Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як облаштувати денаж на дачній ділянці використовуючи найпростіший спосіб

  1. Особливості дренажної системи
  2. Найпростіший варіант відкритого дренажу
  3. Простий глибинний дренаж

Вода є одним з головних джерел життєдіяльності будь-яких живих організмів. На жаль, без неї все, що є живе на нашій планеті, загине. Але і її надлишок може позначитися негативно на навколишнє середовище. Припустимо, якщо ваш земельну ділянку на дачі регулярно буде піддаватися затопленню, то, на жаль, на ньому ви не зможете нічого виростити. Крім усього іншого, надлишки води можуть принести шкоду вашим будівлям. Звідси випливає лише один висновок - спробувати створити на своїй присадибній ділянці систему дренажу. У даній статті ми розповімо вам про один з таких способів. Дійсно з цієї статті ви зможете дізнатися про те, як облаштувати дренаж на ділянці.

Дійсно з цієї статті ви зможете дізнатися про те, як облаштувати дренаж на ділянці

Особливості дренажної системи

Для того, щоб облаштувати дренаж на дачній ділянці, вам варто вибрати найпростіший спосіб його облаштування. Але перш ніж облаштовувати подібну систему, варто сказати про особливості подібної системи. Найчастіше на дачній ділянці можна виявити таку ситуацію - під час танення сніг, або проходження сильних і рясних злив присадибні ділянки починають затоплюватись водою. Для того, щоб уникнути такої неприємності, необхідно виготовити хорошу дренажну систему, яка буде забезпечувати відведення зайвої води за кордону вашої ділянки. В основному, багато фахівців радять виготовляти дренаж, в тому випадку, якщо ваша ділянка землі, або дача буде відповідати наступним вимогам:

  • Грунт на ділянці дуже глиниста з присутністю суглинку. Такий вид землі не може вбирати в свою структуру воду.
  • Ваша дача знаходиться в низинній місцевості, або біля схилу пагорба.
  • У тому місці, де знаходиться ваш земельну ділянку, дуже часто трапляються рясні зливи.
  • У тому випадку, якщо грунтові води розташовуються поблизу 2,5-3 метрів від поверхні грунту.

Дренажні системи, в свою чергу, бувають як глубіністимі, так і поверхневими. Останні призначені для відведення води, що походять від різних опадів. Виготовити дану систему досить просто. У свою чергу, ця робота не вимагає великих фінансових витрат.

А дуже складні і дорогі системи дренажу будуть необхідні для можливості відведення грунтових вод, які дуже близько залягають до поверхні грунту.

Описані варіанти дренажної системи працюють однаково. По всій площі земельної ділянки розташовані лотки і труби. Ґрунтова або дощова вода, потрапляючи в них, починає стікати до самого нижнього місця ділянки. Там може знаходитися будь-яка ємність, або зроблений висновок системи дренажу в канаву або водоймище. При поверхневій системі дренажу в точці скупчення води, як правило, розташовуються спеціальні лотки. Для того, щоб вони не засмічувалися, встановлюються піскоуловлювачі і решітки. Даний тип дренажу буде дешевшим, оскільки він не буде вимагати від вас величезних грошових витрат на проведення різних земляних робіт.

Досить дорогим варіантом вважається глибинна система дренажу. В даному випадку, дерен або труби потрібно монтувати в грунт на потрібну глибинно. Це залежить в основному від того, де залягають підземні води. Крім цього, при установці глибинного дренажу, необхідно передбачити монтаж оглядових колодязів. Вони допоможуть регулярно очищати систему від всіляких засмічень, а також здійснювати контроль її роботи. Оскільки для присадибної ділянки буде досить дорого займатися установкою даного виду дренажу, більшість дачників намагаються вийти з положення, вдаючись до різних хитрощів.

Існує безліч варіантів, як можна виготовити працюючий дренаж, і постаратися витратити на це мінімальну кількість грошей. Саме про таких методах ми поговоримо в наступному розділі нашої статті.

Найпростіший варіант відкритого дренажу

Для того, щоб знати про те, як облаштувати дренаж на ділянці, вам потрібно вивчити нашу публікацію. Всі дачники хочуть економити свої кошти. Тому дренажна система може бути облаштована при використанні самого простого способу.

Більш простим і дешевим способом виготовлення дренажної системи на своїй дачі є обнесення всієї площі ділянки по його периметру. Даний спосіб найкраще підійде для рівної ділянки. Але рів, або канава по периметру вас не зможе врятувати, якщо на ділянці є будь-які западини, або він дуже великий. Для цього потрібно просто виготовити відкриту систему дренажу наступним чином:

  • По-перше, слід провести ретельний огляд своєї земельної ділянки і постаратися зрозуміти, де саме вода постійно накопичується.
  • По-друге, потрібно визначити місцезнаходження природних западин. У цих районах вириваються невеликі за глибиною траншеї. Потрібно всього на півметра заглибитися в грунт;

Схили траншеї виготовляються пологими, для того щоб вони не змогли з часом обсипатися. Якщо ж грунт на вашій ділянці глинистий, то виготовити схил можна більш глибоким. Але в даному випадку, його теж необхідно зміцнити. Для виконання даної роботи ви можете скористатися будь-якими підручними матеріалами, які не бояться води. У більшості випадків, для можливості зміцнення використовується шифер.

Сама траншея повинна бути нахилена в бік до висновку стоків з земельної ділянки. Даний ухил повинен становити 3-4 градуси на кожен метр. Тоді вся вода, яка потрапляє в канаву, буде безпосередньо стікатися вниз, і не накопичуватися. Для того, щоб дно траншеї не могло розмити водою, її теж потрібно зміцнювати. Для цього необхідно провести укладання каменів або битої цегли. Для зміцнення стінок траншеї також можна застосувати товсту плівку з поліетилену.

Дана мережа таких канав на вашій земельній ділянці зможе забезпечити швидке виведення води від всіляких опадів. Слід зазначити, що на дану роботу вам не доведеться витрачати багато коштів.

Зверніть увагу на цю статтю сайту: Туалет для дачі своїми руками, покрокова інструкція

Зверніть увагу на цю статтю сайту:   Туалет для дачі своїми руками, покрокова інструкція

Простий глибинний дренаж

Якщо ви не бажаєте на своїй ділянці бачити велику кількість канав і траншей, або вам необхідно провести відведення підземних вод, близько розташованих до поверхні грунту, то найкраще провести виготовлення глибинного дренажу. Варто зазначити, що ця система обов'язково повинна виготовлятися із застосуванням професійних труб. Вся вода, через спеціально передбачені отвори в дерен, повинна спрямовуватися усередину системи, а далі стікати в відведене місце. Але застосування таких пластикових труб для системи дренажу обійдеться вам в копієчку. Крім усього іншого, дана система повинна бути обладнана оглядовими кільцями. Виходячи з цього, для виготовлення глибинної системи дренажу за місце труб цілком можливо скористатися наступними матеріалами:

Фашини - зв'язка хмизу і різних гілок. Даний матеріал необхідно пов'язати в невеликі пучки по діаметру до 35 см, а завдовжки - до 50см.

Камінь. В даному випадку можна використовувати звичайні камені, або невеликі шматочки битої цегли.

Процес виготовлення схожою системи дренажу дуже простий.

  • По-перше потрібно визначити ділянки, де скупчується вода після проходження опадів.
  • По-друге, вириваються траншеї по глибині від 55 до 150 метрів.

При облаштуванні такого глибинного дренажу таку дію буде установка труб на подушку з щебеню. У нашому варіанті ми буде робити укладання фашини на шар каменів. Якщо ж ви будете використовувати другий варіант, то більші осколки цегли кладуться на дно, а маленькі - уздовж всіх стін траншеї.

Потім, потрібно передбачити захист фашини, або кам'яної шар від заливання води. Для цього необхідно використовувати геотекстиль. Але даний матеріал не дешевий. Виходячи з цього, дачники використовують різні підручні засоби.

Цілком можливо викласти канаву дерном, або мохом. Далі, проводитися засипка грунтом. За місце фашин або каменів, в канаву можна укласти звичайні пластикові пляшки. Дану тару слід укласти рядами і засипати землею. Оскільки пластик довго не буде піддаватися розкладанню, то тара створюватиме порожнечі. Результатом цього, вода буде вільно виводитися за межі ділянки.

Після того, як ви справите засипку траншеї грунтом, дренажна система буде прихована від очей. Основним плюсом даного методу є - невеликі фінансові витрати.

Основним плюсом даного методу є - невеликі фінансові витрати

висновок

Тепер ви знаєте все для того, щоб на своїй дачній ділянці облаштувати дренаж на дачній ділянці своїми руками. Пам'ятайте про те, що система дренажу на своїй присадибній ділянці є головною складовою. Особливо вона потрібна в тих місцях, де дуже часто відбувається підтоплення в період повені, або випадання рясних опадів. Виготовити дану систему самостійно не важко. І ми думаємо те, що все у вас вийде.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама