Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно і навіщо потрібно організувати відведення дощових і талих вод на ділянці

  1. Які функції виконує дренажна система?
  2. Відведення води з ділянки
  3. Елементи водовідвідної системи

Дощові і талі води несуть загрозу для споруд і самої території. Надлишок вологи веде до руйнування фундаменту будівлі і доріжок, а ущільнення грунту, в свою чергу, призводить до загибелі насаджень. Дану проблему покликані вирішити системи глибинного дренажу і поверхневого водовідведення. Це необхідні складові водовідвідної системи, яка потрібна на кожній дільниці.


Які функції виконує дренажна система?

Рослини і насадження

В результаті накопичення дощових і талих вод відбувається ущільнення грунту. Що, в свою чергу, закриває надходження кисню і поживних речовин до коренів рослин. Іноді коренева система починає загнивати, і в підсумку рослина гине. Вимивається родючий шар грунту. В результаті замулювання утворюється цвіль і розмножується мох.

Будинки та споруди

Йде підтоплення фундаменту, що може в довгостроковій перспективі призвести навіть до його руйнування, поява цвілі і грибка.

Дороги і доріжки

Розтріскується покриття. Руйнування поверхні. Обледеніння і утворенню калюж. Потрібно пам'ятати і про те, що хімічні речовини, які використовують взимку для боротьби з льодом на дорогах, дуже шкідливі для насаджень. І необхідно, щоб вони віддалялися з ділянки разом зі стоками.


Відведення води з ділянки

Поверхневий водовідвід - це система для відводу опадів в каналізацію. Вона включає в себе поверхневу і покрівельну системи, сприяє швидкому збору і відводу води. Така конструкція захистить ділянку та будівлі від дощів і опадів.

Які функції виконує поверхнева система водовідведення? вона:

  • не пропускає на ділянку великі маси води з сусідніх ділянок;
  • відводить воду з даху;
  • захищає фундамент, відводячи воду з отмостков;
  • запобігає застою води і утворенню калюж на ділянці.

Поверхневий водовідвід може бути точковим і лінійним. Точковий збирає воду в локальні ємності. Лінійний відводить зайву вологу з ділянки за спеціальною системою жолобів і лотків, встановлених спеціальним чином.

Елементи водовідвідної системи

Правильно поєднуючи обидва варіанти, можна домогтися прекрасного результату. Для облаштування надійної водозбірної системи необхідні будуть також дощоприймачі, пескоуловители і дренажні лотки . Елементи системи водозбору повинні бути виготовлені з міцних матеріалів. Це бетон, пластик, полімеркомпозіт. Необхідна буде фільтруюча кошик для збору сміття, а також декоративні грати для закривання зовнішніх лотків. Основним елементом зливової системи на ділянці є лотки. Саме в них збирається вода з усієї території. Зверху лотки покривають знімними гратами. Грати виготовлені з металу і виглядають досить естетично, акуратно і добре вписуються в ландшафтний дизайн. Вони досить міцні, легко витримують вагу автомобіля. Як правило, лотки розміщують по краю газону. Необхідний невеликий нахил поверхні для полегшення збору води. Після лотків вода тече в пескоуловитель. Потім вона потрапляє в колодязь і підземний дренаж. Пескоуловитель збирає камені, пісок, листя. Це перешкоджає засміченню дренажу.

Водовідвідна система - захист вашого житла і насаджень.


Ключові слова: відведення дощових вод, відведення талих вод на ділянці, водовідведення, Водовідвідна система, Дренажна система, фундамент, водовідвідний лоток, установка, дренажні лотки

Які функції виконує дренажна система?
Які функції виконує дренажна система?
Які функції виконує поверхнева система водовідведення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама