Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що ненавидять радіослухачі і радіоведучі

  1. Я слухач, я завжди правий
  2. Я художник - я так бачу
  3. Будьте дуже уважні і педантичні
  4. Потрібно більше повідомлень! Не зупиняйтесь!
  5. У будь-якій ситуації просите поставити пісню і передати привіт
Днями ми почали занурення в « екосистему звуку »І розібрали основні моменти, які дозволяють познайомитися з цією темою на практиці.Радіо - частина цієї екосистеми, все ще дуже популярний і поширений канал доставки аудіоконтенту.Навколо нього склалося дуже багато міфів , А суперечки про кінець епохи радіо не вщухають .

Кожен день на радіостанції приходять сотні SMS-повідомлень від слухачів. Далеко не всі вони стосуються теми ефіру, голосування або «привітів Маші з кабінету навпроти».
Чимала частина послань складається з обговорення того, що відбувається в ефірі їхньої улюбленої (або навпаки, ненависної) радіостанції. Якщо додати до цього те, що люди пишуть в соц. мережах, можна легко зрозуміти, що дійсно дратує аудиторію.
Справедливості заради, провідні на радіостанціях так само схильні до подразнення, як і слухачі - спробуємо розібратися у взаємних претензіях і зрозуміти, як виглядає ефір по різні боки барикад.
Кожен день на радіостанції приходять сотні SMS-повідомлень від слухачів
фото Isengardt / CC BY-SA 2.0

Я слухач, я завжди правий


Почнемо, звичайно, з тих, заради кого «ось це все» - з аудиторії. Слухач визначає виручку радіостанції і хоче, щоб зміст ефіру відповідало його очікуванням.
Тому на першому місці у радіослухачів, як правило, одна і та ж претензія:
«Чому б вам не поставити й іншу музику?»
Ці питання діджеї отримують кожен день, без перебільшення. До речі, раніше ми вже торкалися цієї теми і розповідали, як формують плейлист на радіостанціях .

На жаль, в даній ситуації діджей або радіоведучий - в деякому роді заручник формату і не може просто взяти і поміняти композиції в списку. На жаль, діджей не всемогутній - йому навряд чи дадуть можливість поставити, наприклад, Gus Gus там, де співає Армстронг або Сінатра, навіть якщо цей колектив подобається йому самому і іноді виходить в нічному ефірі.

Інший варіант висловлення невдоволення з цього приводу - SMS-повідомлення про те, що музика «яка була п'ять років тому, така і залишилася» (особливо у вихідні, коли на радіо дійсно виходить найчастіше стандартний плейлист). На жаль, претензії в такому форматі мало на що можуть вплинути. А ось більш конструктивні зауваження на кшталт «Ви ставите в ефір музику колективів A, B і C, але зараз в цьому жанрі грають ще D і F, хотілося б почути і про них побільше» цілком можуть вплинути на «радійний розклад».
«Чому ви не віщаєте в ...»
Другий за популярністю питання, який так чи інакше задають з різним ступенем ввічливості. Тут варто зробити застереження, що у більшості радіостанцій є сайт із зазначеними на ньому містами мовлення, але з різних причин станція може покинути те чи інше місто.

Здавалося б, в часи інтернету слухати можна і онлайн, але аудиторія дуже трепетно ​​ставиться до догляду радіостанції з місцевого FM-діапазону. На жаль, відповідати на ці питання в ефірі ведучий, як правило, не має повноважень: в його завдання не входить обговорення окупності, тендерів, франшизи і нюансів ретрансляції. Але він може передати інформацію менеджерам (а ось вплинути на їх рішення - навряд чи).
«Що цей провідний у вас робить?»
Часто слухачам абсолютно нестерпний конкретний ведучий. З різних причин: не подобається голос або, наприклад, акцент. Як правило, найбільш гостро реагують на людей, які виділяються із загальної маси інших радіоведучих. З іншого боку, у них зазвичай є і гігантська армія шанувальників, яка врівноважує потік негативу.
Тому якщо вам категорично не подобається хтось з «голосів радіостанції», ви, швидше за все, не самотні. Але якщо в іншої частини слухачів провідний користується шаленим успіхом, ви навряд чи зможете вплинути на ефір - доведеться переключитися на іншу станцію.
маленькі курйози

Крім цих, найчастіших причин ненависті слухачів, зустрічаються і досить незвичайні. Нерідко, наприклад, жіноча половина аудиторії закохується в діджея, і іноді це може перерости в справжню драму з погрозами суїциду, сльозами і знову ж вимогою звільнити серцеїда.
Ще слухачам не подобається реклама, нове оформлення ефіру, годинна відбиття, тема програми, назва, тільки що подзвонив чоловік, прізвище діджея і безліч інших дрібниць. На радіо все це бачать, читають, і якщо щось можна зробити - обов'язково роблять. Але не менш часто ведучий просто виявляється єдиним «контактною особою», через що йому доводиться віддуватися за рішення, на які він не може вплинути і які не в силах змінити.


Я художник - я так бачу


Радіоведучі - теж люди і точно так же дратуються з найрізноманітніших приводів (в тому числі і на авторів повідомлень, які слухачі надсилають під час ефіру на портали, в месенджери і соцмережі). Більш того, те, що ваш «меседж» не потрапив в ефір, не означає, що він не був уважно прочитаний.
Тому нижче - список шкідливих порад: що потрібно робити, щоб ефективно вивести радіоведучого з себе.

Будьте дуже уважні і педантичні


Ведучий сказав, що за прогнозом мінлива хмарність, а у вас за вікном ясне небо, неправильно поставив наголос або помилився в якомусь незначному факті? Треба це терміново виправити і вказати на непрофесіоналізм.
Дійсно, радіоведучі повинні володіти грамотною мовою і не повинні помилятися в фактах. Але ідеальних ефірів не буває - іноді трапляються поломки обладнання, спізнюється запрошений гість, раптово доводиться підміняти колег - все це впливає на їх треновані, але, на жаль, не залізні нерви.
Більш того, зараз крім «радійних» роботи ведучому часто треба виконувати і інші завдання: наприклад, новинарів повинен викласти на сайт розгорнуту новина, тільки що озвучену в ефірі, і кросспостнуть її в твіттер з небанальною заголовком.
Все це відбувається нон-стоп в швидкому темпі - іноді трапляється і опечатані. Так, провідних дуже засмучує, якщо якісь з їх дій або слів виявляються піддані різкій критиці, але якщо, наприклад, в ефірі була допущена серйозна фактична помилка, і ви ввічливо, але наполегливо на неї вказали - ваше повідомлення озвучать зі словами подяки.

Потрібно більше повідомлень! Не зупиняйтесь!


Автори повідомлень, що потрапляють в категорію «постійних слухачів», далеко не завжди викликають розчулення у радіоведучих. Більш того, провідні часом щиро побоюються тих, хто готовий майже весь день і кожну годину писати повідомлення і коментувати ефір, нехай навіть і без різкої критики.
У такі моменти у діджея / ведучого з'являються дивні думки: невже ці люди нічим більше не зайняті? Навіщо вони підписують повідомлення такими дивними іменами? Хто такий Джафар Яговіч, «таксист з Москви» і «просто дівчина з Тули», чому вони стежать за мною? Невже мене слухають всього п'ять чоловік? Загалом, якщо ви хочете забезпечити ведучому параноїдальний настрій - пишіть частіше.

У будь-якій ситуації просите поставити пісню і передати привіт


На жаль, багато слухачів занадто звикли до радіоформат, який був популярний в «нульових» - і на радіостанції досі приходять повідомлення для блоку «пісні за заявками». Зараз (та й тоді) формати радіостанцій передбачали не тільки музику, але і аналітику, новини, обговорення з експертами (навіть в тому випадку, якщо радіо позиціонується не тільки як розмовне і випускає в ефір музичні блоки).
Тому провідних дуже засмучує, коли в розпалі серйозного діалогу в ефір дзвонить слухач і просить передати привіт Олені, він її дуже любить і хоче поставити для неї пісню «деспасіто». Зазвичай на радіостанціях є окремий час для програм за заявками з вітаннями - якщо, знову ж таки, формат станції передбачає наявність таких програм. В інший час ведучий не зможе поставити в ефір «вашу» композицію, якою б класною вона не була - навіть якщо вона подобається самому діджею.
А ще радіоведучого дратують неактивні слухачі, короткі SMS-ки, дуже довгі SMS-ки, коли слухачеві подобається пісня, яка не подобається ведучому, коли активність на SMS-порталі тільки під час розіграшу призів, коли слухачі незадоволені тим, що нічого не виграли і вважають, що «все куплено», коли слухачі приходять на екскурсію і просять автограф, коли слухачі приходять на екскурсію і не просять автограф, коли включають камери, щоб вести онлайн-трансляцію і багато іншого.
Але зате коли його хвалять, це завжди подобається. І ще коли бажають доброго ранку і на добраніч.
Додаткові матеріали по темі

«Що цей провідний у вас робить?
У такі моменти у діджея / ведучого з'являються дивні думки: невже ці люди нічим більше не зайняті?
Навіщо вони підписують повідомлення такими дивними іменами?
Хто такий Джафар Яговіч, «таксист з Москви» і «просто дівчина з Тули», чому вони стежать за мною?
Невже мене слухають всього п'ять чоловік?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама