Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Облаштування свердловини на воду своїми руками від а до я + відео »SanDizain.ru

  1. Організаційно-підготовчі роботи
  2. буріння свердловини
  3. Монтаж фільтра і кесона
  4. Установка насоса і настройка системи
  5. Облаштування свердловини на воду: відео

На вашій ділянці відсутня централізований водопровід На вашій ділянці відсутня централізований водопровід? Або спостерігаються регулярні перебої у водопостачанні? Або вода настільки низької якості, що не підлягає використанню? Всі перераховані проблеми мають одне рішення - автономне джерело води, тобто свердловина . Якщо ви думаєте, що індивідуальне водопостачання - настільки складна і витратна ідея, що краще в неї не вплутуватися, ви помиляєтеся: пробурити свердловину і організувати її безперебійну роботу своїми руками хоч і не дуже просто, але абсолютно реально. Хочете знати, як? Тоді до вашої уваги покрокова інструкція та відео облаштування свердловини на воду.

Організаційно-підготовчі роботи

Насамперед потрібно визначитися з габаритами майбутньої свердловини. Особливу увагу приділіть глибині, так як саме від неї залежатиме трудомісткість буріння. Якщо вода необхідна тільки для поливу і технічних потреб, цілком достатньо свердловини глибиною до 3 м. А щоб використовувати отриману воду для вживання домочадцями, глибина повинна бути не менше 4-5 м. Оптимальною вважається глибина в 7 м.

Далі визначаємо місце буріння свердловини - рекомендується вибирати локацію, де водоносна жила розташована найближче до верхнього шару грунту.

Наступний підготовчий крок - облаштування шурфу. Традиційно його розміри складають 1,5 х 1,5 м з глибиною 1,5-2 м.

Порада. Щоб виключити обвал землі зі стінок шурфу, зміцните його дошками, листами металу або фанерою.

Тепер потрібно підготувати робочі інструменти і матеріали для облаштування свердловини:

  • бурової стакан;
  • лебідка з тросом;
  • лопата;
  • візок для грунту;
  • насос з шлангом;
  • ємність для води:
  • обсадна труба;
  • листи стали або шиферу;
  • металева сітка;
  • сталевий дріт.

буріння свердловини

Найбільш відповідний варіант буріння свердловини - ударно-канатний спосіб. Він хороший тим, що підходить для будь-якої місцевості і не вимагає використання важкої техніки.

Він хороший тим, що підходить для будь-якої місцевості і не вимагає використання важкої техніки

буріння свердловини

Для буріння свердловини вам знадобиться ударно-канатний механізм: опорна тринога із закріпленим до неї ударним склянкою. Опору можна зробити зі звичайних сталевих труб довжиною 4-5 м. До готової тринозі необхідно прикріпити механічну лебідку з щільним тросом, а до неї - безпосередньо бурової стакан. Кріпильний трос повинен бути довшим передбачуваної глибини свердловини.

Потім приступаємо до буріння. Принцип досить простий: з силою вбиваєте стакан в грунт - він вибирає землю, потім піднімаєте стакан і очищаєте від землі, а потім знову вбиваєте установку. Чи продовжуєте до тих пір, поки не отримаєте свердловину необхідної глибини. Залежно від типу грунту таким способом можна за один раз вибирати від 0,2 до 1 м землі.

Порада. Щоб полегшити процедуру буріння, між вбивання склянки заливайте свердловину водою.

Після того як свердловина вирита, потрібно встановити в неї обсадної ствол. Рекомендується використовувати металеву трубу з товщиною стінок менше 4 мм і з уже готовою різьбленням.

Далі свердловину потрібно промити: опускаєте в неї шланг і під сильним тиском подаєте воду - завдяки натиску вона вимиє зі свердловини непотрібні шари піску і глини.

Монтаж фільтра і кесона

Переходимо до найвідповідальнішого етапу облаштування - установці робочого обладнання, яке буде підтримувати безперебійне і безпечне функціонування свердловини.

Починаємо з фільтра - він необхідний для того, щоб захищати обсадної ствол від різного роду забруднень і замулювання. Фільтр облаштовується в нижній частині труби:

  • в поверхні труби просвердлите отвори під кутом 45 градусів з кроком 3-5 см;
  • обмотайте частина труби з отворами дрібнопористої сіткою;
  • закріпіть сітку дротом.

Далі встановлюємо кесон, який покликаний захищати свердловину від грунтових вод і замерзання. Можна як обладнати резервуар самостійно, так і використовувати вже готовий. Другий варіант більш кращий, тому що значно спрощує і прискорює процедуру облаштування свердловини.

Готовий кесон являє собою міцну водонепроникну ємність з металу або пластику. Товщина стінок повинна бути 5 мм і більше, діаметр - не менше ніж 1 м, а висота - не більше 2 м. Монтується ємність наступним чином:

  • в дні кесона виріжте отвір, трохи більше діаметру обсадних стовбура;
  • опустіть кесон в свердловину і відрегулюйте його положення;
  • ображати обсадної стовбур і герметично приваріть його до кесона.

Облаштування системи водопостачання будинку

Установка насоса і настройка системи

Один з найважливіших заключних кроків - установка насосу. Фахівці рекомендують використовувати обладнання для піщаних джерел. При виборі насоса потрібно враховувати три фактори:

  1. Діаметр обсадних стовбура - установка повинна без проблем занурюватися в трубу, не зачіпаючи її стінок.
  2. Рівень води в стволі: розмір насоса повинен бути таким, щоб установка повністю ховалася в воді.
  3. Дебіт свердловини, тобто кількість води, що надходить за певний період часу - виходячи з цього показника, розраховуйте потужність насоса.

Насос опускають по центру обсадних стовбура в вертикальному положенні. Мінімальна відстань до дна свердловини має становити 0,8-1 м. Разом з насосом опускається відводить труба - їх з'єднують перехідниками і штуцерами. Також установку потрібно обв'язати спеціальним тросом, який буде страхувати опускання насоса. Після цього другий кінець троса фіксується на оголовке свердловини.

Фінальна стадія - встановлення гідроакумулятора і автоматики. Гідробак можна розташувати безпосередньо в кесоні. Для звичайної свердловини цілком достатньо резервуара до 150 л. Функцій у гідроакумулятора відразу кілька: накопичувати запас води, знижувати навантаження на насосну установку і захищати її від гідроудару, а також підтримувати тиск в системі. Після цього монтується і налаштовується система автоматики: реле і пульт. Завдяки реле ви зможете встановлювати необхідний рівень тиску системи, а завдяки пульту - контролювати роботу насоса, реле і всіх датчиків системи.

Таким чином, організувати на своїй ділянці автономний і при цьому надійне джерело води під силу кожному. Пробурити свердловину, встановити спеціальне обладнання, запустити систему - ось три основні кроки, виконання яких дасть вам можливість назавжди забути про проблеми з водою. І пам'ятайте, що головний секрет успішного подолання всіх трьох стадій - максимально чітке дотримання покрокової інструкції.

Облаштування свердловини на воду: відео

Свердловина на воду своїм руками: фото

Свердловина на воду своїм руками: фото

Або спостерігаються регулярні перебої у водопостачанні?
Або вода настільки низької якості, що не підлягає використанню?
Хочете знати, як?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама