Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вибір стабілізатора напруги для захисту побутової техніки

  1. Кілька важливих правил для вибору стабілізатора напруги

02.03.2018

Стабілізатор напруги - пристрій, що підключається між навантаженням і мережею і призначене для автоматичної підтримки встановленого значення вихідного напруги при будь-яких перегонах вхідного. Він необхідний при проживанні в заміському будинку, на дачі або в селі, де спостерігаються коливання в електромережі.

Для побутових потреб достатньо однофазного стабілізатора. Перед його покупкою користувачеві необхідно визначитися, що підлягає підключенню:

  • окремі побутові прилади;
  • все електрообладнання в будинку.

Найчастіше обирають перший варіант, оскільки вимоги до якості напруги живлення у побутової техніки різні - деяка практично не потребує стабілізованому напрузі (електроплити, кип'ятильники, лампи розжарювання), інша - навпаки, чутлива до якості живильної електроенергії (цифрова аудіо-відеообладнання, газове котли). Для підключення окремих побутових приладів підходять невеликі стабілізатори, що включаються в мережу через звичайну розетку 220В за допомогою вилки-шнура.

Для реалізації другого варіанту - комплексного захисту всього електрообладнання в будинку - підходять більш потужні стабілізатори. Вони підключаються до будинкової електромережі на вводі, після електричного лічильника, за допомогою болтових клем.

Кілька важливих правил для вибору стабілізатора напруги

Перше і найголовніше - правильний розрахунок потужності стабілізатора. Для цього спочатку необхідно визначитися з кількістю підключаються електроприладів, а потім підсумувати їх номінальні потужності. Рекомендується підбирати стабілізатор з потужністю, що перевищує використовується загалом значення на 20-30%!

Для правильного розрахунку навантаження слід скористатися спеціальною програмою «калькулятор» або звернутися до фахівця.

Крім того, при підборі стабілізатора враховуються такі аспекти:

  • наявність аварійного захисту від високої напруги, короткого замикання, перевантаження, перегріву;
  • швидкодія (чим швидше спрацьовує стабілізатор, тим менше ризик пошкодження підключеного обладнання);
  • діапазон стабилизируемого напруги (чим ширше діапазон - тим краще);
  • точність стабілізації (висока точність - запорука мінімальних відхилень вихідної напруги від встановлених значень);
  • форма вихідної напруги (коректне функціонування будь-яких споживачів забезпечує напругу ідеальної синусоїдальної форми);
  • ККД (від 96% і вище вважається хорошим показником);
  • розмір і вага пристрою.

Віддавайте перевагу стабілізаторів інверторного типу. Дані пристрої забезпечують повний захист навантаження від усіх можливих спотворень в мережі живлення і мають найбільш якісними характеристиками напруги на виході.

Детальніше на цю тему читайте нижче:

Купити надійні стабілізатори напруги для побутової техніки.

Інверторні стабілізатори напруги «Штиль» для побутової техніки:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама