Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обов'язково в квартирі ставити індивідуальні лічильники води в 2019 році?

  1. Які лічильники встановлюються в квартирах?
  2. Відео: Вибір лічильника для води
  3. Чи обов'язково встановлювати прилади обліку?
  4. Умови, при яких неможлива установка лічильників
  5. Коли потрібно міняти прилади обліку і куди звернутися для цього?
  6. Розрахунок тарифу за воду з лічильником і без нього
  7. Нормативи надання води в 2019 році

З початку 2015 року ті споживачі води, які не хочуть встановлювати прилади обліку, але мають для цього можливості, будуть платити більше З початку 2015 року ті споживачі води, які не хочуть встановлювати прилади обліку, але мають для цього можливості, будуть платити більше. Спочатку на 10%, а через півтора року - на 60%.

підвищувальні коефіцієнти , Які використовуються з початку цього року за відсутності приладів обліку води, вже викликали масовий ажіотаж. Споживачі почали швидкими темпами купувати і монтувати лічильники на гарячу і холодну воду.

Але треба сказати, одного бажання встановити програмне забезпечення недостатньо, для цього повинна бути ще і технічна можливість.

У той же час ніхто не змусить власника житла встановлювати водомір, якщо він того не хоче.

Які лічильники встановлюються в квартирах?

Споживачам доступні прилади обліку води вітчизняного та зарубіжного виробництва.

Що можуть вибрати споживачі:

  1. Найпоширенішими досі залишаються механічні ПУ. Реєстрація витрати води в них здійснюється шляхом тиску потоку на колесо або турбіну. Вони, обертаючись, передають дані на рахунковий пристрій. Одноструминних механічні ПУ найдешевші і слушно для квартир.
  2. Тахометрические комбіновані водолічильники сьогодні монтуються нечасто, але їх популярність вже набирає обертів. Їх перевагою є поєднання властивостей крильчатого і турбінного лічильника. Він реєструє дані при будь-якому натиску води, а показники в цифровому вигляді виводить на спеціальний пристрій. В майбутньому планується використовувати саме цю модель для поквартирного обліку.
  3. Електромагнітні пристрої. Вкрай рідко використовуються в квартирах, оскільки дуже дороги.
    Ще рідше можна зустріти волюмометріческіе витратоміри, хоча встановлювати їх не заборонено. Їх принцип роботи такий: перед входом з приладу вода накопичується в камері, а звідти виходить в трубу рівними порціями за хвилину часу.

Лічильники гарячої та холодної води, що використовуються в квартирах, називають побутовими. Від промислових вони відрізняються тим, що діаметр їх рідко перевищує 15-25 міліметрів.

Відео: Вибір лічильника для води

У сюжеті розповідається про контсруктівних особливості різних видів індивідуальних лічильників на воду.

Експерт пояснює як самостійно перевірити працездатність лічильника, які нюанси треба знати власнику житла при установці у себе в квартирі даних приладів обліку.

Чи обов'язково встановлювати прилади обліку?

Постанова Уряду містить в собі пункт, який дає можливість споживачеві, проживає в квартирі, самостійно вирішувати, чи буде він встановлювати лічильник води.

Більш того, мешканець вибирає, яким саме буде ПУ:

  • кімнатним;
  • індивідуальним;
  • загальним для всієї квартири.

Сьогодні лічильники встановлені у 60% житла, незважаючи на те, що раніше кінцевим (обов'язковим) терміном установки ПУ був червень 2012 (закон №261-ФЗ).

Ніяких штрафних санкцій не буде, якщо в 2015 році споживач не обладнав житло водоміром Ніяких штрафних санкцій не буде, якщо в 2015 році споживач не обладнав житло водоміром.

Єдине, з чим йому доведеться зіткнутися, це збільшилася сума в платіжній квитанції. До таких мешканцям з 2015 року будуть застосовуватися підвищувальні коефіцієнти по тарифу на гарячу і холодну воду .

Установка лічильника співробітниками організації, що надає послуги водопостачання, можливе лише за згодою власника квартири. Примусово ніхто не змусить мешканців монтувати прилад обліку.

Умови, при яких неможлива установка лічильників

У деяких випадках установка приладів обліку в квартирі не має сенсу або неможлива. Тоді прилад обліку годі й монтувати.

Але, для цього необхідно викликати фахівців, які оглянуть водопровід, сам лічильник і інші умови і складуть акт огляду. Цей документ підтвердить, що власник житла на законних підставах не встановлює прилади обліку.

Критерії відсутності умов для монтажу ПУ:

  • будівлю, в якому знаходиться квартира, визнано аварійним, старим ;
  • не встановлюється водомір і в тому випадку, якщо для цього необхідно буде провести капітальний ремонт будинку, його реконструкцію, створення нових мереж;
  • установка і використання лічильника не буде проходити відповідно до нормативів, тобто місце монтажу не відповідає покладеному, використовуватися прилад буде не за правилами і так далі;
  • технічний стан інженерної мережі не дозволяє провести монтаж;
  • показники температури, вологості, затоплення, електромагнітні перешкоди не дозволять ПУ функціонувати в нормальному режимі;
  • не може бути забезпечений доступ співробітниками служб в квартиру.

Якщо таких перешкод немає, то лічильник може бути змонтований без проблем. Технічна можливість / неможливість відбивається в спеціальному акті обстеження.

Коли потрібно міняти прилади обліку і куди звернутися для цього?

Заміна лічильника визначається суто індивідуально Заміна лічильника визначається суто індивідуально. В основному заміна необхідна в тому випадку, якщо термін експлуатації закінчився або сам прилад зламався. Найчастіше це виявляється під час обов'язкової перевірки лічильників води без зняття.

В ході неї виявляються відхилення в показаннях. Якщо вони істотні, лічильник може бути замінений на новий або відкалібрований. Термін експлуатації більшості лічильників не перевищує 10 років.

Міжповірочний інтервал для приладів обліку різниться в залежності від температури води і фірми-виробника. В середньому цей термін становить 5-6 років для ПУ холодної води, і 4 роки - для гарячої.

Після закінчення терміну експлуатації власник квартири повинен звернутися в Ростест. Перед цим лічильник треба демонтувати.

Робити це самостійно не можна, потрібно написати заяву і викликати фахівця з компанії, що подає воду в будинок. А ось на перевірку ПУ можна привезти самостійно.

Крім самого водоміра потрібен паспорт на нього і паспорт власника квартири. Вся процедура перевірки займає приблизно 3-4 години, після цього лічильник можна забрати.

Разом з ним власник отримує висновок експертів про придатність лічильника. Якщо він в справному стані, термін продовжується ще на 4-6 років. Якщо знайдені невідповідності у функціонуванні, треба купити новий ПУ води.

Якщо після перевірки на експлуатацію ПУ залишається 1-2 роки, має сенс купити відразу ж новий прилад. Сьогодні багато компаній пропонують споживачам встановити нові, вже повірені, лічильники.

Розрахунок тарифу за воду з лічильником і без нього

У 2018 році збільшення тарифів на воду склало 5,5%.

В останні кілька років зареєстровано падіння обсягів використання води. Цьому причиною можуть бути і прилади обліку, яких з'являється в квартирах і приватних будинках все більше.

Але що ж вигідніше для звичайного споживача - прилад обліку або його відсутність?

При відсутності ПУ тариф складається з таких пунктів: При відсутності ПУ тариф складається з таких пунктів:

  • водовідведення;
  • витрата води на потреби будинку;
  • кількість прописаних мешканців , Помножене на тариф і фактичний місячний обсяг холодної або гарячої води.

Якщо лічильник в квартирі встановлений, схема розрахунку платежу дещо змінюється:

Тариф в кожному місті і регіоні різний. А ось економія при користуванні лічильником наявності.

У 2019 при його відсутності будуть використовуватися підвищувальні коефіцієнти з метою стимуляції населення до установки ПУ в квартирах і будинках.

Цифра досить значна, вартість комунальних послуг збільшується в півтора рази.

Нормативи надання води в 2019 році

використовуватися буде   два види нормативів   : З підвищують коефіцієнтами і без них використовуватися буде два види нормативів : З підвищують коефіцієнтами і без них.

У першому випадку (без лічильника або під час його відсутності) буде використовуватися коефіцієнт 1,5.

Коефіцієнти будуть використовуватися тільки до тих споживачів, які мають технічні умови для установки ПУ холодної / гарячої води, але не поспішають ними скористатися.

Якщо можливості немає, і це підтверджено відповідним актом обстеження, буде використовуватися при нарахуванні плати тариф без підвищувального коефіцієнта

Отже, якщо в місяць на людину «закладено» 6 кубометрів холодної та три гарячої води, сума з використанням коефіцієнтів буде багаторазово більше.

Середньостатистичний споживач не витрачає вказаний обсяг, тому установка лічильника виглядає доцільною.

Які лічильники встановлюються в квартирах?
Які лічильники встановлюються в квартирах?
Чи обов'язково встановлювати прилади обліку?
Коли потрібно міняти прилади обліку і куди звернутися для цього?
Але що ж вигідніше для звичайного споживача - прилад обліку або його відсутність?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама