Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Главная Новости

Як обрати вхідні двері?

Опубликовано: 24.05.2023

Зовнішні вхідні двері — це елемент будинку, який необхідно адаптувати до різних погодних умов. З весни до зими вони піддаються впливу дощу, сонця, а також снігу та морозу. Тому при виборі таких дверей варто звернути увагу на ряд факторів.

Як обраті вхідні двері?

Про правильний вибір зовнішніх дверей завжди варто запитати у професіонала. Для такої покупки найкраще звернутися в спеціалізований магазин, наприклад, за посиланням вхідні двері Київ.

Внутрішні двері проти зовнішніх дверей

Основна відмінність полягає в тому, що зовнішні двері в першу чергу товщі, через те, що вони піддаються впливу холоду та опадів. Вони призначені для збереження тепла всередині квартири, тоді як міжкімнатні двері в основному використовуються для того, щоб «відокремити» одну кімнату від іншої і забезпечити нам трохи спокою та інтимності. Винятком є, звичайно, міжкімнатні двері у ванну або кухню, які також повинні бути стійкими до вологи.

Як правильно вибрати зовнішні двері?

Тож на що варто звернути увагу при виборі зовнішніх дверей? Незважаючи на те, що вікна і стіни будинку щільні, тепло все одно може піти — просто через двері. Тому одним з найважливіших питань є коефіцієнт тепловіддачі. Максимальна пропускна здатність становить 2,6 Вт/м2к, однак рекомендується обирати вхідні двері з найменшим коефіцієнтом — тобто не більше 0,9 Вт/м2к, а для енергоефективних будинків — 0,63 Вт/м2к. Варто відзначити, що такі двері захищають квартиру не тільки від холоду, але і від шуму.

Враховуючи наш клімат — наявність дощів практично цілий рік — зовнішні двері повинні мати найвищий клас водонепроникності. Не менш важлива стійкість до інших атмосферних факторів — УФ-випромінювання або морозу. При низьких параметрах опору все це може призвести до того, що двері деформуються, змінюють колір, і як наслідок — втрачають свої спочатку «хороші», охоронні властивості.

Зовнішні дерев'яні двері зазвичай виготовляються з деревини сосни, дуба або меранті. Рекомендована деревина меранті, тому що це екзотична деревина, ідеальна для наших кліматичних умов і перепадів температур. Ця деревина не містить смоли, тому не потребує тривалої витримки, що також суттєво впливає на відсутність короблення деревини.

Розмір зовнішніх дверей також має значення. Вхідні двері не можуть бути маленькими. Вони повинні бути досить широкими — адже вони щодня піддаються ударам, наприклад, сумками. Тому рекомендовані розміри не менше 2 м у висоту і 90 см в ширину. До цього, звичайно, додається стійкість до подряпин.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама
rss