Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дитяча для дитини від 1 року до 3 років: 35 фото-ідей і гід по дизайну

  1. Кольорова гама
  2. Оздоблення
  3. меблі
  4. освітлення
  5. декор
  6. Ігрова зона
  7. І ще трохи про безпеку простору

Дитина від року до трьох років починає стрімко пізнавати світ і самого себе. Більш того, саме в цьому віці він отримує досвід, який закладається в основу його особистості. Тому його перша кімната повинна бути затишною, безпечної і функціональною. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як продумати дизайн дитячої для дитини до 3 років, вибрати меблі, зробити ремонт, підібрати декор і облаштувати ігрову зону.

У цьому матеріалі ми розповімо про те, як продумати дизайн дитячої для дитини до 3 років, вибрати меблі, зробити ремонт, підібрати декор і облаштувати ігрову зону

Кольорова гама

Вплив кольору на настрій і активність дитини дуже велике, це потрібно враховувати і правильно використовувати. Основу інтер'єру дитячої малюка від 1 до 3 років (особливо стіни) слід оформити світлими натуральними відтінками: молочно-білим, бежевим, ванільним, світло-сірим, сіро-зеленим.

Основу інтер'єру дитячої малюка від 1 до 3 років (особливо стіни) слід оформити світлими натуральними відтінками: молочно-білим, бежевим, ванільним, світло-сірим, сіро-зеленим

Приклад дизайну загальної дитячої кімнати для хлопчика і дівчинки у віці до 3 років

Спокійний фон дасть багато переваг: дозволить легко оновлювати інтер'єр в міру дорослішання дитини, візуально збільшить (або хоча б не зменшить) простір, а головне - не буде діяти на дитину збудливо або гнітюче. Інші кольори в кімнаті одно-, дво- і трирічки теж можна і потрібно використовувати, але робити це з оглядкою на темперамент дитини.

Умовно всі кольори можна розділити на три групи:


  • Заспокійлива: блакитний, зелений, рожевий, бірюзовий, бузковий, коричневий. Ці кольори можна використовувати у великій кількості як в оформленні спальної, так і ігрової зони. Також, використання цих квітів рекомендовано для оформлення кімнат гіперактивних дітей.

Дизайн кімнати хлопчика 2 років в бежево-блакитних тонах

  • Збуджуючі або підбадьорливі: червоний, оранжевий, жовтий. Такі активні фарби будуть хороші лише у вигляді акцентів, в оформленні ігрового або спортивного куточка .
  • З обережністю слід використовувати такі кольори: синій, фіолетовий, чорний. У малій кількості вони можуть заспокоювати і врівноважувати психіку, а у великому - пригнічувати.

Нижче представлений приклад дизайну дитячої кімнати двох дівчаток у віці 1,5-річної Аріни і 5-річної Поліни, де яскраво-червоний присутній лише у вигляді декору і тільки в ігровій зоні. До того ж, основний колір - сіро-зелений - здорово його врівноважує.

Оздоблення

Оздоблення в дитячій кімнаті малюка повинна бути волого-і повітропроникною, гіпоалергенної, легкої в догляді, нетоксичного, яка не накопичує статичну електрику.

Роблячи ремонт дитячої з нуля, обов'язково обробіть поверхні антисептиками і переконайтеся, що вікна не запотівають.

У наступному фото-слайдер ви можете розгледіти інтер'єр дитячої кімнати дівчинки 1,5 років, в якій стеля оброблений вагонкою, стіни облицьовані рідкими шпалерами і також білою вагонкою.

меблі

Ідеальна дитяча меблі для дитини від 1 року до 3 років - дерев'яна, міцна, безпечна, розрахована на зростання дитини і без надмірностей, які ускладнюють прибирання.

Добре, якщо вона буде підібрана на виріст, по крайней мере, до 7-8 років. Більш доступна альтернатива дереву - МДФ або ДСП класу емісії формальдегіду E1.

  • Ліжко. Приблизно до 3 років малюки можуть з комфортом спати в своїх дитячих ліжечках. Проте, приблизно з 2 років багато дітей цілком готові до переїзду в односпальне ліжко. Який же вона повинна бути? Найважливіші умови: каркас ліжка повинен бути низьким, мати бортики і основу для матраца з пружних рейок. Добре, якщо ліжко буде мати оббите узголів'я. А якщо ви хочете купити ліжко на виріст, то радимо придивитися до моделей з розсувним каркасом. Матрац дитини до 3 років повинен бути жорстким (з кокосової койри або якісного пінополіуретану) і мати товщину не менше 6 см. Дизайн першої ліжка малюка може бути дуже дитячим і навіть іграшковим - дитині буде легше звикнути спати на новому місці. Правда, будьте готові змінити ліжко-іграшку вже через пару-трійку років. Хочете купити ліжко надовго? Вибирайте ліжка традиційного дизайну.

Розсувна ліжко з бортиками Сундвік від Ікеа

  • Шафа. Дитячі меблі для зберігання речей повинна відповідати зросту дитини, щоб він якомога швидше навчився одягатися самостійно. Висувні ящики і дверці повинні мати стопори для плавного, безшумного і безпечного відкривання-закривання, при цьому ящики не повинні витягувати повністю. Добре, якщо дитячий шафа, комод і / або стелаж має невелику глибину - всього 38-45 см, тоді ви зможете складати речі не стопками, а прямокутниками в ряд, що набагато зручніше і легше для дитини. Також майте на увазі, що всю велику меблі потрібно кріпити до стіни, щоб виключити ймовірність перекидання.

Модульні меблі, наприклад, серії СТУВА від Ікеа, може «нарощуватися» у міру зростання дитини

  • Стіл та стілець. Рекомендовані розміри: при зростанні менше 90 см висота стільниці столу повинна складати 40 см, висота сидіння стільця - 20 см; при зростанні дитини більше 90 см слід купити стіл висотою 43-45 см і стільчик з висотою сидіння 23-25 ​​см. Розмістити стіл і стільчик для занять потрібно біля вікна.

Розмістити стіл і стільчик для занять потрібно біля вікна

  • Крім основного набору меблів дуже бажано оснастити дитячу дитини від року до 3 років спальним місцем для «нічних чергувань» батьків і читання казок перед сном. Наприклад, це може бути диванчик або кушетка , Який днем ​​буде грати роль місця для ігор, а в майбутньому на ньому зможуть ночувати друзі малюка.

Наприклад, це може бути   диванчик або кушетка   , Який днем ​​буде грати роль місця для ігор, а в майбутньому на ньому зможуть ночувати друзі малюка

освітлення

Світло в кімнаті дитини повинен бути не дуже яскравим, але і не тьмяним, в загальному нормальним. А ще він повинен бути рівномірним, тобто, крім центральної люстри, потрібно встановити точкові світильники по периметру стелі або хоча б повісити на стіни бра (Бажано вбудувати, щоб не було проводу), поставити торшер або настільну лампу. І, звичайно, в дитячій дитини 1, 2 або 3 років обов'язково повинен бути симпатичний нічник.

І, звичайно, в дитячій дитини 1, 2 або 3 років обов'язково повинен бути симпатичний нічник

Нічник Міффі в спальні дівчинки

Що стосується матеріалів і дизайну, то радимо віддати перевагу світильників з абажурами / плафонами / розсіювачами з тканини, паперу, плетеного рослинного матеріалу або з поліпропілену. Варіанти з пластика або скла для дитячої не підійдуть.

декор

Килим. Килим в дитячій кімнаті потрібен для ігор, пом'якшення падінь, захисту від ковзання, захисту підлоги від пошкоджень, збереження ніг малюка в теплі і, звичайно, для затишку. Найбільш легкий у догляді і безпечний варіант килима для дитячої - нейлоновий з висотою ворсу від 5 до 15 мм або бавовняний / тканий. Від вовняного покриття краще відмовитися, так як часто воно може викликати алергію. Чи не підійдуть і циновки, сплетені з рослинних волокон, так як вони бояться вологого чищення. Найгіршим вибором стане дешевий килимок з акрилу або дешевого поліпропілену.

Штори. Штори в дитячій кімнаті повинні легко стиратися, легко вішатися і бажано затінювати приміщення для комфортного денного сну.

Штори в дитячій кімнаті   повинні легко стиратися, легко вішатися і бажано затінювати приміщення для комфортного денного сну

- Приклад оформлення вікна в дитячій кімнаті хлопчика у віці до 3 років

Люстерко. Повинна бути виконана з безпечного пластика або хоча б із загартованого скла, яке розбився, розсипається на дрібні округлі шматочки.

Ігрова зона

Ось невеликий список ідей для облаштування ігрової зони в дитячій спальні дитини від року:

  • Куточок для малювання - це може бути мольберт, фанера, закріплена на стіні і пофарбована грифельній фарбою, торець двох'ярусної ліжка або шафи, обклеєний крейдяними шпалерами.

Куточок для малювання - це може бути мольберт, фанера, закріплена на стіні і пофарбована грифельній фарбою, торець двох'ярусної ліжка або шафи, обклеєний крейдяними шпалерами

  • Читальний куточок - поки малюк не вміє читати, читальний куточок повинен бути розрахований на батьків. Він може являти собою крісло, поличку для книг і світильник.

Він може являти собою крісло, поличку для книг і світильник

  • Будиночок, замок лицаря або принцеси, палатка або вігвам - іграшкове житло можна купити в магазині, але набагато цікавіше зробити його своїми руками.
  • Ліжечко для ляльок.
  • Чайний столик для друзів і іграшок.
  • Міні-гірка (з матами).
  • Домашній театр - з подіумом або без, головне, щоб сцена мала гарний завісу.
  • Іграшковий автомобіль.
  • Коник качалка.

Приклад облаштування ігрової зони в кімнаті дівчинки до 3 років

І ще трохи про безпеку простору

  • Двері в дитячій спальні повинні бути легкими, щоб господар міг сам відкривати і закривати їх. Крім того, двері повинні мати стопор (підлоговий / надверний), який не дозволить їй зачинитися і прищемити пальці дитини.
  • Вікна обов'язково потрібно оснастити спеціальним замком, який не дозволить дитині відкрити стулку самостійно.
  • Розетки необхідно оснастити заглушками.
  • Радіатор бажано закрити екраном, це буде корисно як для краси інтер'єру, так і для безпеки цікавого мешканця.
  • У кімнаті дитини від 1 року до 3 років не повинно бути проводів - їх потрібно заховати в плінтуси, короба або в стіни. Подбайте і про те, щоб шнури будь-якої техніки були недоступні для малюка.

(Оцініть матеріал! Вже проголосувало: 11 середня оцінка: 4,64 з 5)
(Оцініть матеріал Завантаження ... Підтримайте проект - поділіться матеріалом зі своїми друзями в соціальних мережах:

Читайте також:

Який же вона повинна бути?
Хочете купити ліжко надовго?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама