Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Соєвий соус - історія і рецепти

  1. Приготування соєвого соусу
  2. Натуральний і синтетичний соєвий соус
  3. Трохи про сою і соєвому соусі

Сьогодні в Росії дуже багато (і ми в тому числі) досить часто (або навіть постійно) використовують в харчуванні соєвий соус. Вивчаємо, що це таке і як його можна приготувати. Сьогодні в Росії дуже багато (і ми в тому числі) досить часто (або навіть постійно) використовують в харчуванні соєвий соус

Отже, соєвий соус - один з основних компонентів азіатської кухні, продукт ферментації (бродіння) соєвих бобів під впливом грибків роду аспергилл. Являє собою рідину дуже темного кольору з характерним різким запахом.

Є відомості про те, що за рахунок блокування вільних радикалів соєвий соус уповільнює старіння клітин людського організму. Поряд з антиокислювальні властивості, соєвий соус сприяє поліпшенню кровообігу.

Соя (Glycine max) - це однорічна трав'яниста рослина сімейства бобових, родичка знайомих з дитинства гороху і квасолі. Однак, на відміну від своїх побратимів, соя особливо вибаглива до якості грунтів і наявності вологи.

Приготування соєвого соусу

Загальна схема приготування соєвого соусу будинку така: соєві боби відварюються у воді або на пару до м'якого стану, після чого їх змішують з борошном, приготовленої з обсмажених ячмінних або пшеничних зерен. Отримана суміш піддається ферментації (триває від 40 днів до 2-3 років). У зв'язку з таким приготування соєвий соус - нормальний, натурально зварений - коштує дорого.

Від терміну ферментації залежить насиченість кольору соусу. Готовий соус має сильні антисептичними властивостями і, як правило, не потребує консерванти навіть для тривалого зберігання.

Є і більш прості варіанти, коли соус готовий відразу після приготування.

- Соєві боби100-120гр;
- Вершкове масло2ст.л .;
- Освітлений курячий бульон50мл;
- Борошно пшеничне - 1ст.л .;
- Морська сіль - за смаком.
Відварити сою. Процідити через друшляк, перекласти в залізну миску і потовкти. Додаємо інші інгредієнти, ретельно перемішуємо, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Ось і все, ви отримуєте соєвий соус, приготований вашими руками.

Вживання в їжу соєвого соусу, як і багатьох інших ферментованих соєвих продуктів, суттєво знижує ризик серцево-судинних, онкологічних та інших захворювань.

Східні народи використовують соєвий соус майже три тисячоліття, і рецепт його приготування до цього дня залишається незмінним.

Випарене соєві боби змішуються з просмаженими меленими зернами пшениці, заливаються водою і підсолювати. Потім отриману масу в спеціальних мішках вивішують або викладають на сонці. Таким чином соя піддається природному бродінню, або, висловлюючись сучасною мовою, ферментації. В такому стані соєве маса перебуває більше року. Стікаючу рідина збирають в спеціальні чани, фільтрують і розливають в пляшки. Так століттями готувався соєвий соус на Сході.

Натуральний і синтетичний соєвий соус

Сьогодні цей соус готують з соєвих бобів, змішаних з підсмаженою зерном (зазвичай, з пшеницею, рисом або ячменем), витриманих протягом декількох місяців. Коли процес витримки завершено, суміш проціджують і розливають по пляшках.

Синтетичні соєві соуси готують за якісь дні в порівнянні з місяцями, що йдуть на приготування натурального соєвого соусу. Проводять їх шляхом гидролитической реакції кукурудзяного сиропу, карамельного барвника, солі і води. У них не вистачає солоного аромату натурального соєвого соусу, і найчастіше у них металевий присмак.

Трохи про сою і соєвому соусі

Якщо європейці відкрили для себе сою і соус на початку XVIII століття, то в Китаї він був відомий ще 5000 років тому. Імператор Ta Teou, що означає "великий боб", оголосив сою одним з п'яти священних зерен разом з рисом, пшеницею, ячменем і просо. Якщо європейці відкрили для себе сою і соус на початку XVIII століття, то в Китаї він був відомий ще 5000 років тому

Містить безліч мінеральних елементів, вітамінів і амінокислот. За рахунок присутності похідних глутамінової кислоти має властивість яскраво підкреслювати смак страв.

З живильним точки зору соєві боби надають здоровий недорогий джерело білків - кілограм сої містить приблизно така ж кількість білка, як 2.5 кг м'яса.

У кулінарії використовують два основних типи соєвих соусів: світлий і темний. Темний соєвий соус витримують значно довше, ніж світлий, завдяки чому він набуває коричнево-чорний колір і стає густішим. Світлий соус помітно світліше, крім того він більш солоний. Його найчастіше використовують в кулінарії, так як сильний аромат і колір темного соусу можуть зіпсувати вигляд і смак страви (темний соус використовують в темних стравах, а також в ньому маринують м'ясо). В ідеалі будинку потрібні обидва соусу.

Густий соєвий соус, який використовують в ресторанах для додання темного кольору вареного рису, готують з патоки і соєвого екстракту. Kecap manis - солодкуватий, густий соєвий соус, який готують з пальмового цукру з додаванням анісу і часнику.

Соя - відмінне джерело мікроелементів: калію, магнію, фосфору, кальцію, заліза. Із сої у великій кількості можна почерпнути вітаміни Е і групи В, фолієву кислоту і біотин, які відповідають за фертильні функції організму, а також забезпечують красу шкіри, волосся і нігтів.

В Японії соєвий соус використовується в якості солі. До складу правильно приготовленого соусу входить і корисна для організму морська сіль. Взагалі, компоненти соєвого соусу мають багато корисних властивостей. Наприклад, молочно-кислі бактерії сприяють поліпшенню роботи шлунка, а також корисні при лікуванні алергії. Крім того, ці бактерії збільшують терміни зберігання будь-якого продукту, до складу якого вони входять.

Соєві продукти і медичні збори не мають протипоказань. Відмовитися від вживання сої слід лише у вкрай рідкісних випадках індивідуальної непереносимості.

Кажуть, що найкращі соєві соуси імпортують з Китаю (наприклад, Pearl River Bridge) або Гонг Конгу. Kikkoman - японська марка, ми використовуємо саме його, в скляних невеликих пляшечках - натурально зварений соєвий соус, дуже темний, в складі - вода, сіль, соя, пшениця. Якщо хто знає "компромат" на марки соєвих соусів, чому вони корисні чи шкідливі, який виробник робить точно хороший соус - пишіть!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама