Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Після вибуху: Будівельники розповіли, як будуть зміцнювати житловий будинок в Новорудний

фото: Сергій Пузирьов, Орська газета

П'ятиповерховий будинок в селищі Новорудний Новотроїцька відновлять до 1 березня. Такі терміни будівельникам позначив губернатор Оренбурзької області Юрій Берг. На об'єкті працюватимуть фахівці компанії «ЛістПромСтрой». RIA56 розповіли яким чином будуть вестися укріплювальні роботи потерпілого від вибуху будинку.

Перший етап укріплювальних робіт на будинку № 5 по вулиці Молодіжній селища Новорудний має на увазі збереження сходового маршу. Це буде зроблено шляхом домкратів і телескопічних стійок. Всього буде встановлено близько 500 стійок.

Другий етап - заміна лопнули і відійшли стінових панелей. Щоб виключити так званий ефект доміно, тобто «складання» 5-го під'їзду, прийнято рішення про посилення методом швеллерованій і Стяжи з двох сторін даного під'їзду.

Після виконання цих робіт рятувальники повинні зайти в постраждалі квартири 5-го під'їзду і п'яти прилеглих до нього квартир 6-го під'їзду для виносу меблів і розчищення приміщень.

Після виконання цих робіт рятувальники повинні зайти в постраждалі квартири 5-го під'їзду і п'яти прилеглих до нього квартир 6-го під'їзду для виносу меблів і розчищення приміщень

Коли весь будинок буде стабілізовано, будівельники приступлять до розбирання 5-го під'їзду шляхом демонтажу панелей, починаючи зверху. Одночасно будуть виготовлятися для заміни тришарові панелі по знайденим в архіві кресленнями даного будинку.

Після установки нових панелей і посилення плит перекриття будівельники приступлять до чистової обробки квартир і під'їздів.

Всього після вибуху з житлового будинку виїхали 40 осіб, серед них 11 дітей. Частина постраждалих оселилися у родичів, частина в гуртожитку, для деяких сімей знайшли тимчасове житло. За фактом, розселений під'їзд, в якому пролунав вибух, а також кілька квартир з сусіднього під'їзду.

Нагадаємо, що бавовна газу в п'ятиповерховому житловому будинку прогримів 2 грудня . За оперативною інформацією пошкоджені віконні прорізи на 3-му, 4-му, 5-му поверхах 5-го під'їзду. Люди евакуйовані. Міжповерхових обвалень немає. Сталися зрушення плит. Мешканець однієї з квартир серйозно постраждав. Медики діагностували у нього опіки 80% поверхні тіла.

За підсумками перевірки після вибуху газу в п'ятиповерховому будинку по вулиці Молодіжній селища Новорудний в регіональному СК порушили кримінальну справу за статтею «Умисне знищення майна шляхом підпалу». Слідчі припускають, що невстановлені особи, перебуваючи на 4 поверсі в житловому будинку, підпалили скопилася газо-повітряної суміші побутового газу. Через бавовни газу сталася пожежа, яка знищила майно мешканців квартир. Через бавовни газу повело плити перекриття в будинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть слово або словосполучення і натисніть Ctrl + Enter.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама