Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Облаштування свердловини на воду своїми руками: схема, фото, відео

  1. пластик
  2. сталь
  3. залізобетон
  4. Етапи облаштування свердловини
  5. підготовка котловану
  6. Монтаж гільзи обсадної труби
  7. установка кесона
  8. засипка споруди
  9. Підбір і установка свердловинного насоса
  10. Гидроаккумулятор

Облаштування свердловини для води на дачній ділянці є досить важким і в той же час відповідальною справою. Весь процес детально продемонстровано на відео нижче. Він складається з безлічі заходів для буріння свердловин і по її облаштуванню. Облаштування свердловини своїми руками - це робота, яка під силу будь-якому дачникові, достатньо виконувати всі, як показано на відео. До того ж необхідно прийняти до уваги, що такі роботи повинні бути грамотно виконані, щоб забезпечити постійну подачу рідини. Облаштування свердловини для води на дачній   ділянці   є досить важким і в той же час відповідальною справою

Схема свердловини на воду

Кесон є утеплену водонепроникну ємність, у якій необхідне обладнання у внутрішній області. Ця ємність відповідає за постійну роботу свердловин. У ній монтують насос, різну вимірювальну техніку, автоматику і так далі. Виконують їх з будь-яких матеріалів.

Найпоширенішими матеріалами для виготовлення кесона є:

пластик

Пластиковий кесон має гарну теплоізоляцією, що дає можливість навіть без іншого утеплення зберігати температуру в кесоні приблизно на 5 градусів. Також матеріал володіє такими властивостями, як довговічність, відмінні гідроізоляційні особливості, завдяки чому можна уникнути якихось інших витрат на ізоляційну роботу. При цьому кесон має прийнятну ціну, порівнюючи з іншими варіантами. До того ж монтажні роботи можна здійснювати дуже легко завдяки його невеликій масі. Основним мінусом вважається маленька жорсткість, яка може стати причиною псування конструкції. Але з ним простіше впоратися, якщо залити посуд по площі за допомогою цементу шаром приблизно 90 мм.

сталь

У більшості випадків багато дачники вибирають для облаштування свердловини даний матеріал. Він дає можливість отримати кесон будь-якої необхідної форми, до того ж не потрібно прикладати якихось зусиль. Вам доведеться тільки зварити елементи один з іншим і обробити її як з внутрішньої області, так і зовні антикорозійним шаром. Для того щоб ємність була якісною, можна використовувати метал товщиною близько 3,5 мм. Або можете придбати готові споруди, які є у продажу, але це більш дорогий варіант.

Або можете придбати готові споруди, які є у продажу, але це більш дорогий варіант

кесон свердловини

залізобетон

Залізобетонний кесон є досить міцним і довговічним матеріалом, який перед тим був дуже поширений. Через власні мінусів на сьогоднішній день застосовуються набагато рідше. Їх ціна досить висока, а для монтажу необхідна особлива техніка внаслідок великої маси. З цієї ж причини з часом бетонний кесон осідає, при цьому деформує розташовані всередині нього трубопроводи.

Етапи облаштування свердловини

При виконанні облаштування свердловини своїми руками, необхідно врахувати етапи монтажу кесона. Вони практично ідентичні для будь-якого виду споруд, з деякими важливими нюансами, які залежать від матеріалу техніки.

Розглянемо основні етапи буріння і облаштування свердловин:

  1. підготовка котловану

Спочатку слід викопати поглиблення з діаметром приблизно 25 сантиметрів. Глибину слід з'ясувати таким чином, щоб горловина споруди була над рівнем землі близько 14 сантиметрів. Таким чином, ви зможете уникнути затоплення встанови під час паводків і дощів.

  1. Монтаж гільзи обсадної труби

Слід виконати дірки в підставі ємності. Перебувати вона може в центральній її частині. До дірці слід приварити гільзу, довжина якої приблизно 12 сантиметрів. Неодмінно слід перевірити, щоб гільзу просто можна було надіти на трубу. Встановлюємо ніпелі для того, щоб вивести водопровідні труби. Потім слід вварити їх в стінку ємності, як показано на відео.

  1. установка кесона

Слід зрізати обсадні труби на рівні грунту. Ємність потрібно поставити на бруси над поглибленням, таким чином, щоб гільза на підставі її «одяглася» на трубу. Потім слід перевірити, щоб осі кесона з обсадними трубами збіглися, потім прибираємо бруси і обережним чином опускаємо будівництво крізь обсадних труб в нижню область. Установка ями повинна здійснюватися в неї тільки вертикальним чином і потрібно закріпити за допомогою брусків. Потім потрібно приварити до основи труби, до того ж герметизируем кесон.

  1. засипка споруди

Кесон потрібно «одягнути» на обсадні труби і опустити в котлован. Додамо, що практично можна облаштувати свердловину і без кесона, однак, тільки тоді, коли поруч від неї розташовується опалювальна споруда, де і знаходиться техніка. Зручність подібної системи є безперечним, так як будь-які вузли легко доступні. Але така система має і своїми мінусами: на її облаштування йде багато простору в приміщенні і від неї виходить багато шуму.

Але така система має і своїми мінусами: на її облаштування йде багато простору в приміщенні і від неї виходить багато шуму

Установка кесона в свердловину

  1. Підбір і установка свердловинного насоса

Підбір насосів є найважливішим етапом облаштування автономного водопостачання. Підбирати техніку необхідно, з огляду на наступні фактори:

  • навантаженість свердловин,
  • потрібний витрата води і так далі.

До того ж необхідно брати до уваги вид механізму:

  • для свердловин, глибина яких менше 9 м, в основному зупиняють свій вибір на самоусмоктувальних пристрої,
  • для відміток, які знаходяться на рівні 9 м, установка здійснюється завдяки свердловинного насоса.

Потім облаштування свердловини на воду у себе на дачній ділянці або в приватній будівлі передбачає монтажні роботи по влаштуванню техніки для подачі рідини. Процес полягає в тому, щоб опустити насос в свердловину на глибину менш статичного рівня рідини .

Трос і стійкими засобами закріплюємо на свердловині. Якщо ви прийняли рішення використовувати такий креслення, як схема облаштування свердловини для будинку, то кабель з трубою для подачі рідини заводимо в кімнаті. Весь процес можна подивитися на відео нижче.

Готова свердловина на воду

  1. Гидроаккумулятор

При розрахунку облаштування свердловини на воду необхідно пам'ятати про гидроаккумуляторе. Без цієї техніки система не буде відмінно працювати, як показано на відео. Він є напірним баком, який використовується для зниження навантаження на насос. Він може набрати якийсь запас рідини, під час зниження якого насос сам включається для того, щоб відновити резерв. Слід встановити техніку або в кесоні, або в підвальній кімнаті.

Як видно на відео, заключний етап установки техніки - це установка автоматичної системи управління. Вона потрібна для того, щоб контролювати роботу реле тиску, а також для постійного відключення з запуском насоса. Крім того, вони відповідають за можливі скачки напруги. Гидроаккумулятор встановлюється і в кесон, і в приміщенні, виходячи з переваг дачника. Ось і завершилися всі етапи установки свердловини на воду на дачній ділянці.

Автор: С. Діана

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама