Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Главная Новости

Який генератор купити для дому

Опубликовано: 28.02.2023

Енергетична криза, постійні обстріли з можливістю пошкодження важливих об'єктів енергосистеми у будь-який момент стали причиною активної закупівлі генераторів населенням України. Автономне джерело живлення дає можливість зарядити гаджети, зберегти продукти в холодильнику та морозильній камері, користуватися освітленням, пристроями для роботи, готувати їжу та обігрівати приміщення. Розглянемо основні критерії вибору генератора.

На що звернути увагу при виборі генератора

бензинові генератори

Електрогенератори відрізняються між собою типом палива, обсягом бака, видом установки, стартом, охолодженням, часом безперебійної роботи, потужністю, кількістю фаз. Також необхідно враховувати умови експлуатації (де і як його можна буде встановити, адже для його роботи потрібен відкритий простір) та бюджет на прилад.

Розглянемо детальніше ці показники.

бензинові генератори
  • Паливо. Дизельні відрізняються економним споживанням палива та зносостійкістю. Легше за інших навіть за низьких температур повітря запускаються бензинові генератори, які мають хорошу потужність. Газові можуть бути продуктивнішими, а при доступі до централізованого газопостачання ще й працюють тривалий час. Є моделі зі змішаним типом палива, що використовується.
  • Потужність. Потрібно враховувати сумарні показники споживання електроенергії з усіма необхідними приладами. Не рекомендується вибирати занадто потужний пристрій, оскільки це призведе до перегріву та швидкого зносу.
  • Кількість фаз. Існують однофазні, трифазні, універсальні моделі. Вибирати необхідно виходячи з струму, який потрібен для техніки, що використовується.
  • Встановлення. Зупиняйтесь на зручнішій для вас моделі - стаціонарній, пересувній на коліщатках, компактній переносній.
  • Час безперебійної роботи. Це залежить від розміру паливного бака, адже пристрій періодично потребує заправки. Це означає, що його потрібно буде вимикати, щоб після заправки заново перезапустити.
  • Запуск. Система запуску буває двох видів – ручна для невеликих установок та електрична для великих приладів.
  • Автоматичне регулювання напруги, наявність AVR. Ці показники забезпечують безаварійну роботу техніки.
  • Охолодження. Менш ефективним вважається повітряне охолодження. Краще вибирати варіанти з рідиною, оскільки вона оберігає прилад від перегріву. Наявність антифризу дозволить запустити пристрій навіть у морози.

Для вибору електрогенератора потрібно враховувати можливості та запити сім'ї у безперебійному забезпеченні електроенергією. Подбайте про автономний доступ у вашому будинку електрики у критичні моменти. І не забувайте дотримуватись правил безпеки. Адже яку б модель електрогенератора не вибрали, працювати з ним потрібно дотримуючись усіх пунктів технічного керівництва.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама
rss