зручності дій, руки і скалка теж повинні бути трошки в борошні.

Крок 7. Розкачане тісто лежить коржем у нас на столі, а в руки нам потрібно взяти що-небудь з круглим шийкою, наприклад стакан, кухоль або відкриту баночку. І можна братися вирізати або, якщо хочете, видавлювати з цієї коржі круглі пластинки - заготовки для наших варешек.Плюс цього методу в тому, що всі ваші вареники будуть однаково розміру. Мінус же в тому, що після того, як ви видавили все кругляшочкі - кожен раз у вас залишається ще невеликий шматочок тесту. Коли основна маса вареників буде зліплена - я підкажу, що можна зробити з залишками.

Крок 8. А поки, накладаємо в кожен отриманий «кругляш» приблизно по чайній ложечці начинки. Тут теж є свої тонкощі. Бувалі господині рекомендують перш ніж викласти начинку вареника - заготовку слід перевернути, так як нижня сторона тексту менш підсохла і її простіше і міцніше можна буде закріпити.

Бувалі господині рекомендують перш ніж викласти начинку вареника - заготовку слід перевернути, так як нижня сторона тексту менш підсохла і її простіше і міцніше можна буде закріпити

Крок 9. Приступаємо до медитативного процесу ліплення вареників. Напевно ця частина процесу більшості з вас знайома з дитинства. Тим же кому немає - трішечки поясню: вареники закріплюються в формі півмісяця, при ліпленні необхідно не тиснути на частину, де розташовується начинка, зі зовнішніх сторін, а при згині тесту - злегка витягати (але теж знати в цьому міру!) Краю «конвертика» . Начинки ж не потрібно багато. Кладіть відповідне кількість картоплі - тоді ваші вареники будуть виглядати гарніше.

Крок 10. Коли ліплення основної маси вареників закінчена - можна зібрати всі залишки тіста в окремий кому, злегка змушують його, щоб зрадити монолітність і виліпити з цього кома «ковбаску».

Тепер ми ріжемо цю «ковбаску» на рівномірні поперечні «шайбочки» і кожну з них розгортаємо до того ж самого стану, до якого розгортали і попередні четвертинки тесту. Після повторюємо загруз начинки і виліплювання. Це і є другий спосіб, який вибирають багато господинь, тому що він зручний тим, що він абсолютно безвідходний - все тісто йде в справу і не залишається обрізків.

Крок 11. Настав час варіння наших вареників. Ставимо каструльку з водою на вогонь, подсаливаем за смаком (до речі, перевірено, якщо підсолювати воду відразу, не чекаючи кип'ятіння - то закипить така вода значно швидше!), Чекаємо кипіння, після - опускаємо туди вареники, акуратно помішувати їх, поки вони не почнуть спливати.

Варяться вареники близько 10-15 хвилин на середньому вогні. Коли вареники трохи «здуються» і при кипінні вже не будуть домагатися спливти на поверхню - це перша ознака що процес варіння підійшов до кінця. Можна знімати з вогню і подавати на стіл!

Крок 12. Попередньо, вже в тарілці, можна посипати їх подрібненим перцем (чорним, червоним, білим - який вам до смаку, або відразу сумішшю перців), покласти зверху шматочок вершкового масла і посипати свіжою зеленню.

Подавати свіжими, гарячими і з любов'ю
Подавати свіжими, гарячими і з любов'ю!
А тепер давайте поговоримо про варіації цього не складного страви.

Вареники на заварний тесті зі шкварками

Це вже варіант з традиційної української кухні.

Складові:
- Пюре картопляне, 200гр .;
- Свинина (не жирний «бочок»), 200гр .;
- Молоко, 1 стакан;
- Ріпчаста червона цибуля, 1 цибулина;
- Вершкове масло, 100 гр .;
- Рослинна олія, пара столових ложок;
- Перець чорний подрібнений до смаку

Для тіста:
- Борошно 250 гр .;
- 1 стакан води;
- сіль 1 чайна ложка.

Крок 1. Начинка має свої особливості приготування, так як в цьому випадку, після того, як ми відварити картоплю і випарили з нього всю воду, починаючи його товкти, картоплю необхідно заправити склянкою гарячого молока, з розчиненими в ньому ста грамами вершкового масла.

Крок 2. Ще однією особливістю страви є свинячі шкварки. У той же час, коли ми ставимо готуватися картопля - наливаємо трохи соняшникової олії в сковороду і теж ставимо на вогонь, ріжемо свинину на невеликі шматочки, відокремлюємо шкіру - вона нам не знадобиться в страві - і викладаємо м'ясо на сковороду. За 5-10 хвилин до повного приготування свинини - висипаємо до неї ж половину мелконарезанного цибульки і доводимо його до стану золотистого.

Другу половину лука ми висипаємо в наше пюре.

Крок 3. Головна особливість приготування цієї страви, в першу чергу, полягає в тому, щоб замісити тісто, використовуючи тільки-тільки кипляче воду. Воду можна підсолити. Досить буде одного стакана. Доводимо до кипіння і заварюємо частина борошна в буквальному сенсі, в мисці.

Таке тісто добре переносить заморозку і не тріскається. Його можна заготовлювати про запас. Виліплює тісто таким чином, щоб воно набуло пружність, і після розкочування в нього вже будемо завантажувати раніше підготовлене пюре з луком.

Крок 4. Далі - все робиться вже звичним способом: замішане тісто розкочується, вирізаються «медальйони», на які зверху викладається пюре, заліплює, вареники висипаються в киплячу воду в каструльці і варяться до готовності.

Подавати на стіл вареники зі шкварками і чорним перцем.

Пісні вареники з картоплею і грибами

Пісні вареники з картоплею і грибами

Складові:
- Червоний ріпчаста цибуля, 1 штука;
- Гриби білі (або будь-які інші, на ваш смак), 200 гр.,
- Картопляне пюре - 300 гр.

Для тіста:
- Борошно, 200-250 гр .;
- 1 чайна ложка солі;
- 2 столової ложки рослинної олії;
- 1 стакан води.

Крок 1. Ставимо варити картоплю, пасеруємо цибульку, ріжемо гриби кубиками і закидаємо в майже готовий цибулю, продовжуємо смажити. Готові овочі висипаємо в пюре і перемішуємо.

Крок 2. Далі - робимо тісто.
У борошно висипаємо 1 чайну ложку солі і перемішуємо; туди ж виливаємо дві столові ложки рослинної олії, склянку води і починаємо замішувати наше тісто. Після, залишимо його на годину, щоб тісто піднялося.

Крок 3. Висипаємо борошно на стіл, ріжемо тісто на 4 шматочки, беремо один з них (наступні дії тривають однаково ще з трьома шматками тесту), розгортає тісто в корж, використовуємо склянку, щоб вирізати з тіста «кругляши» і в них вкладаємо нашу шалено апетитну начинку. Нам залишається тільки виліпити вареники.

Крок 4. Після: ставимо на вогонь воду, подсаливаем її, доводимо до кипіння, засипаємо вареники в каструлю, не забуваємо помішувати, поки вони не спливуть.

Крок 5. 10 хвилин варіння - і страва готова! У нас вийшли пісні і неймовірно смачні вареники з грибами. Зверху можна присипати їх свіжою зеленню. Подавати виключно свіжими і гарячими.

Як ви самі можете переконатися, вареники - це зовсім не складно, а так само, може бути вельми смачно і ситно.
Начинки їх можуть бути дуже різні: від класичних картоплі або капусти до шпинату або ягід. Можна використовувати досить великий спектр продуктів, які можна знайти на будь-якій кухні. Експериментуйте.
Бажаємо успіхів.

Вам також буде цікаво почитати:

(Відвідувачі 572 times, 1 visits today)

Сподобалася стаття - поділіться з друзями:

У чому ж справа?
Може бути і це нас так сплочала колись за загальним столом в наших маленьких і не дуже квартирах, в оточенні друзів і близьких?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама